Prosim o radu kurenie

Dobry den chcela by som poradit. Robili sme kurenie. Prisiel kurenar a zacal pracovat vsetko prebiehalo hladko, vyplatili sme ho povedal ze zaruka bude dva roky. Len ako sme zacali kurit tak sme prisli nato ze je to zle spravene podlahove na nevykuri.tak sme mu volali nech sa pride sa nato pozrieta a on nato ze co tam pojde opravavat ze to mu si fungovat. Lenze on nam nedal ziaden doklad o tom ze to nam to robil.Mame od neho len rozpis kolko veci nam dal a sumu ktoru sme zaplatili a on to podpisal ze koruny prevzal... nevieme ako dalej.Ako mame postupavat chceli by sme ho dat na sud alebo trestne oznamenie.. nemate dakto skusenost ako by trebalo postupovat. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@evka1511 Nooooo... Prečo sa hneď súdiť. To Vám akože spustí to kúrenie, keď podáte žalobu...? Skúste ešte raz podobrom. Možno má len veľa roboty. Skrátka ho tam dotiahnite. A ak by nechcel ani potom, tak nahovoriť nejakého známeho, nech mu zavolá: tu JUDr. TenaTen. Mám tu na Vás pripravené právne kroky rôzneho charakteru z dôvodu toho a toho (napr. práca načierno, nepriznané daňové doklady...).Prídete to pozrieť, alebo chcete nepríjemnosti? ;-)
Odpovedať
@evka1511 Hm nesedí mi tam jedna vec ....že ako ste začali kúriť , už kúrite týždeň ? Máte správne nastavené prietoky ? Kúrenár aj kládol rúrky podlahového kúrenia ? Lebo mne po zapojení kotla na podlahové kúrenie som si musel sám vyregulovať prietoky a ponastavovať všetko ... kým som to vyladil trvalo hodiny - dni ...s tým sa kúrenár obyčajne nehrá. Ak ste to dnes spustili ...tak studený murovaný dom podlahovka to za deň nevyhreje ak sú zlé prietoky ani za dva...dni alebo ani vôbec ...
Odpovedať
@leilak1 kurenar mal svoju robotu odskusat, nastavit prietoky, aspon im ukazat ako ich nastavovat,vysvetlit krivku a vsetko okolo kotla. Nam kurenar nastavoval prietoky asi 4x. Je to jeho robota a dostal zaplatene za funkcne kurenie.
Odpovedať
leilak1.. uz kurime mesiac skusali sme vsetko.. no manzel skusal vsetko a nic..
Odpovedať
@leonardom no skusali sme po dobrom.. boli sme aj u neho doma. a neotvara.. nedviha mobil tak sami neviem.. budeme to musiet daako riesit nezobral malu korunu.....
Odpovedať
@evka1511 Vykurovaciu skúšku nerobil? Čo všetko nevykúri? Nerozumiem tejto vete: "sme prisli nato ze je to zle spravene podlahove na nevykuri"
Odpovedať
@dedo758 hore patro mame radiator v izbach to skusal a to funguje..., len v strede mame podlahove a to neskusal..
Odpovedať
@evka1511 To treba najskôr asi odvzdušniť...
Odpovedať
@leilak1 nas kurenar chodi k nam este aj teraz, po troch rokoch od montaze a k sa nam nieco nepozdava. A kazdy rok robi reviziu kotla, cisti filtre a tohto roku sam zavolal, ze kedy moze prist ,, precistit,, podlahovku
Odpovedať
@evka1511 skuste mu zavolat z cudzieho cisla.
Odpovedať
@atlaska na Slovensku sú montéri kúrenia. Kúrenie ti dodá a namontuje, čo by si ešte chcela viac, keď ti to ani nevyfakturuje :-)
Odpovedať
@tatiana1978 asi vie prečo to robí .... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leilak1 je zodpovedny:)))
Odpovedať
@evka1511 v pohode nieste v tom sama , si neviete predstavit kolko ludi takto pochodilo so zlatymi pseudokurenarmi s ktorymi xy krat prehram cenove ponuky 😊
Odpovedať
@slavoslav ja nechcem nic, ja problem nemam. to je tu take bezne ako citam - sama chvala vsetko co anjlacnejsie - MY mame projekt za 800E, navrhli sme si domcek a projektant nam to prekreslil. potom aj tie kurenia tak vyzeraju :-( okna sa rosia.............ale hlavne ze sme usetrili.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no, videl som aj projekty za pár tisíc, a tiež nič moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@evka1511 skúste to popísať v kľude. Bol projekt? aké palivo?Ak nie, koľko podlaží, už viem, že hore sú radiatory, v strede podlahovka, je nejaké zmiešavanie v kotolni? To, že mesiac skúšate nič naznamená, odstavte všetky radiatory a nechajte len podlahovku, ak bude hriať, ak nebude, treba odvzdušniť, postupne otvárajte radiatory, nie naplno len po troche. Ale bez ďaľších info Vám nikto neporadí. Kúrenárovi napíšte doporučený list, kde ho vyzvete na dokončenie práce (vykurovacia skúška sa nedá urobiť v lete), ináč požiadate súd o rozhodnutie. Zmluvu nemusíte mať. Ak nebude reagovať, tak je na tom zle a ostáva len súd.
