Program sušenie poteru

Ahojte, je nutné používať program sušenie poteru ? teraz mi spustili kotol a zapli mi to že je to vhodné použiť. Poter - betónový - má 5 týždňov, podlahovka je na jednom poschodí cca 85 m2 aj s hornou kúpelňou. Ale za 3 dni to spotrebovalo 23 m3 plynu a má to ísť mesiac. Podlahy budem robiť až na rok, stavba zvonku nezateplená tehla 30 cm. Strecha zateplená. Kúrenie som chcel spustiť aby som v zime mohol temperovať stavbu aby nepomrzla voda a aby sa dalo aj dnu robiť.
Odpovedať
@tino2 Jasné, že to nie je nutné ... Mne vylievali betonový poter v 11/2017 a nič sme nevykurovali ... V máji/2018 sme sa stahovali a kúrenie bolo spustené len 1x v máji ako test kotla :)
Odpovedať
@lubk0 ale potrebujem spustiť to kúrenie túto zimu keď sa ochladí. Technik vravel že pred spustením kúrenie je toto vhodné spustiť keďže poter má len 5 týždňov. Robili ste to niekto takto ?
Odpovedať
@tino2 ano. Robil a dokonca az po dvoch mesiacoch. Ono to nebezi mesiac na plno. Na plno len asi 2 dni. Tolko plynu ozelies.
Odpovedať
@tino2 "LEN" 5 týždňov ? Po 35 dňoch by som sa akéhokoľvek kúrenia absolútne nebál ... V tabuľkách sa pevnosť betónu počíta, pokiaľ sa nemýlim po 28 dňoch s tým, že 80 percent tejto hodnoty betón dosiahne pri normálnych podmienkach už po cca 7-8 dňoch ...
Odpovedať
Podla mna ide najme o to ze beton vystavis najkritickejsim podmienkam ake vobec mozu nastat pri vykurovani. Cize postupne kotol pusta do podlahy stale viac a viac horucu vodu az sa dostane na max. Vtedy ak ma poter niekde jemne puknut tak pukne. Mohlo by sa v buducnosti stat ze ak by bola ozaj kruta zima a mal by si dlazbu tak by praskol spolocne s dlazbou. Chcem upozornit ze je to moj nazor ktory sa nemusi zakladat na spravnosti.
Odpovedať
@lubk0 tu nejde o pevnost ale o vlhkost, ktora v tom betone je... a ktoru zakryjes podlahou.
Odpovedať
@hrkso no také niečo vravel technik, že hore je preschnutý je tam "škrupina" ale dole nie.že ak by bol poter od júla tak by to bolo zbytočné ... @topfield podlaha najskôr na budúci rok
Odpovedať
@tino2 nie každý má program sušenie poteru :D
Odpovedať
@topfield To je v poriadku, ale pevnosť je podstatná pri tom, či betón "pukne" alebo nie ... Kopa kotlov nemá žiadny program sušenia poteru a podlahy to prežili aj po kratšej dobe zretia ... Navyše nejde púšťať do podlahy 100 stupňovú vodu ... Na internete nájdeš odporúčania, že pri cementovom potere môžeš začať vykurovať po 21 dňoch, prvé tri dni na teplotu 25 stupňov a následne môžeš ísť na max s tým, že to nesmie presiahnuť 55 stupňov ... Tu sa bavíme o 5 týždňoch namiesto 3 a tie 3 dni má za sebou tiež :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?