Radiator vykury velku miestnost?

Prerabame pivnicu na byt. Miestnosti maju 4,5x3 m . Pan plynar nam dal do kazdej miestnosti 1 radiator s priemerom 1 meter x 60 cm. Myslite ze to vykuri jeden radiator tak velku pivnicnu izbu?
Odpovedať
@nikuska6478 radiatory sa pocitaju podla vykurovaneho objemu. Dolezite je nielen to aky je dlhy, ale aj pocet panelov, ci je s konvektormi, kolko ich ma. Daj si stranku http://www.usskorad.sk/ je tam kalkulacka podla vykurovaneho objemu pre vsetky varianty radiatorov, jednopanelove aj dvojpanelove bez ci s konvektormi. Odporucam aspon dvojpanelovy s dvoma konvektormi
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska6478 myslím, že plynár vedel prečo Vám tam takto dáva radiátory :-) keby nevykúrili tak asi by ich predsalen dal viac, nie?
Odpovedať
Plynar ked som mu vcera povedala ako chcem radiatory. Som myslela ze da do kazdej izby 2 no dohadovala to moja mama a povedal ze sa dohodli na jednom radiatore
Odpovedať
@nikuska6478 Však jeden, ale mal byť väčší. Vždy je lepšie väčší radiator, totiž väčší sa dá priškrtiť.
Odpovedať
@nikuska6478 ved to je malá miestnosť . i do oveľa väčšej stačí jeden, no na správny výkon
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska6478 ked mu neverite preco ste neoslovili odbornika?
Odpovedať
@nikuska6478 ja umrem ty chces mat v izbe dobrovolne 2 radiatory? Jeden uplne postacuje, radiatory sa nenavrhuju podla objemu ako pise @zita19 ale podla tepelnych strat miestnosti, vykon radiatora ovplyvnuje aka tepla voda do neho ide tzv. teplotny spad. 1m x0,6 ak je daky dvojradovy s plechmi vnutri mohol by postacovat.
Odpovedať
@zita19 kalkulacka vykonu radiatora podla objemu miestnosti? No to som sa dobre zasmial. Vykon tepelneho zdroja sa urcuje podla tepelnych strat. @nikuska6478 K vasemu zamyslanemu zameru-prerobenie pivnice na byt ma svoje specifika, snad nebudete po case riesit problemy s vlhkostou a plesnami.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tepelne straty su pri tomto klucove nie toto co ste napisali. Podla mna jeden radiator by mal uplne postacovat v tomto pripade
Odpovedať
Pani v tych stratach mate pravdu, ale aj objem miestnosti je dolezity. A ked uz udeme do hlbky problematiky, tak ako vy dvaja vypocitate potrevnu velkost radiatora z toho co pami zadala? Predpokladam, ze nemate ziadne presne hodnoty o stratach v danej miestnosti, vykon radiatora a jeho ucinnost bty sa dala z tej tabulke najst. Myslim, ze idete na vec empiricky, ze ano asi bude dost, asi bude malo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?