Regulácia - úplne uzatvorenie vzduchovodov priamo nad teplovzdušným krbom

Plánujeme teplovzdušný krb s vedením horúceho vzduchu aj do izieb na poschodí. Chceli by sme mať možnosť regulácie - až úplneho uzatvorenia už pri krbe pri vstupe do vzduchovodov. Vzduchotechnické klapky nie sú hermetické - prípadne z tenkého plechu. Krbár tú súčiastku nazval šupátko - nevie ju ale zohnať. Predtým než to budeme vyrábat doma sme chceli nájsť či sa to niekde nepredáva ale zatiaľ bez úspechu. Máte s tým skúsenosť prípadne neviete kde také dostať? Na obrázku je rez pomyselným krbom - šípka ukazuje na ono miesto kam by sme chceli umiestniť uzávierku.
Odpovedať
Ja som to riešil klapkou až v izbách napojenie na servomotor a izbový termostat Iné lepšie riesenie som nenašiel. Prečo to chcete dávať hneď ku krbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@jenuska13 http://klimatshop.sk/sk/63-regulacne-...
Odpovedať
@gkrivanek Dakujem ... klapky v izbach nemame, budu tam uzatvaratelne prieduchy, ale vzdy treba nechat aspon jeden otvoreny. a napojenie na izbovy termostat a servomotor tiez neplanujeme. Ku krbu to chceme dat hlavne preto, lebo chceme mat moznost to aj uplne odstavit, a aj mame dva tahy a jeden je kratsi a druhy dlhsi a ten kratsi by sa prekuroval.
Odpovedať
@jan45 Dakujem ... to je presne ten problem... tie vzduchotechnicke klapky su do 80 stupnov a nie su "hermeticke" ..... nasa predstava su 2 hrubsie plechy naplocho na sebe s 10 cm kruhovym otvorom ktore sa po sebe posuvaju (šupátko) a moznostou napojenia tej 10 cm sirokej hadice ... hladame teda dalej.
Odpovedať
@jenuska13 https://www.palomino.sk/klapka-150mm-... je ich tam viac, treba sa prehrabat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?