Prosim poradte problem kondezacny kotol....nevykuri rod.dom.

Dobry den potreboval by som poradit v com je problem alebo čo spravit. Byvam z rodičmi v rodinom dome,zatepleny okna vporiadku,vymenene radiatory a nedavno prebehla vymena kotla z komplet trubkami atd (bohuzial v celom dome je polozena dlazba :/ no v dome je neustale zima.voda je nastavena na 55st.
Odpovedať
1
2
zvysit teplotu vykurovacej vody? :-)
Odpovedať
no dnes som zvysil na 6Ostup..len neviem ci je to uz vhodne pre kondeznacny kotol a dalsia vec ci je vobec vhodny priestorovy termostat izbovy na tom je 25 nastavenych a nie a nie vykurit...
Odpovedať
@jocco nechapem preco nekontaktujete kurenara co Vam kurenie robil. Snat zodpoveda za funkcnost svojej prace. Ked ste si nastavili na60C tak zrejme nemate ekvitermiku . Problem moze byt aj v zanesenom filtry ktory znizuje ucinnost cerpadla. Treba skontrolovat. Zatepleny dom s velkymi radiatormi bezne 55 C voda staci na vykurenie.
Odpovedať
zvolili ste správny typ kotla? odvzdušniť radiátory
Odpovedať
noo aj tak bude nakontaktujem sa veeru :/ nastavil som na kotly teplotu vody na 60st. a filter atd je vsetko nove po prerabke.
Odpovedať
@cernula aj to sa robilo uz nie raz od prerabky :/
Odpovedať
@jocco a prečo nevykúri nepíšeš, aký výkon má kotol? sú radiátory teplé všetky? hreje len ich vrchá časť, alebo aj spodná? aké sú veľké? stíha čerpadlo? aký veľký dom? koľko radiátorov? a nechápem načo kondenzačný kotol, keď máš radiátory...
Odpovedať
a sú tie radiátory normálne horúce?
Odpovedať
martin85 : fu kolko otazok --prečo nevykuri to teda netušim teple radiatory su vsetky ale hreje vrchna cas spodna menej a radiatory su tie novsie panelove plechove.dom 100m2
Odpovedať
@jocco a hlavne zima je v severnej rožnej izbe ten radiator je taky iba teply...slabotaa
Odpovedať
@jocco tak potom ti ostáva už len zvýšiť teplotu v systéme. v severnej izbe nastaviť radiátory na max. v ostatných trocha priškrtiť. a možno máš zle vypočítaný výkon radiátorov na objem miestnosti.
Odpovedať
@jocco pod ruzicami na radiatori treba nastavit prietok vycsinou to byva stupnica od 1-5 v nachladanejsej izbe a navzdalenejsej od kotla nastavit na 5 cim blizsie ku kotlu tym na mensie coslo, taktiez ak mate v kupelni rebrikovy radiator, tiez na 1-2 nastavit.... nam toto pomohlo, do navzdalenejsie radiatora nam ano voda nedosla, ked sme toto nastavili tak to hned zacalo fungovat....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Odvzdusnene mas tie radiatory??? @jocco
Odpovedať
@martin85 co nechapes natom ze kondenzacny na radiatory ved iny kotol sa ani kupit neda😆😆
Odpovedať
@jocco No práve preto, že je to všetko nové môže byť zanesený ten filter pred čerpadlom, tak si to skontroluj ako radí @gkrivanek a viac ako 55 st. určite netreba. Ja mám 250 m2 a teraz idem na 50 st.
Odpovedať
@marrad vyskusammm dakujeeem
Odpovedať
@lubomird ano su pravdaze a niekolko krat boli odvzdusnovane opakovane
Odpovedať
@gkrivanek nedá, aha. a to už prečo. existuje aj taký plynový kotol, že nekondenzačný (turbo kotol), vieš, ktorý bol už dávno pred kondenzačným a asi aj pred tebou.
Odpovedať
@martin85 To, čo dnes ešte kúpiš, sú dopredaje, na ktoré časom možno ani nezoženieš náhradné diely. Kondenzačný kotol pracuje 85% roka v kondenzačnom režime, ten zvyšok sú mrazy pod -15 stupňov... Ale to predajca nepovie - jedno, ani druhé... :-) A to, čo znamená "turbo", tu na MS 85% ľudí neovláda... ;-) Rozumej nútený odťah spalín, čo má KAŽDÝ kondenzačný kotol... :-)
Odpovedať
@dedo758 ja viem ako funguje kondenzačný aj nekondenzačný kotol. zhodou okolností mám kondenzačný :-) poukazoval som len nato že existuje aj nekondenzačný, ktorý sa používal a aj používa pri vykurovaní radiátormi v domoch s väčšou TS. Je lacnejší, menej kazivý a pri teplotách média nad 50 st. má porovnateľnú spotrebu plynu ako kondenzačný. Už viac kúrenárov čo s tým robia roky povedali že už by si dali len turbo kotol... ;-)
Odpovedať
@martin85 Pretoze EU.. Vsetky nekondenzacne vo vykonoch pre bezne RD sa uz niekde od septembra nesmu vyrabat, mozu sa len dopredat skladove zasoby. Vyrabat sa mozu len nekondenzacne pre velke vykony (t.j. napr. pre cely panelak).
