Problémy s L-kovým krbom

Profilova fotka
Prosím o skúsenosť s krbmi, ktoré majú sklo do L, čiže sa otvárajú dve strany pri prikladaní dreva. Máte s ním nejaké problémy? Počula som názor, že zvyknú dymiť do vnútra a znečisťovať tým aj "malovku". :-| Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto som pocula aj ja, niekto mi odporucil ze v tom pripade je dobre zakupit krb ktory sa otvára dohora. uz som to realne aj videla. vtedy vraj ten dym vtiahne hore do komina. Myslim ze sa tak daju upravit rozne znacky tychto krbov.
Odpovedať
@zarine presne tak otvaranie dohora ma len +
Odpovedať
@gkrivanek no ale aj jedno male minus. ked sa otvaranie pokazi, musis rozbombardovat pol krbu (to obstavanie myslim).
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk 23 rokov praxe, cca 800 stavieb a ani raz som nebombardoval kvôli výsuvu... ;-)
Odpovedať
@rivasvk je to primitivny kladkovy mechanizmus ! Nema sa co pokazit😆
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ale má... stačí prekúriť vložku a ložiská kladiek odídu... No na dobrej vložke sú vymeniteľné bez bombardovania ;-)
Odpovedať
no tak dufam že neprekurim :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@reward a za 23 rokov praxe bol problém na ktorý som sa pýtala? unikajúci dym do priestoru pri otvorení L-kových dvierok na krbe? ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariijas jasné, že dvierka do L sú náročnejšie na ťah komína a preto je aj riziko zadymenia do priestoru vyššie. A preto výsuv je u rohových vložiek lepší, nevytvára sa pri otváraní podtlak v ohnisku. Samozrejme robil som aj otváravé, všetko je to o prepočte ťahu komína vzhľadom na parametre vložky. Čím je ohnisko väčšie, tým má výsuv väčšie opodstatnenie. Ale k veci: netvrdím, že som dokonalý a nikdy som neurobil chybu, no zadymený kozub nad vložkou u mňa neexistuje, No keď sa chce, dá sa zadymiť, ale to už je o obsluhe :-D
Odpovedať
@mariijas uz davno neriesime taketo zakladne veci...otvoris dvierka ...spusta sa odtah do komina...ventilator....
Odpovedať
@rikaskcz alebo kupi otvaranie dohora a netreba ventilator.
Odpovedať
@gkrivanek to by som netvrdil na 100%
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariijas Ja som taky nazor este nepocula. Kto vie spravne kurit v kozube,je jedno,ake dvierka otvara. Dvierka treba najskor malicko pootvorit,ak mas spodny suflik,aj ten mierne pootvorit,nechat vytiahnut do komina,co sa nahromadilo v ohnisku a az potom otvorit dvierka naplno. Bez tohoto jednoducheho postupu,ked mas nahorene v ohnisku a narazovo otvoris akekolvek dvierka,tak sa ti kudol cmudu vyleti von
Odpovedať
Profilova fotka
@zarine @gkrivanek @rivasvk @reward @rikaskcz @majki555 ďakujem všetkým za názor :-) ešte stále zvažujeme, tento týždeň máme stretnutie s krbárom, uvidíme, k čomu dospejeme ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@ivantt kedy nám ukážeš tie stovky krbov???
Odpovedať
Profilova fotka
@reward dalsia ovecka ktoru nemas v kosiari ? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj moj košiar je vporiadku, domy horia po Slovensku od zablúdených oviec...
Odpovedať
nie zlý nápad zorganizovať nejakú trojmesacnu exkurziu po slovensku a cesku, hlásis sa? (: Postaviť pri dnešných materiaoch krb tak aby zhorel dom dokáže asi len totálny analfabet. Ja sa tiež nestaram do toho ako niekto pasie svoje ovce.
Odpovedať
No pome chlapi kto ma vacsieho!???
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantt predpokladám,že reaguješ na mňa. Aj analfabet pochopí, ako sa tu odpovedá na reakcie, o pravopise nehovoriac. Nemám nič proti ,zdravej konkurencii', no vždy budem bojovať proti samozvaným kachliarom. Ak ťa to uráža, prihlás sa tu ako PRO, ukáž, čo staviaš, ukáž, či máš na to oprávnenie, alebo si len ďalší tárajko...
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek čo porovnávaš???
Odpovedať
Sa hadate ako deti , neoplati sa nereaguj a hotovo Zdar
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek nikdy som sa s nikým nehádal na net-fórach. A tí, ktorí sa chceli hádať, ani netušia, akú mi urobili službu ;-)
Odpovedať
Inteligentné (: juko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?