Radiátory vs. podlahové kúrenie: Zhodnotíme?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, Chcem sa len opýtať je tu niekto kto si dal namiesto podlahové kúrenie radiátory? Ak áno ľutujete to či nie Ďakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
Z viacerych precitanych diskusii ,sa dava do novostavieb podlahove kurenie s TČ ( teplota vykurovacej vody do 36 st. ) ako aj dobre zrekonštruovaných ,zateplených domov ,aby sa nemuselo prekurovať ,ja mam skusenosť z podlahovky aj v kostole kde je ten pocit salaveho tepla z podlahy intenzivnejší ,lebo sa kuri na cca do 41 st. a to už je na podlahe fajne cítiť ,my v dome máme radiatory a moderny KK Bosch ,po výmene kotla kurime v staršom dome do 45 st. A ten pocit sálavého tepla by mi chýbal ,tak ako viacerým ,ktorí majú kachle alebo krb...
Odpovedať
My sme to skombinovali. Máme v jednej, druhej spálni radiátory, zvyšok domu podlahovka. V spálni sa cez deň veľa nezdržujeme, ale potrebujem tam flexibilnejšie kúrenie. Tesne pred spaním tam teplota stúpne, ide to rýchlejšie ako podlahovkou. A cez deň keď sa nevyužíva zas klesne. Zvyšok domu konštantná teplota 23,5 stupňov. Takže je pohodlné chodiť bosí, aj zohriať si chrbát. V kúpeľni máme ešte okrem podlahovky elektrický rebríkový radiátor. Starší dom.
Odpovedať
My máme radiátory a podlahovku len v kúpeľni, kuchyni a chodbe. Neľutujem rozhodnutie, pretože sme chceli klasické palubovky a pod ne je podlahovka blbosť a tiež ja proste nemám podlahovku rada, je to čisto pocitová záležitosť, ktorú neviem logicky vysvetliť. 😅 Kurime nižšími teplotami, radiátory sú preto masívnejšie, ale mne to neprekáža. Dom nemáme zapratany nabytkom, takže nejaké obmedzenie pri zariaďovaní sim nevnímala. Nemáme v izbách vôbec skrine na oblečenie, tie sú v šatníku, takže fakt mi radiátory nevadia.
Odpovedať
moj bratranec prave riesi dilemu, ci prejst z radiatorov na podlahove kurenie. ide prerabat dom, ktory nedavno kupili, takze by chcel taketo prace zrealizovat rovno na zaciatku. zatial je nakloneny podlahovemu, len nevie presvedcit manzelku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majkisper:

moj bratranec prave riesi dilemu, ci prejst z rad…
@majkisper Dôležité je preveriť čo všetko tá prerábka na podlahové vykurovanie obnáša stavebne, tú náročnosť a rozdiel ceny.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?