Protherm tiger condens 18/25 KKZ42 alebo vaillant VUW206/5-5 + VIH 120B

zdravim, viete mi niekto poradit, ktory z tychto typov kotlov je lepsi? Firma ma tlaci do Vaillantu, vraj je lepsi. Rozdiel je cca 200€ v prospech prothermu, ten ma ale mensi zasobnik ale zas prietokovy ohrev vody vaillant ma zas 3nasobny zasobnik, ktory sa nahreje vraj velmi rychlo. ide mi len o to, aby som neplatil za znacku bez opodstatnenia. vopred dakujem za vsetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@mart445 Protherm má ohrev vody riešený systémom Isodyn II a ten dokáže nahriať vodu tak,že 45l zásobník v ňom bude fungovať ako 120litrový externe. Čiže oba Ti splnia v pohode potrebu vody v domácnosti.
Odpovedať
je teda nejaky dovod ist do toho vaillantu? ma nieco co by opodstatnovalo ten 200€ priplatok? napr lepsia regulacia, dlhsia zivotnost alebo lepsia efektivita, ci mensia kazivost a pod.
Odpovedať
@mart445 valiant aj protherm je jedna a ta ista firma, dokonca velka sanca, ze oba budu vyrobene v tej istej fabrike v skalici. cize je to skor o tom, ze kolko vas je. ale 45 litrov ti bude bohate stacit v pripade prothermu. skor ide o to, ze ci mas servisaka blizko (jedno ci pre vailant, alebo protherm)
Odpovedať
Na ohrev vody je najlepsi vaillant
Odpovedať
@daralbajda mozes to rozvit? preco je lepsi ako protherm?
Odpovedať
Proste vaillant je najlepsi kotol na ohrev vody ,ci prietokom,zasobnikom ,pomerom vykon/cena.Ak chce niekto usporny kotol a mina vela vody najlepsi je vaillant.je pred konkurenciou o triedu vyssie...poznatky,historia vyvinu,osobne skusenosti.Aj maly prietokovy Vaillant sa vyrpvna inemu so zasobnikom,proste Vaillant je top na ohrev vody..vaillant je ale nachylnejsi na dobry komin,tvrdost vody,je viac rozmaznany ,ale vrati to v luxuse a komforte..Namontujes Vaillant a ak vsetko urobis presne ako sa ma(komin,voda ,umiestnenie) na kotol zabudnes,ale pozor nedoslednost v montazi tvrdo vracia..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?