Radiator

Profilova fotka
Možno trošku primitívna otázka ale naozaj potrebujem fundovanú odpoveď. Dakedy nás učili, že aby radiátor riadne kúril nemal by byť ničím prekrytý ani len záclonami a nemal by byť pred ním nábytok ani len stôl, lebo to znižuje výhrevnosť a neprúdi vzduch... Zmenilo sa dačo? Manžel chce dať radiator silou mocou za TV skrinku v obyvačke - nevieme si to vysvetliť - prosím o radu.
Odpovedať
@veja79 fyzikalne zakony su nemenne, vsetko ostalo po starom, akurat manzela posli spät do ZDS :-D
Odpovedať
Ahoj prudenie tepleho vzduchu sa nezmenilo.radiator sa preto osadza pod oblok lebo to je najchladnejsia strana . Tak potom chlad prechadza cez okno -tlak vzduchu apotom sa ohreje pri radiatore a je vytlacany do miestnosti kde sa pohybuje v urovni podlahy a nasledne vystupa zohriaty -zmena tlaku vzduchu hore ku stropu. Ak ho das za tv stolik tak branis prudeniu .ale ak ho nemas kde dat tak ho tam das.
Odpovedať
@veja79 nie, fyziku napriek vsetkemu pokroku techniky este nikto nezmenil. Ale zas ak ta skrinka nebude zakryvat cely radiator tak, ze okolo neho nebude prudit vzduch tak to vadit nebude. Okolo radiatora ma hlavne prudit vzduch, co sa za zaclonou alebo nabytkom, ktory by ho cely prekryval nedeje. Teda deje ale nie tak aby bolo prudenie dostatocne na vykurenie celej izby. Za TV skrinkou prudit bude. Takze sa nemusite hadat, kvoli TV vam zima nebude.
Odpovedať
@veja79 Len aby veľké teplo nevadilo skrinke a telke... Zakrytý radiátor môžete kvôli rýchlosti nábehu dať väčší = výkonnejší. Skrinku na nožičkách, nie so soklom. Bude zrejme chýbať sálanie tepla prednou plochou radiátora... Radšej by som hľadala iné riešenie.
Odpovedať
@veja79 No manžel je divný, ešte že ho nechce dať do tej skrinky nech ho nieje vidieť :-D Ale aj tak to nechápem ako by to chcel spraviť, však ten radiátor má určitú hrúbku tá skrinka bude veľa cm od steny. Nebude to ani estetické. Síce neviem o akú "skrinku" sa jedná. Ja mám v skrinke pod TV viackanálový zosilňovač ktorý papá trištvrte kilowattu za hodinu ak hlasnejšie počúvam music .... tak mám celú skrinku horúcu aj bez radiátora :) a ešte aj satelitný prijímač sa zahrieva musel som ho dať ďalej od zosilňovača lebo blbol .... Ja by som potreboval skrinku s ventilátorom čo by mi ju chladilo a nie ešte radiátor čo by mi tam kúril ... :-)
Odpovedať
Este mi tak napadlo, vie manzel ako "debilne" sa pozera na TV za bieleho dna ak je za nim okno? Este za takeho slnecneho dna... Ale iste je jedno, kvoli TV nezmrznete. Aj ked mozno viac vykurite stenu pod oknom.
Odpovedať
@leilak1 to mas co za zosik, ked ti "papa" 0,75kW/h? To si ako na to prisiel, ze tolko "papa"?
Odpovedať
@megdesign si mimo témy ...
Odpovedať
@veja79 radiátor kúriť bude no najteplejšie bude za skrinkou a nie v celej miestnosti, teplo sa bude menej šíriť prúdením vzduchu a viac sálaním či vedením @megdesing každý el. spotrebič "papá" el energiu pre svoju činnosť podľa jeho príkonu ,časť energie sa mení na teplo a tak kúri každý, čím vyšší príkon tým viac i kúri
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 veď sa len pýta en passant, ale ozaj, čo to je?
Odpovedať
@zita19 keby si vedel ako blbo sa pozerá ked slnko svieti priamo na zobrazovač, vidíš všetko možné ale nie fotbal
Odpovedať
@duzu viem, kedze jancelariu mam na zapad. Radost robit ked len dufas, ze to co (ne)vidis v scripte tam aj je. A ked nie je tak ti vyselektuje trt makovy alebo nieco co ti vobec netreba. Syntax error sa ale da precitat na oslnenom displayi :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?