Regulácia kotlu Buderus Logamax

Zdravim. Mam kotol buderus logamax gb 072 24 kw ,chcel by som sa spýtat ci je normalne,aby za 2 mesiace od spustenia mal 3400 startov horaku. Mame 2 podlazny dom 140 m2 kazde podlazie,len spodok zatial nemam zapojeny,kurenie je radiatormi. Mame vymenene okna,ale este sme nezateplovali. Ts vypocitane od projektanta . Vedel by mi niekto poradit,aku krivku nastavit,popripade co zmenit v nastaveniach,regulator rc 310. Ďakujem za každu radu .
Odpovedať
1
2
5
Ak tam to cislo svieti tak bude skutocne. A normalne to je aj je zle nastaveny. Kotol cykluje, je nastaveny na vysoky vykon, kedy zohreje vodu v okruhu velmi rychlo a hned sa vypne. Urcite treba nastavit nizsi vykon horaku. Spodny vykon kotla je tusim okolo 3kW.
Odpovedať
@epto dakujem za odpoved. Aj som si myslel,ze to bude tym vysokym vykonom,lebo je pocitane,ze sa bude vykurovat aj prizemie,len este nie je dopojene. Nevedeli by ste mi poradit,ako by som znizil ten vykon ? Dakujem
Odpovedať
@misso01 ty vykon nezmenis, na to je potrebny zasah do kotla... spodny vykon 3kW ma 14kW typ kotla.
Odpovedať
Profilova fotka
@misso01 http://files.pemtrade.cz/f/Buderus/GB... strana 42 i03 - Maximálně povolený tepelný výkon
Odpovedať
@yuri66 dakujem ,nenapadlo ma pozriet to v prirucke,som to pozeral iba na regulatore v byte,nie na kotli. Znizil som vykon vykurovania na 16 kw a uvidim ako sa to bude chovat. Ďakujem
Odpovedať
@misso01 Zdravim, potom dajte vediet ci pomohlo, mam rovnake podmienky, zatial som vykon nemenil. Dakujem
Odpovedať
@yuri66 on ale potrebuje znizit spodny vykon, nie obmedzit vykon od 6.6 do 16kW... co mu to pomoze? Akurat bude dlhsie cakat na ohriatie TUV.
Odpovedať
@tomcok zdravim. Jasnacka,dam vediet.
Odpovedať
@gashtaan zdravim. Uvidim ako sa to bude chovat po znizeni vykonu. Lebo vykon som mal pocitany aj na spodne podlazie,len to nemam este zapojene,tak som znizil vykon kotla,dufam,ze klesne pocet startov horaku. Vykon na ohrev tuv som nechal tak ako to bolo nastavene od servisaka na 30 kw,cize by to malo zostat tak ako to bolo.
Odpovedať
@misso01 aha, neuvedomil som si, ze vykon na kurenie a ohrev TUV sa obmedzuje zvlast. Nepoznam tento kotol, ja mam GB172-14kW na ekvitermike a podlahove kurenie, teda mi tusim kotol pri ohrievani vody do kurenia este nesiel na vyssom ako spodnom vykone (2.9kW). Pocet startov mam momentalne 4661 po 4.5 rokoch prevadzky... co ti ale asi moc nepomoze, kedze ide o uplne inu konfiguraciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Na teplu vodu je parameter - i04 Maximální schválený výkon (teplá voda) Spodny vykon u kondenzaku nema šancu znižiť. Jedine znižiť max. výkon na kúrení, je zbytočne valiť do radiatorov výkon 24kW ked to nepotrebuje. @misso01 Kludne to treba znizit na minimum, ak nebude stihat kurit tak to dvihnut podla TS domu
Odpovedať
@gashtaan jasne,to je trosku ine. Tiez mam ekvitermiku,ale kurim radiatormi. Mne to vsetko riesil projektant,lebo to mam take komplikovanejsie,lebo som chcel vediet zvlast regulovat jedno podlazie a druhe tiez zvlast,tak mi to vsetko navrhol,co a ako. tak mu asi napisem,lebo ma to jeduje,taky velky pocet startov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@yuri66 uvidim ako sa to bude spravat. Zatial to necham tak,nebudem to znizovat. Asi je vysoky spodny vykon,cize mi to asi neovplyvni pocet startov,ked som znizil vrchny vykon ? Asi to bude mat vplyv aj na zivotnost kotla,taky velky pocet startov,ci to nevadi ?
Odpovedať
@misso01 to ten kotol nema modulaciu vykonu ked ti ohrieva vodu do kurenia max vykonom? Alebo tu ekvitermiku mas uplne zle nastavenu... ved jej zmysel je prave v tom, aby sa reguloval vykon podla vonkajsej teploty a -15 hadam u vas este nie je.
