PROTHERM Tiger 24kw (r.v. 2003)-prehrievanie kotla

Dobry den, uz treti tyzden sa trapim s kotlom a zacinam byt zufaly. Mam starsi kotol (PROTHERM Tiger 24kw (r.v. 2003) vratane zasobnika vody) a vzdy po par dnoch (od spustenia kotla) mi zacne vyhadzovat hlasku F3 - prehriatie kotla. Menil som cerpadlo za nove + komplet premyty vymennik (HCl) + vycistene sitko spiatocky. Vystriedali sa u mna 2 servisaci a uz uz sa zdalo ze je vec vyriesena a opat nie. Kotol proste kuri cca 30-40 minut a zrazu akoby vypol cerpadlo, v radiatoroch mierne zarachoti a ihned vyhodi hlasku F3 - prehriatie kotla. Prakticky jedina vec ktoru som este neskusal je trojcestny ventil, myslite ze by mohol byt na chybe ten? Ohrev zasobnika vody v kotli funguje bez problemov. Vsimol som si, ze tesne po zastaveni teplej vody (napr v sprche) pocut na nejakych 15-20 zvuk aj v radiatoroch. Nie priamo tok vody, ale proste jemne sumenie. Neviem ci to je od kotla resp. nieco podobne, pred tym som to ale nepostrehol. Este by som dodal, ze v lete sme menili v polke domu radiatory (liatinove za Korad 4 ks) a 2 este ostali povodne liatinove. Dakujem za akukolvek radu
Odpovedať
@qwerty777 este dodam, pri zapajani novych radiatorov nedoslo k zamene privodu a spiatocky
Odpovedať
@qwerty777 vymente silove spinacie rele pre obehove cerpadlo na zakladnej doske.
Odpovedať
@gkrivanek dakujem za info. Nemate nahodou info odkial ho zohnat/ obrazok? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nam to robilo tiez, len s chybou F2, vypol sa kotol kompletne. 2 neurobili s tym nic, precistili vsetko, potom prisiel treti chlapik, vymenil zakladovu doku ci ako sa to presne vola.
Odpovedať
@qwerty777 mal som tieto pripady ze vsetko bezalo a po 2 hodinach bum kotol prehriaty. Nakoniec to bolo relatko ktore nespinalo cerpadlo. Jednoducho unavene:)
Odpovedať
Tak som si to dnes podrobnejsie odsledoval a posielam par doplneni: 1. Kotol sa zopne. Prve 2-3 minutky zacne kurit na nizsom stupni, nasledne si prida. 2. Nasledne po cca 4-5 minutach na vyssom stupni ohrevu (na urovni cca 50 stupnov) zrazu zacne teplota dost vyznamne stupat a kotol vyhodnoti prehriatie (chyba F3) a vypne samozrejme horaky, vratane cerpadla. Chcem pritom upozornit, ze kotol kuri pocas tych 4-5 minut rovnako, cerpadlo ide tiez a len zrazu zacne teplota stupat velmi rychlo. Zaroven je v kotli pocut mierne puknutie, akoby sa v nom nieco preplo. Akonahle vypne kurenie aj cerpadlo, v radiatoroch to zahuci/zazblnka. 3. Deje sa to v drvivej vacsine v noci, to je ale asi nahoda.:) 4. Akonahle sa kotol odstavi, vypusti a nasledne dopusti voda (viem to, lbo sme menili cerpadlo a cistili vymennik), kotol cca 3 dni funguje bez problemov a nasledne sa to objavi znovu. Ako laikovi mi pride najpravdepodobnejsie: 1. Je nieco so snimacom teploty. Akoby tu teplotu vyhodnocovalo blbo - kotol neprida a teplota zrazu stupa ovela viac. 2. Je nejaky problem vnutri kotla. Ako vravim, sice kotol v danom momente prehriatia hreje rovnako, je tesne pred tym pocut nejake puknutie. Kedze je vymenene cerpadlo, premyty vymennik a vycistene aj sitko na spiatocke, zostava mi este trojcestny ventil (nemoze sa nejak odveci uzatvarat?!!?) alebo zakladna doska. Tu som zvrchu pozeral, okrem toho ze bola mierne tepla (to je zrejme normalne) nic zasadne som si na nej nevsimol. Dakujem za akukolvek dalsiu radu
Odpovedať
To je trojcestak,vykuri kotlovy okruh a neprepne do rozvodov. na ,obyčajne to robí po nahriati bojlera..ešte môže byť jedna vec,treba pod kotlom prepojiť tenkým bajpasom trubky UK,niekedy nevládze hydraulickým odporom servo preklopit späť na UK zo zásobníka,ale servisak by to mal vedieť,to je jedna z najbežnejších porúch..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?