Z viacerych precitanych diskusii ,sa dava do novostavieb podlahove kurenie s TČ ( teplota vykurovacej vody do 36 st. ) ako aj dobre zrekonštruovaných ,zateplených domov ,aby sa nemuselo prekurovať ,ja mam skusenosť z podlahovky aj v kostole kde je ten pocit salaveho tepla z podlahy intenzivnejší ,lebo sa kuri na cca do 41 st. a to už je na podlahe fajne cítiť ,my v dome máme radiatory a moderny KK Bosch ,po výmene kotla kurime v staršom dome do 45 st. A ten pocit sálavého tepla by mi chýbal ,tak ako viacerým ,ktorí majú kachle alebo krb...
My sme to skombinovali. Máme v jednej, druhej spálni radiátory, zvyšok domu podlahovka. V spálni sa cez deň veľa nezdržujeme, ale potrebujem tam flexibilnejšie kúrenie. Tesne pred spaním tam teplota stúpne, ide to rýchlejšie ako podlahovkou. A cez deň keď sa nevyužíva zas klesne. Zvyšok domu konštantná teplota 23,5 stupňov. Takže je pohodlné chodiť bosí, aj zohriať si chrbát. V kúpeľni máme ešte okrem podlahovky elektrický rebríkový radiátor. Starší dom.
My máme radiátory a podlahovku len v kúpeľni, kuchyni a chodbe. Neľutujem rozhodnutie, pretože sme chceli klasické palubovky a pod ne je podlahovka blbosť a tiež ja proste nemám podlahovku rada, je to čisto pocitová záležitosť, ktorú neviem logicky vysvetliť. 😅 Kurime nižšími teplotami, radiátory sú preto masívnejšie, ale mne to neprekáža. Dom nemáme zapratany nabytkom, takže nejaké obmedzenie pri zariaďovaní sim nevnímala. Nemáme v izbách vôbec skrine na oblečenie, tie sú v šatníku, takže fakt mi radiátory nevadia.
moj bratranec prave riesi dilemu, ci prejst z radiatorov na podlahove kurenie. ide prerabat dom, ktory nedavno kupili, takze by chcel taketo prace zrealizovat rovno na zaciatku. zatial je nakloneny podlahovemu, len nevie presvedcit manzelku.