Odpovedať
@jan45 v dnesnej dobe internetu, sa da podla referencii najst kopa sikovnych ludi, prejst referencne stavby......stojim si za tym, ze tu na MS je kazdy architekt, stavia sa v 90% bez realizacnych projektov , ved vidno tie dotazy, hruba stavba hotova a hlada sa riesnie kolko cm izolacii do podlahy, kam dat radiator kam podlahovku........to su veci tore mali byt davno v projekte jasne definovane. Jednoznacne kvalitny rpojekt za 800-1000E sa neda urobit, lebo robit profesnu cast napr.kurenie za 50€,ktore este musi ten clovek smaozrejme zdanit nik robit nebude.
Odpovedať
@evka1511 Ja by som ešte zavolal iného poriadneho kúrenára, alebo firmu nech sa na to pozrie osobne či to je riadne spravené a nastavené aby sa k tomu vyjadril a poskúšal to. Možno to stačí len ozaj správne nastaviť .... Ak by tam boli chyby na ktorých odstránenie by bolo potrebné viac finančných prostriedkov až potom by som uvažoval o nejakom spore.
Odpovedať
@atlaska by si sa divila ake velke stavby sa robia len podla projektov na SP. Od rekonstrukcie hranicneho prechodu po stavebne objekty vystavby noveho kotla v nemenovanych zeleziarniach pri Kosiciach... zakazky za radovo miliony eur a nemas v ruke jeden poriadny vykres. Samozrejme neobhajujem tento trend, no na druhej strane sa ani necudujem beznym ludom ze im je proti srsti vyvalit tisice za kompletny realizacny projekt... dobry dom sa da postavit aj bez toho. Nedokaze to vsak kazdy, ako tu na MS vidime :)
Odpovedať
@jan45 tak napisem ako to mame. rozdelovac mame znakcy Ivar a obehove cerpadlo mame za rozdelovacom , termostaticka hlavica je pred rozdelovacom je otvorena na 65 stupnov na peci nakurime na 80 stupnov a do podlahy nejde viac ako 30 stupnov. ta podlaha vobec nie nahriata. a mozme kurit den noc v kuse. aj ked sme skusali ubrat hlavicu ci uz na 40,45 stupnov nejde viacej. pec mame znacku Teklu 5 clankovu.. kurime drevom. a pri peci mame jedno cerpadlo. a este aj v peci nam sumi ako keby ste vodu varili..netecie z nej nikam.. tlak neustupa..a mame to tak ze sa da kurit zvlast radiatorom aj podlahovkou.
Odpovedať
@leilak1 ano dneska ideme este za nic.. a budeme to musiet tak riesit.
Odpovedať
@atlaska no ano ale na kureni sme nesetrili.. zavolami sme toho najlepsieho co tu na okoli robil hodne ludom a im to vsetko funguje..sama to nechapem ze preco prave nam sa to akosi nevydarilo...
Odpovedať
@evka1511 skuste dat foto zapojenia kotla a aj rozdeľovača
Odpovedať
Profilova fotka
@evka1511 moc som z toho neporozumel, pravdepodobne obmedzenie teploty v rozdelovači podl. kúrenia má robiť termohlavica, ale tak to nefunguje. Ani počet čerpadiel nie je kóšer, môže mať každý okruh vlastné, ale treba tam ovládanie a to je náročné. Priame kúrenie z kotla na pevné palivo do podlahovky možné je, teba zmiešavanie, ale bez AN je dosť problematické. Podľa Vášho popisu, najväčší problém je hlavica, nepoznám takú čo sa dá nastaviť na teplotu len na obmedzenie prichádzajúcej teploty a pochybujem, že pri 70 st ešte vôbec nečo prepúšťať. Otvorte ju naplno alebo odmontujte a dajte pôvodné víčko , do neho ešte starý desaťhaliernik aby sa ventil otvoril úplne. Do podlahovkymôžete dočasne pustiť väčšiu teplotu, ael krátko, keď to začne kúriť treba uvažovať o zmenách.
Odpovedať
@jan45 ok. skusisme ale az na buduci tyzden ked pride manzel z prace..a ozvem sa..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?