Radiátory

Zdravím, chcem sa spýtať, po vypočítaní m3 som zistil, že potrebujem 1.000 w radiátor. Teda radiátor kupujem 1.000 Watový, alebo pre istotu sa kupuje silnejší, napr. 2.000 W??? ĎAKUJEM!!!
Odpovedať
Pri akej teplote vykurovacieho media Vam produkuje 1000W??? Treba vediet akym teplotnym spadom kurite.
Odpovedať
Dobrý den. Ešte zo žiadnym, chcem si svojpomocne urobiť úk
Odpovedať
Profilova fotka
@miskoajanka tak veľa šťastia
Odpovedať
@poliacik321 dakujem...
Odpovedať
@gkrivanek To je otázka za všetky drobné.
Odpovedať
@viktor811 Prečo?
Odpovedať
@miskoajanka Len preto, že odborník si to mohol aj domyslieť, nie je to nič také, kde by bolo treba veľmi upresňovať hodnoty.
Odpovedať
@viktor811 ved ale ako vidis on odbornikom asi nebude
Odpovedať
@gkrivanek nie on , ale ty
Odpovedať
@viktor811 pan odbornik ak by ste nevedeli tak sa uz hodny cas uvadzaju vykony radiatorov v dvoch teplotnych spadoch Po novom nie kazdy kuri s teplotnym spadom 70/50 Bezne sa vyuziva pri kondenzacnom kotli teplotny spad 50/30 Tak o com tu tocime??? Ak si pozrem katalog aj vykon topnych telies sa udava v dvoch teplotnych spadoch Preto som sa ho pytal pri ktorom je 1000W 😜
Odpovedať
@gkrivanek Prosím ťa kto teraz plánuje stavať kúrenie s tepelným spádom 70/50 ?
Odpovedať
Paci sa www.usskorad.sk/typ-korad-K.htm Staci stiahnut pdf vykonove parametre
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viktor811 co kuria drevom a ziju v Tatrach
Odpovedať
@gkrivanek A zabudol si, že aj bez elektriky.
Odpovedať
@viktor811 vidim mal si napr den .
Odpovedať
@miskoajanka Pocitat straty podla mubikov je dost sedlacina, v podstate je to velmi hruby odhad. Straty sa pocitaju pri najhorsich podmienkach t.j. v pripade najvacsiej zimy. Vacsinu roka su nizsie a potreba tepla je nizsia. Vykon radiatora mas vzdy pre urcity tepelny spad. Ked das vykonnejsi moze ist na nizsi spad, resp skor ohreje, termostaticka hlavica by to mohla uregulovat.
Odpovedať
@miskoajanka Ahoj. Začal jsi na opačné straně. Nejdříve je potřeba spočítat výpočtovou tepelnou ztrátu každé vytápěné místnosti. Podle toho se následně dimenzuje výkon radiátoru. Výkon radiátoru je různý pro různé teplené spády, proto je potřeba nejdříve zvolit zdroj tepla. Následně se podle tabulek zvolí podle teplotního spádu velikost ( typ ) radiátoru. Termostatické hlavice jsou pouze doplněk pro regulaci a neumí regulovat debilně navrženou topnou soustavu. :-D :-D :-D
Odpovedať
@viktor811 @gkrivanek Viktor si trošku mimo. Musím si zastat gkrivaneka lebo má pravdu.. záleží aj od tepelného spádu.. tým sa určuje veľkosť radiátora a je úplne bežne kúriť aj v RD prevažne v starších radiátormi, kde je teplotný spad 70/55 pripadne pri rekonštrukcii ... a autor príspevku je tiež laik, lebo určiť podla m3 odhadovanú tepelnú stratu je veľmi nepresne.. neviem či sa jedná o nový alebo starý dom.. ale podla straty to bude určite starý..alebo obrovska miestnosť.. a hlavne keď už navrhol teda radiátor 1000W tak ho až moc predimenzoval..
Odpovedať
máš veľa odvahy a a žiadne predstavu -nechaj to na remeselníka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?