Projekt kurenia, kto robi, aka je cena?

Chcel som sa spytat na projekt kurenia, co vsetko obnasa. Ci obsahuje aj detailny rozpis zapojenia vsetkych potrebnych casti pri montovani kotla, akumulacnej nadoby..vratane obehovych cerpadiel, kolien, filtrov..atd? alebo sa to deli na viacero urovni? Rad by som si zabezpecil istotu a nespoliehal sa len na majstrov...
Odpovedať
@radoslavc myslíš že to kurenar bude chcieť robiť presne podľa projektu? No neviem... :-p to bude ešte asi boj. Každopádne, ja som mal v projekte podrobný výpis, schému, rozloženie podlahovku... Proste všetko.
Odpovedať
@radoslavc , treba si dať urobiť projekt aj s výkazom výmer, ale nemyslím, že to bude rozpísané tak detailne, že až na počet kolienok. Čerpadla, filtre, zmiešavacie armatúry, ventily to áno, ale kolienka určite nie.
Odpovedať
@jeelmont o kolena mi az tak nejde, ale aby tam bol naporiadok hlavne vsetko okolo kotla a v rozdelovaci, idealne aj vratane trubiek...nakolko mam z okolia velmi zle skusenosti s fusovanim ala kurenari a nechcem vybuchnut, ani potom patrat co urobili zle...taktiez sa to bude zonovo spustat a neviem ci tam aj to je? nemate niekoho overeneho na zapojenie drevosplynovacieho kotla s laddomatom?
Odpovedať
@radoslavc , takže, ak som dobre pochopil, potrebujete projekt, aby ste mali istotu, že je všetko správne zapojene a že nechýba žiadný komponent ktorý by bránil riadnemu a hlavne bezpečnému užívaniu.Aký drevosplyňovací kotol chcete používať, máte nejaký konkrétny typ, budete kúriť len podlahovkou, alebo aj radiátormi? Veľa schém sa dá nájsť na internete, prípadne každý výrobca odporúča najoptimalnejší spôsob zapojenia svojich kotlov. Neviem odkiaľ ste, aby som Vám vedel niekoho odporučiť.
Odpovedať
@radoslavc Aj môj brat rozmýšľa že by si dal naprojektovať niekomu kúrenie do domu. Lebo na dolnom poschodí robí nový byt a chcel by dole podlahovku a hore na poschodí ponechať radiátory. Ide o to aby to bolo všetko funkčné ...a bez projektu aby to nebolo predimenzované kúrenárom a tým zbytočne aj drahšie ...lebo kúrenár nebude počítať straty domu , alebo straty tepla v jednotlivých izbách ... Kúrenie podlahovku v novom bungalove je relatívne jednoduché ....ale aj to sa dá pokaziť... Takže je správne sa tým zaoberať a uvažovať nad presným projektom kúrenia vhodný na tvoj dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?