Radiátory alebo omietky?

Zdravím, chcem sa spýtať majú mi ísť robiť do domu kurenie, a kurenar chce aby som si spravil omietku tam kde budú radiátory.. ako ste to vy riešili?
Odpovedať
1
2
Budes mat klasicke radiatory na stenach? Tak potom je jasne, ze si najprv sprav omietky a potom ti ich tam namontuje. Ved ako potom chces robit omietky, ked ti tam budu radiatori zavadzat??
Odpovedať
@ludo22ando on mi navrhol take riešenie že za radiátormi ten kúsok si mám spraviť omietku a nahodí to už nahotovo..a ano klasické na stenách
Odpovedať
@pantex Namontuj radiátory bez omietky a budeš mať 100% retro. Načo kaziť ešte omietkami.
Odpovedať
@pantex ano daj najprv omietky a hneť si ich aj omaluj,lebo my sme čo mame dva radiatory v pivnici a na schodišti teda omietky boli ale sme akosi zabudli a malovali sme ich ked nam ich už kurenar nahodil malovali,ale sa to dosť zle malovalo ale dali sme to šak to je len schodištie do pivnice a tam je len jeden tak je to sobre,ale tebe by sa to zle isto ich budeš mať viac.
Odpovedať
@pantex dohodni sa s kurenarom, že ti príde radiátory nahodiť až po omietkach ak nebude súhlasiť tak si ich vieš nahodiť aj sám, dvaja sme za pol dňa nahodili 12 radiátorov. Nech ti kurenar len nechá vývody trčať zo steny
Odpovedať
Profilova fotka
@pantex: ja som najskor spravil kurenie komplet aj s radiatormi....a ked sa robili omietky sa radiatory demontovali a hotovo, po omietkach sa nahodili naspat... Ved dnes ti daju ventil vsade, lahka demontaz aj montaz...uz netreba ze cely okruh vypustat pri demontazi jedneho radiatora
Odpovedať
@y2k pri demontazi radiatora si daval prec aj drziaky čo držia radiatory? Keď si robil tie omietky ..
Odpovedať
@pantex Nepíšeš, ako budú radiátory pripojené. Či zospodu, alebo zboku. V akom štádiu je podlaha... Veľa závisí jedno od druhého.
Odpovedať
@dedo758 radiatory budú pripojené zo spodu, podlaha ešte neni.. len chcem vedieť čo bude jednoduchšie, omietky sú ešte neni na pláne , ale vodar áno, asi to spravím tak že namontuje všetko na hotovo a ptm ich dám dole a spravím omietky ..
Odpovedať
@pantex To je novostavba? Urcite by som nedaval privody zo spodu ak to vies este zmenit, vyzera to zle a budes nanto furt nadavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 vyzerá to zle ?...bude na to nadávať ??....a to už prečo ?....podľa mňa vyzerá zle pripojenie zboku :-)
Odpovedať
@jurajm17 Ináč ako zospodu už by som dnes nedal. Nie z podlahy, ale zo steny, samozrejme. @pantex Tak ako píšeš, zavesiť radiátory, natiahnuť rozvody, poriadne zafixovať vývody pod radiátorom v stene, zvesiť radiátory, (ak sú Korad) uvoľniť konzoly (skrutky nechať v stene), omietnuť, zavesiť nazad...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pantex (ja som dával prvé omietky a potom kúrenie....ale to bolo preto že ja som na podlahu nedával žiadne izolácie tak nebolo kúrenie do čoho skovať....a boli by mi omietkári po ňom tancovali)....inak si myslím že treba všetko spraviť pred omietkou....pod držiaky sa dajú podložky v predpokladanej hrúbke omietky ( v kúpeľni podľa hrúbky + lepidlo + obklad)....radiátory sa potom nahodia až po maľovke a obkladoch. P.S: napojenie ako píše dedo758 . zospodu zo steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@pantex: nedaval...tie zostali na stene
Odpovedať
Ja mam v niektorych izbach zo zeme a v niektorych zo steny a neda sa to porovnat, pri kazdom vysavani nadavam. Ak sa da, urcite zo steny- okrem dizajnu je to hlavne praktickejsie. Urcite nenechavaj nahodene radiatory ked sa budu robit dalsie prace (nikto ti neda kolko robotnik slubi...)-- mam osobnu skusenost s umyvanim radiatorov po robotnikoch =-)
Odpovedať
@pantex Preco vlastne davas do novostavby radiatory?
Odpovedať
@danculd je to nadstavba starého domu..
Odpovedať
@pantex priatelia, postup je nasledovny, ci uz mate bocne napojenie alebo spodne ustiace do steny tak najlepsie je to urobit takto. Omietnite si stenu na hrubo, zalozia sa radiatory- v tomto stave sa vyspravia drazky kde su rury. Po vytvrdnuti sa radiator zhodi dole, stena sa vyspravi na hotovo vratane malovky. Radiator sa zavesi naspat a kurite. Vsetky ostatne varianty su pre vas ako uzivatela drahsie a murara komplikovanejsie... lebo radiator sa da zavesit aj na holu tehlu, konzoly sa vypodlozia lenze uz to nie je na milimetre presne, povacsine sa pol konzoly aj tak zahadze maltou a murari maju z toho dobre trampoty vakovat okolo konzol :) ti co si myslite, ze treba rychlo na tehlu vesat radiatory nakoniec pridete na to, ze z casoveho hladiska ste sa zdrzali o jeden den lebo budete nahadzovat a zvesat radiator 3x a zbytocne.
Odpovedať
@petermu Perfektny postup, pokial Ti nepridu vodari Pat a Mat 🤦🏼‍♀️, a potom uz v krasne vymalovanom iny vodar (s velkym V) to musi opravovat- rurky posuvat atd.
Odpovedať
@maminecka2 domrvit sa da vsetko, ale takto sa to robi najlepsie pre vsetkych...
Odpovedať
Profilova fotka
@petermu strojové omietky sa robia z jednej vrstvy
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren tak toto si brutalne napisal :-D :-D Pobavil som sa :-D
Odpovedať
@danculd nad tym sa tiez zamyslam. skoro vsetci uz do novostavby davaju podlahove kurenie a zrazu radiatory? ved to uz je riadne zastarale :-D :-D
Odpovedať
@kebabstar toto nieje novostavba
Odpovedať
@eagleowl @dedo758 Asi som to zle napisal. Ja mam privod zo zadu od steny a do spodu radiatora, ale videl som uz, ze niekto ma normalne privod z podlahy do radiatora.
Odpovedať
@pantex ahaaa, tak potom som nic nenapisal!
Odpovedať
@kebabstar No keď nevieš "zosynchronizovať" murára s vodoinštalatérom, tak si daj namontovať radiátory na komplet a odskúšať, potom ak prídu "maltermachri" tak ich dáš dole /aj sám / pretože nie je problém vypustiť a demontovať radiátor a potom ho znova po omietkach namontovať ho a napustiť..Máš predsa ventil naspodu ako aj na vrchu..Aspoň ja ho mám.. ;-)
Odpovedať
@technik007 dik za popis, no ja tento problem vobec neriesim. len som reagoval na spravu od pantex 8-) :-D
Odpovedať
@kebabstar prepáč ;-) myslel som samozrejme zadávateľa témy@pantex ...nejak som to prepískol ako včera náš zápas SK-CND rozhodcovia :-D :-D
Odpovedať
@technik007 v pohodicke 8-) no veru, to si dobre prirovnanie dal :-D :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?