Rebríkový radiátor v kúpeľni s podlahovým kúrením

Ahoj, mám v celom dome podlahové kúrenie a v kúpelni by som chcel teraz domontovať rebríkový radiátor, ten nebude spojený s podlahovkou, bude mať iba elektrickú výhrevnú tyč. Ten radiator tam chcem iba na sušenie uterákov. Len neviem či ten radiator sa nebude ,,biť" s tou podlahovkou, neviem ako to správne zosúladiť(a či sa to aj vlastne dá), neviem akú výhrevnú tyč do toho radiatora dať, či s nastavitelným termostatom alebo bez, či k tomu kúpiť ten časovač čo sa dá do zásuvky.
Odpovedať
@ma890 ved to nebude mať nič spoločné s podlahovkou, nebude sa ovplyvňovať, tie rebrýky slúžia tak na osušenie osušiek, kúpiš to komplet stačí zapojiť je tam vyhrevná špirála termostat, prečo si to nedal ako súčasť podlahovky?
Odpovedať
@duzu Naco by to daval ako sucast podlahovky ? Ja to tak mam a je to uplne zbytocne. Ten rebrik je takmer stale studeny a vlastne je to len taky drahy drziak uterakov. V lepsie zateplenom dome je to uplne zbytocny kus nabytku ...
Odpovedať
my ho mame zapojeny tak, ze hreje aj ked kurime, a da sa zapnut aj cez spiralu. vyuzili sme to hlavne pri tom, aby v kupelni nebola zima, ked sa este nekuri. Dobra vec hlavne pri malych detoch
Odpovedať
Ide mi o to že podlahovka v kupelni ma svoj termostat a neviem či by nemohla nastať situácia že bude kúriť iba radiator a termostat k podlahovke uzavre okruh v kúpelni. Ten termostat na špirále k radiatoru sníma teplotu vody v radiatore alebo teplotu vzduchu v kúpelni?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
oživim temu. Radiator mam už kupeny, vyhrevnu tyč ešte nemam.Vyrobca odporuča 400w. Možem to urobit tak,ze dam tu bez termostatu a do zasuvky časovač, na ktorom nastavim napr.3 jednohodinove useky počas dňa? Bude to len na sušenie uterakov.Ma ta tyč bez termostatu nejaku poistku aby voda v radiatore nevyvrela? A ešte otazka,naplnit uplne povrch, alebo nie? odvzdušňovak nechat povoleny?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?