Rakúsky peletový kotol Hapero

chcem vedieť, či máte niekto skúsenosti s rakúskym peletovým kotlom značky Hapero, rozmýšlam nad jeho kúpou, keďže chcem do domu peletové kúrenie, ale zdá sa mi až neuveriteľne malý oproti ostatným peletovým kotlom aj keď referencie má dobré ale osobná skúsenosť by potešila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či zrovna tento ,táto značka a tip kotla .Ale je to špičková vec.Ak máte blízko les stačí pomlieť konáre zo stromov a kúrite.Videl som to v AT sklad peletiek na niekoľko tatroviek mal asi 400m od domu všetko súper fungovalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@risoelis vyzeraju uzasne, aj ked sa mi nechce verit ta ucinnost. informovali ste sa aj o cene, ak ano, mozete prosim zdielat? dakujem.
Odpovedať
cenu som si len tak nezáväzne zisťoval cca pred rokom a bolo to okolo 4000 - 5000 E, je firma niekde v Trenčíne a ešte jeden predajca, na ktorého som mal kontakt blízko Púchova, dedina Dohňany - tam som aj videl ten kotol zapojený v staršom RD, ale chcel by som aj skúsenosti iných ľudí pretože na internete som veľa skúseností s ním nenašiel a životnosť, ktorú udáva výrobca (mimochodom 30rokov), sa mi zdá až nemožná (ale rád by som im veril), ako hovorí jan_fejes účinnosť tiež neskutočná (aj keď práve dom, v ktorom som bol pozrieť na ten kotol mal byť predtým vykurovaný viadrusom 25kW, ktorý vymenili za HAPERO 15 kW a ročne spáli údajne 5 ton peliet aj s ohrevom vody v lete =-) ), tak neviem či je to až taký zázrak - no bodaj by bol :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zvažujem peletovy horak do viadrusky, ma niekto skusenost, kotol je 5 člankovy U22
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Mame HP 02 15kw funguje výborne, da sa používať aj bez akumulačky. Človek si musí uvedomiť že to nie je ani elektro kotol ani plynový kotol a treba sa on viac starat a dohliadať či funguje ako ma, čo si vyžaduje určite znalosti a skúsenosti - ak sa chcete vo všetkom spoliehať na autorizovaný servis vyjde vás to pekne draho. NaSlovenske pomery sú drahé aj náhradné diely. Treba si dať pozor na tesnosť roštovej klapky. Keď táto klapka prestane tesnit koli sadziam alebo nenamazanemu cistiacemu mechanizmu oheň horí nie do hora spaľovacej komory ale cez rošt priamo do vymenika, čo zničí rošt aj klapku. Autorizovaný servis tvrdí že stačí spraviť čistenie a kontrolu raz do roka a okrem toho iba vyhadzovať popol castejsie. Čo mi pride nezodpovedne - zaručiť sa to možno da iba perfektnými peletami na ktoré som za dva roky žiaľ natrafil asi iba raz. Da sa povedať že jedna tona z piatich pričom všetky boli od rovnakého dodávateľa s rovnakým štítkom, skúšal som aj z obi aj premium pelety z merkuky vsetko bieda. Ale viem že existujú aj dobre pelety len zatiaľ neviem ako sa k ním zaručene dostať. Potom možno bude stačiť jeden riadny servis raz do roka - hapero ma servisný postup aj na stránke a zo pár videi v nemčine na YouTube. Ak sa do toho niekto hodlá pustiť tak prajem veľa trpezlivosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?