Regulácia kúrenia od Honeywell Evohome - skúsenosti

Zdravim. ma tu prosim niekto tento tym regulacie kurenia od Honeywellu?
Odpovedať
1
2
@lubomird ja ;-)
Odpovedať
@robo28w a postehy, skusenosti ? tiez nad tym rozmyslam
Odpovedať
@shadowmilan mam to na radiatoroch.Co sa týka komfortu super,čo sa týka spotreby uvidime,teraz ma byt vyuctovanie plynu. :-) Hlavice je trosku pocut hlavne v noci,ale nieje to nejaký extrém.Vies si to riadit aj na dialku,kazdá miesntost nezávisle od seba si vie spustit zdroj tepla.Ak maš v miestnosti viac radiatorov,vieš si ich naparovat,aby sli rovnako.Ma aj funkciu otvoreného okna-pri rýchlom poklese teploty zatvoria radiator.
Odpovedať
@robo28w hahahahahh nahodicka :-D lebo zvazujem na podlahovku. Kedy si to daval? Kde sa to da prosim objednat v dobrej cene?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@robo28w Trozku pocuj ?. co to znamena. som citlivy na zvuk ked spim.. Presne aky hlavice mas ? vies dat odkaz ?.
Odpovedať
@lubomird Co chces pouzit na podlahovku ? Lebo co pise @robo28w su hlavice na radiatoroch podla mna. To co chces ty je asi riadit chod kotla podla jedneho centralneho senzora teploty.
Odpovedať
@panak uz som to objednal a mam to doma. Mam zonovu regulaciu s rozdelovacom a elektroventilmi. Budem mat v 3 izbach termostat..
Odpovedať
@lubomird Mozes mi prosim rozpisat komplet co presne si objednal ? Chcem nieco podobne len neviem ako. Moj plan bol hlavnu miestnost regulovat hlavnym ovladacom kotla a 3 miestnosti podla termostatu v izbach. Vsetko podlahove vodne s plynovym kotlom.
Odpovedať
@panak ATP921R3052-1ks central jednotka T87RF2033- izbový termostat 3ks HCE80R-svorkovnica 5 zon 1ks HRA80-antena pre svorkovnicu 1ks MT4-230-NC-pohon 5ks Jeden termostat dokaze ovladat 1-3 okruhy = 1 zonu
Odpovedať
parada... toto som potreboval :) dik moc
Odpovedať
Pocujte mam doma kotol Protherm 12 KKO kond. kotol asi 4 roky stary.. Ten ma svoj termost co snim? ak napojiom EVO HOME ?... treba ho pravdepodobne odpojit nie?..ako ste to vy robili prosim o nejake typ...
Odpovedať
My to mame, mame podlahove kurenie. Zatial sa nestazujeme :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sepilko ano, vypojit stary termosatt. ved pridas novu centralnu jednotku s termostatmi, nie?
Odpovedať
@lubomird Takto nejako to vyzera ?
Odpovedať
@panak presne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Centralna jednotka skor typ 3100, v cene je aj napajaci zdroj a drziak. Podporuje aj amazon alexa.
Odpovedať
@mgx mozes prosim poslat link na ten 3100?
Odpovedať
@lubomird to sa ma pytas alebo to tak mas urobene ?..
Odpovedať
@lubomird chcem sa este opytat lebo nikde som to nevidel na videach.. ak si dokupim rele aj na tuv budem mat v jednotek evo home aj nastavenie TUV aj casov ?. Ma to niekto zakupene?... rele na tuv?..
Odpovedať
@sepilko ja som sa ta nepytal, napisal som na tvoju otazku ktora znela: "takto nejak to vyzera?", ze PRESNE. cize presne tak ako si to nakreslil :-D Na tuv nemam, vidis v tom nejaky prinos pokial vodu minas cely den, respektive neminas len v noci?