Odpovedať
@jocco No nechcem byť múdry ale to že pociťuje zimu neznamená že kotol a radiátory nerobia svoju prácu. Aku máte teplotu v miestnostiach pripadne vlhkost? Ale už aj to že tam mate dlažbu môže v tebe vzbudzovať pocit chladu a to môžeš kúriť koľko chceš. Steny domu mate z akeho materialu?
Odpovedať
@martin85 nedá, aha. a to už prečo. existuje aj taký plynový kotol, že nekondenzačný (turbo kotol), vieš, ktorý bol už dávno pred kondenzačným a asi aj pred tebou kámo mna poučovať nemusíš :-) ver tomu tie tvoje turbo nizkoteplotne su davno zakazane dovazat na nas trh a kazdý jeden velkosklad ich má dopredane preto ti vravim žiaden iný už nekúpiš a hadať sa s tebou a vysvetlovat výhodu kondenzacneho kotla ti ani nebudem. kondenzacný kotol so správnou ekvitermickou krivkou je na radiatory vhodný ja ti zoberem ako príklad budovu s 500m2 kde boli doteraz atmosfercké prothermi a po novom kondenzacné vitodens 200 vky v kaskade a uspora je polovica a kurenie samozrejme radiatorové tak o čom točiš? ano samozrejme s turbokotlami by to nečinilo polovicu uspor ale 35% kondenzačný kotol na radiatory treba spravne nastaviť a uspora je
Odpovedať
v prvom rade si vycisti TF-1, spiatocka pri kotli by mala byt o polovicu chladnejsia ako privod, priklad 50/30 alebo 60/40 - pozri si to ak uz kotol bezi aspon hodinu, dve. Mame nezateplenu kocku (200m2), kvader, plastove okna, vitodens 100ka a liatinove radiatory. V prechodnom obdobi mame 50C hnanu do radiatorov a teraz ked bolo -10C v noci som dal na 55 az 60C pri max. vykone. Teplota v dome 20,5C, denna spotreba 12 az 17m3 plynu. Kurenie mam nastavene na 3ke (nie na EKONOMY bode 4ka), ten vyuzivam iba ak udru vacsie mrazy...
Odpovedať
@black1no to su dobré kotlíky ;-) ;-)
Odpovedať
@jocco Ahoj. Zatím to všechno jsou pouze výkřiky do tmy. Že nový kotel nevytopí dům je celkem nemožné a pochybuji, že by výkon kotel byl o hodně menší, jak nynější aktuální TZ domu. Z toho důvodu je s největší pravděpodobností chyba v cirkulaci topné vody. Nejčastější příčina , a to zejména u nových instalací, je zanesený filtr, který by měl být u kotle na zpátečce. Další možnost by byly špatně přednastavené průtoky ve ventilech, předpokládám, že máte plechové radiátory Radik VK. Ten průtok je ale z výroby nastaven na max. Další možnost je vadné oběhové čerpadlo, nebo nastavení nedostatečného výkonu čerpadla, pokud to nastavit lze. Nebo může být vadná elektronika. Jednoduše si stoupněte ke kotli a změřte, jak dlouho jede v kuse, než vypne, jak dlouho trvá prodleva, než opět naskočí. Podívejte se, jestli kotel vůbec dosáhne nastavenou teplotu topné vody. Nicméně, s největší pravděpodobností je ve filtru spousta bordelu. Ten vyčistěte a já si myslím, že to bude topit. Pokud ne, tak se o tom dá dál diskutovat. ;-)
Odpovedať
ja osobne predpokladam ze ak je vsetko nove, vratane kotla, tak by malo byt vsetko ok, najcastejsim problémom mozu byt tie plasthlinkove trubky, ktore vacsinou majstri nechaju natiahnute po stene nezaizolovane, tym padom radiatory, ktore su najdalej od kotla uz dostavaju chladnejsiu vodu a nie su schopne izby vykurit ako pises...
Odpovedať
@godfather absolutna hluposť ;-)
Odpovedať
majstri zabudaju pred uvedením kúrenia do prevádzky prepláchnuť system. následne po zakureni sa začne uvolnovat olejový film z radiatorov a upcháva obyčajný kurenarsky filter ktorý tak radi a vehementne všade montuju :-| potom sú prípady keď rekonštruuje kúrenie to jest nový kotol napojený na staré 2 colové rúry a 100 ročné radiatory. použijú znova obyčajný kurenarsky filter a paff chyba je v momente do 2 mesiacov na svete , upchatý výmenník atd atd.
Odpovedať
@gkrivanek uplna hlupost podla teba, avsak respektujem tvoj nazor, ja sa zialbohu opieram o skusenost z decembra 2015 a februara 2013... zaroven vsak musim priznat, ze s uvolnenim olejového filmu a naslednym zapchatim filtra som sa zialbohu za posledných 20rokov nestretol ani raz...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?