Odpovedať
Modulaciu urcite maPrave tu ekvitermiku by som potreboval nastavit,servisak co mi to bol spustat mi to musel totalne blbo nastavit. Budem sa musiet s niekym poradit co a ako tam prestavit,lebo uz ma to zacina stvat.
Odpovedať
Profilova fotka
@misso01 Ak ma dom tep. straty menej ako 6,6kW čo je minimalný výkon kotla, je akakoľvek ekvitermika blud
Odpovedať
Profilova fotka
@misso01 , mame presne tento istý kotol, tiež cca 2 mesiace. Kde vidno počet štartov?
Odpovedať
@yuri66 mam dve podlazia na dome,1np tam si straty tusim 8 kw a 2 np 15 sa mi zda. Len pri tom 2 np sme riesili to,ze projektant pocital vykon nainstalovanych radiatorov 15 kw ,tak sa mi to tusim zda . 1np nemam este zapojene,lebo tam este prerabame,tak fungujeme iba na 2np . Neviem teraz ci ma vysoky spodny vykon,alebo to je blbo nastavene. Skusim to pozriet este v servisnom menu ako to tam je.
Odpovedať
@elisss54 na regulacii,cize termostate a na nom stlacite info a koleckpm dolu na systemove info a tam bude pocet startov a doba . Dajte potom prosim vediet kolko ich mate vy,len tak pre zaujimavost
Odpovedať
@misso01 Zdravim, mne ten kotol ide od 20 augusta, dom je 2 podlazny, zatepleny len strop, steny este nie su zateplene. Vykurujem len prizemie 3 radiatory a kotol sa mi za tu dobu zapol cca 4200x, co znamena, ze tiez cykluje. Teraz som vypol ekvitermiku a nechal len vnutornu teplotu kde je nastavena hodnota 21st. Mam rovnaky kotol len s tym, ze max vykon je 20kW.
Odpovedať
@tomcok zdravim,tak aspon nie som sam ☺ my mame zatial vymenene iba okna,este sme nazateplovali a kotol bol spustany 1.novembra a odvtedy 3500 krat. Skusim asi aj ja tu ekvitermiku vypnut. Klesli po vypnuti tie starty,ci ani nie?
Odpovedať
@misso01 este neviem povedat, zajta budem vediet ci sa starty za den znizili. Doteraz bola spotreba plynu 5 kubikov za den na kurenie aj TUV, ale radiatory nejdu naplno, termostaticke ventili su nastavene na 22st. na prizemi je necelych 21st. vzdy vecer kurim aj krbom, takze vtedy kotol nejde, skor sa stara v noci o to, aby rano nebolo moc zima. Zajtra pozriem tie starty a uvidim, este som aj teplotu vody vykurovania znizil na 50st.
Odpovedať
@tomcok ja sa uz dlho chystam pozriet aku ma spotrebu,zajtra to odsledujem. Skusim aj ja znizit tu teplotu,ja ju mam tusim nastavenu na 65 stupnov. Mne by nevadili ani tie starty ,keby nemali vplyv na zivotnost kotla . Budem to musiet poriesit asi s projektantom,alebo servisakom,nech sa mi k tomu vyjadria
Odpovedať
@tomcok 5 kubíkov za deň zodpovedá strate domu cca 2 kW, čo je v týchto mrazoch normálne.
Odpovedať
@chachechichochu hej, ale ako hovorim, dom je nezatepleny, len v strope je 40cm vaty a v podlahe 13cm polystyrenu + sokel 8 XPS, tepelne straty na celu stavbu po zatepleni su pocitane na 8kW, musim docielit to aby kotol tak necykloval a aby sa spotreba rapidne nezvysila.
Odpovedať
@tomcok 13 cm podlahového EPS nie je málo. Izoluje aj zásyp v izolovaných základoch, a pod domom je teplota nad nulou. 40 cm v plochej streche je potrebných vzhľadom na vyžarovanie tepla do vesmíru, výpočtová teplota -30 až -50 C. Vypočítaná strata 8 kW je prehnaná, aj keď reálne môže nastať.
Odpovedať
@chachechichochu Myslim, ze nie je az tak prehnana z dovodu, ze su vacsie a viacej okien.
Odpovedať
@tomcok Ty si to počítal, ty vieš.
Odpovedať
@chachechichochu kurenar to pocital nie ja.
Odpovedať
@tomcok Dnes sa človek môže spoľahnúť len sám na seba. Aj kotol si radšej opravuj sám, lebo ťa ošklbú.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?