Regulácia Buderus

Ahojte, je tu niekto kto sa vyzná v regulácii Buderus ? plynový kotol GB 172 - 20 KW, 2 čerpadlovky s MM100, jedn aso zmiešavačom na podlahovku, jedna bez zmiešavača na radiátory. pripojené cez hydr. výhybku Jeden regulátor RC 310 priradený k obom čerpadlovkám. Nastavený na equitermiku - oba okruhy, jednoduchá krivka. vplyv vnútornej teploty u oboch okruhov som dal na 3. Kotol kúri aj keď už je dnu teplota aj o 1,5 st, vyššia ako nastavená ak pozerám monitorované hodnoty sú tam hodnoty pož. teploty kotla - sú nižšie ako skutočná teplota hydra. výhybky, resp teplota za zmiešavačom , prikladám foto, toto je eštte mierny stav, niekedy bola aj požadovaná teplota 25 st, skutočná 40 (na výhybke). Čo potom znamená požadovaná teplota ? Myslel som že teplotu ktorú požaduje regulátor aby uspokojil okruhy podľa equi. krivky. čo znamená v nastavení vykurovania pri vykurovacom okruhu - druh tlmenia - redukovaná prevádzka pod ? @gashtaan @gkrivanek
Odpovedať
Vplyv priestorovej teploty treba dať na 10K a nebude prekurovat. Ináč je k rc310 veľmi dobrý návod je tam popísané všetko. Druh tlmenie na pohlahovku treba dať na redukovanú prevádzku a na radiátory by som dal prah vnútornej teploty...Veľmi veľa nastavení je v 310 ťažko sa to všetko vysvetľuje .
Odpovedať
@servismadmont ako vstupuje ten parameter vplyv vnutornej teploty do vypoctu ziadanej teploty vykurovacieho okruhu?
Odpovedať
@servismadmont ano navod som čítal ale týmto pojmom nerozumiem čo autor presne myslel :-) môžeš vysvetliť druh tlmenia-redukovaná prevádzka redukovaná prevádzka pod ... 0 st. ďakujem
Odpovedať
@rvs No tak že podľa toho potom upravý krivku a teplotu vykurovacej vody koľko stupňov je v miestnosti . Čím vyššia je hodnota vplyvu , tým viac zohľadňuje vnútornú teplotu na výpočet vykurovacej vody.
Odpovedať
@tino2 no redukovana prevádzka znamená , že obehového čerpadlo bude bezat stále, aj pri tlmnej prevádzke, pri podlahovom kúreni je lepšie stále temperovat podlahu, ako keby že sa to vypne úplne vychladne podlaha a potom zas kotol musí ísť na väčší výkon . Redukovana prevádzka pod ...Znamená to isté čo som napísal , ale automaticky sa to aktivuje pod nastavenou teplotou, tvojom prípade 0 stupňov.
Odpovedať
@servismadmont preco to je aj v casti pre krivku aj v casti okruhu? ( ci ta cast kde sa nastavuju parametre pre okruh je kalibracia teploty priestoru ? ) . Ked da hodnotu krivka +10 tak sa znizi ziadana teplota okruhu? Divne to potom ma buderus spravene.
Odpovedať
@tino2 @servismadmont ziadana priestoru je 18, skutocna 18.5 ved to vyzera dobre. spodny vykon kotla cez 4kw, radiatory regulacia ziadanej okruhu jedine taktovanim moze fungovat. Tie utlmy pomozu lebo inac ide okruh len na ekvitermu. a krivky podla coho sa nastavovali? To parametrizujes sam alebo to uz niekto takto nechal ze to je dobre.
Odpovedať
@rvs Nie tá hodnota je tak že keď je na 0 tak čisto len na ekvitermiku ide kotol, a keď je tam 10 tak do výpočtu krivky a vykurovacej vody je už zapocitana aj hodnota meraná priamo v miestnosti.
Odpovedať
@servismadmont hodnota alebo rozdiel od ziadanej teploty? Radsej sa pytam lebo som si myslel ze cim vyssia je ta hodnota tak tym vyssiu ziadanu teplotu okruhu nastavi.
Odpovedať
@tino2 ty mas aj teplotne cidlo na anuloide?
Odpovedať
@servismadmont práve tým pojmom úplne nerozumiem ako je myslená tlmená prevádzka - to je vtedy keď je nastavený automat na 2 teploty ? čo ak je automat nastavený na konkrétne teploty ( čo sa tam tiež dá) resp ak sa dá manuál ? Ako potom bude fungovať tá redukovaná prevádzka ? A prečo ak je dosiahnutá požadovaná teplota vody ( predpokladám že to je teplota ktorú vyrátala equitermika) stále to kúri ? inak čo si napísal k redukovanej prevádzke - akože beží len čerpadlo alebo aj udržiu teplotu vody ? Ak som dobre pozrel tak čerpadlo kotla stále nebeží ale to ešte preverím. Zato čerpadlá na čerpadlovkách idú stále, je aj nejaký režim kedy ich kotol vypne ? rvs@ priamo na čerpadlovke pre radiátory (HS 25/4 s MM100) bol pripojený snímač na kábli už od výroby, a ten mi zapojili do anuloidu. ešte si sa tuším pýtal niečo ohľadom nastavenia krivky, tam sa to nastavuje na každý vykurovací okruh osobitne
Odpovedať
@tino2 automat na 2 teploty - asi myslis komfortna teplota a utlmova teplota. tak redukovna prevadzka bude asi na tu tlmenu teplotu. beh cerpadla zavisi ako je nastaveny druh tlmenia pre dany vykurovaci okruh ( ako pise madmont ak das tlmena prevadzka tak ti pojde stale ak das prah vnutornej teploty tak sa ti cerpadlo okruhu vypne ak dosiahnes v priestore pozadovanu teplotu). ze ti prekuruje, to moze byt zlym vyberom krivky alebo aj tym ze mas kotol ktoreho spodny vykon je 4kW a ked mas na tom radiatorovom okruhu ze kuri len podla ekvitermy tak tam nemas zmiesavac tak ti kuri tak aku dostane vodu za anuloidom, aj ked by sa kotol snazil dodrzat pozadovnych 28 vidis ze ti da 33 lebo menej pri danom vykone nevie udrzat. treba velmi dobre nastudovat ten rc310 manual.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rvs manuál som študoval ale to čo som chcel som z toho nepochopil :-( inak ak ma kotol požadovaných 28 st. okruh 2 - 24 st, okruh 3 - 23 st. skutečné teploty na anuloide 33 st. na okruhu 3 - 24s tak prečo stále kuri ?
Odpovedať
@tino2 lebo okruh 3 mas pozadovanu 16, kuri ti na 16.5 , snazi sa stale udrzat tu ziadanu teplotu 16. to je podstatne. to ako ti lietaju teploty pred anuloidom, za anuloidom, v okruhu, to je vec regulacie a moznosti kotla. nastav si utlmove teploty a druhy tlmenia tak ako pisal madmont a prestane ti kurit. ak ta teda toto trapi ze kuri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?