Radiator v kuchyni

Dobry den chcem sa opytat mame kuchynu 4x4m nemame tam radiator najblizsi je na chodbe kde su z kuchyne dva velke klemby 1,3x2 m a vedla v obyvacke su dva radiatory...potrebujem radiator aj do kuchyne...teraz pri prerabke ...tahani sietky lepidla a omietky su mokre steny pomalicky to schne....stale topime aj vetrame...bude to tym ze je to cerstve alebo tam potrebujem radiator
Odpovedať
@fugas20 skús to po sebe prečítať, či sa to tebe samému zdá zrozumiteľné...
Odpovedať
:) jednoducho potrebujem do tak velkej izby radiator ked je v podstate prepojena s chodbou a obyvackou?
Odpovedať
@fugas20 Nevieme nič bližšie o dome, o tep. strate kuchyne. Ale vzhľadom na možné riziká je správna odpoveď takto naslepo: ÁNO. Tých 50 € za ďalší radiátor vás nezabije. Budete mať väčší komfort, resp. vôbec komfort :-) aj v kuchyni.
Odpovedať
@fugas20 Radiátory sa dávajú podľa tep. straty - ak by tie 4 ks mali kúriť aj pre kuchyňu, je riziko, že by nestíhali. Fakt sa nedá presne odpovedať na Vašu otázku a len hlupák by napísal, že netreba. Zaujímalo by ma, podľa čoho vy vlastne to kúrenie robíte... od oka?
Odpovedať
@blacksr nie od oka ale tam kde budeme mat kuchynu tak ony mali obyvacku boli tam radiatory ale koli kuchynskej linke sme ich museli zrusit
Odpovedať
mohli ostať aj za linkou a topiť cez mriežky v soklíku a pracovnej doske.
Odpovedať
@fugas20 Viete čo, veďte z radiátorov tzv. falošnú podlahovku v podlahe. Alebo dať radiátor poza linku + mriežku. Lebo to teplo sa z obývačky a chodby bude ťažko distribuovať až do kuchyne. To fakt nemusí stačiť - podľa toho, koľko kde izolácií dávate. Zrejme aj potery budete robiť, vrátane tep. izolácie podlahy, takže dajte do kuchyne tú spiatočku. A pokiaľ sa potery s tep. izoláciou podlahy robiť nebudú, tak celkom určite pôjde o dm, ktorý bude zle izolovaný, takže kúrenie je žiaduce aj v kuchyni.
Odpovedať
daj si tam radiator ,pretoze prudenie vzduchu je nevyspytatelne ,
Odpovedať
Ked kurenie nerobite od oka, dajte to projektantovi preratat. Nech navrhne ine riesenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?