Odpovedať
Profilova fotka
pozri si google, ja som kupovaval na smarthome uk , ale s zasielanim do EU prestali. tak teraz jedine amazon thr99c3110 and the atp921r3100. technicky ide o tie iste modely, rozdiel je jedine v distribucnom kanali.
Odpovedať
Profilova fotka
@sepilko ku kotlu das BDR91T1004, ten sa cez klemu napoji na on/off regulaciu kotla. keby si mal opentherm, tak je tam iny typ kotlovej jednotky, ale to nemas, PROTHERM je riadeny EBUSom resp. on/off. Stary regulator vyhodis.
Odpovedať
@lubomird Dal si na konci svojej vety otaznik ?.... co je otazka preto som sa ta na to pytal ci sa ma pytas ci to tak mam byt.... No pokial das termostat od kotla prec (kde nastavujem TUV teploty aj casi) EVO HOME Wifi jetnoka zapinania a spinanie iba kotla..neviem o tom zeby vedela nastavovat aj TUV . Ako nastavujes teplotu TUV a aj casi kedy TUV ohrievat ?....
Odpovedať
@sepilko to malo byt pre @panak .
Odpovedať
@lubomird a ja som sa zase uz nic nepytal :) skus znovu... ja som sa len pytal ako to mas ty. ty si odpovedal a ja som to nacrtol vizualne ci tomu dobre rozumiem co si potvrdil ze ano tak to mas. to je vsetko. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@lubomird zatial spokojnost ? Aj ked este poriadna zima nebola.
Odpovedať
@panak zatial ano.. Inac ked su nizsie teploty, nedokuruje. Z honeywellu povedali, ze sa to uci, ze po prvej zime to bude kurit lepsie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird - slubom nezarmutis :). podla mna to nedokurovanie nie je bug, ale feature - setri tym percenta za energiu. Moje skusenosti (dost kratke ale) - rozdiel medzi realnou teplotou miestnosti a to co ukazuje zonovy termostat je kludne aj 2C. Takze, ak je zima, treba kurit na vyssiu teplotu (+2c kludne) - evohome napriek trvalemu nastaveniu teploty automaticky znizi vecer teplotu o 3c. Vyliecit sa to da jedine tym, ze temporary overdrive nepouzivat a nastavit si 2 spinacie body, jeden napr. 05.00 hod na 23c a dalsi o 22.00 hod na 22c. znamena ze bude kurit 05-22 na 23 (realne 21) a 22-05.00 na 22 (realne 20). krutit s hlavicou moze uzivatel kolko chce, tvrdohlavo berie nizsiu teplotu z programu (riadiacej jednotky). opentherm - nevidim ziadnu moznost nastavenia krivky, tzn. musite sa spolahnut na nastavenie honeywellu.. ziadne posuvy, nic. nemam OT gateway, takze neviem posudit, ale oproti siemensackemu albatrosu/2 je to riadne ohoblovane. - ohrievanie TUV je mozne nastavit, ale musis mat dalsi senzor nastavenie cyklov je velmi-velmi jednoduche, mozes si vybrat 3 a 6. ble. na druhej strane, problem s rozdielnymi teplotami v poschodovom dome to riesi uspokojivo. internetove ovladanie/mobilna aplikacia - nevidis casove programy (len aktualny stav). na mobile vidis. Nikde nevidis aktualnu modulaciu kotla (len cez centr.jednotku).
Odpovedať
@mgx Tak ja stale neviem do coho ist. Dom je v stave pred instalaciou sieti a potrebujem vediet cim budem regulovat. Projekt pocita 14 okruhov z toho 3 samostatne regulovane (spalna, izba 1, izba 2) z moznostou zmeny teploty priamo v izbach. Zvysok regulobvane ekvitermikou. Chcem mat moznost vidiet priebeh teplot (grafy) minimalne tych 4 zon (hlavna + 3 regulovane). Dom je bungalov. Mozno na to otvorim extra temu.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak, otvor novu a preberieme to tam. treba uviest aj aky zdroj tepla budes mat (plyn kotol?, typ?)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?