Odpoveď na príspevok od drahosanka:
Neviem ako by som mohol zistiť či to servo funguj… @drahosanka ak ten kábel z toho serva ide do tej jednotky, tak asi súvisí.. a s tým potom súvisí aj riadenie teploty a zmiešavanie obehu. Celé sa to dá vyhodiť a nahradiť jednoduchým termostatickým zmiešavacím ventlom s fixne nastavenou teplotou. ALe to by sa do toho musel pustiť šikovný kúrenár. Bolo by to bezporuchové. Ja absolútne chápem, že tomu nerozumieš, dom si zdedil. ALe naozaj by si sa mal spojiť najlepšie s kúrenárom, ktorý to inštaloval, alebo si nájsť iného kúrenára, ktorý je natoľko schopný, že porozumie systému, prípadne ho vyhodí a nahradí svojim riešením. Inak si nútený sám tomu porozumieť, aby si si vedel sám pomôcť. Takto cez fotky sú možnosti veľmi obmedzené.Odpoveď na príspevok od drahosanka:
Nevieš o nejakom takom človekovi, ktorý by mohol … @drahosanka prípadne skús ešte osloviť @mgx, mám pocit, že má široký záber čo sa kúrenárčiny týka. Možno bude poznať tvojho wiessmanna..Odpoveď na príspevok od drahosanka:
Voda v teplovodnej vlozke sa zohreje na 97. st. @drahosanka neexzistuje aby sa boda zohriala ma 97 C ak je všetko dobre zapojené, Ja mám nastavené tak, že ak voda dosiahne 60 C na krbovej vlozke otvára sa 3 cestný ventil a voda ide do podlahy a začne sa ohrievať akum. nádrž. Ak sa ti voda ohreje na 97 C tak sa ti pravdepodobne otvorí ochladzovacia slučka, aby sa ti nepoškodil krb ...a tu môžeš mať problém, teplá voda ´´nejde ´´dalej ...do podlahy, nádrže ... skús pozrieť obehové čerpadlo, keď budeš kúriť a pri dosiahnutí teploty, by sa malo pustiť obehové čerpadlo, mám sa už jedno pokazilo a to bolo ešte v zárukeOdpoveď na príspevok od drahosanka:
Dobrý deň, ďakujem Vám mgx za Vašu pomoc. Myslím … @drahosanka napis tymto: https://www.ondrusek.sk/krbove-vlozky... to je tvoja technologia... A regulator (riadiaca jednotka) je EDILKAMIN 220780Odpoveď na príspevok od drahosanka:
Na regulatore (riadiaca jednotka) , podľa návodu … @drahosanka su kotle, ktore si reguluju intenzitu horenia, ked dosiahnu vyssiu teplotu. Pri krbe si ten regulator ty, takze musis planovat ci este prilozit, ci nie, podla teploty... Ked mas kurenarsku vodu uz nahriatu, ochladit to potom moze len voda z vodovodu... A to je skoda dreva aj vody... Takze ked mas nakurene a chcel by si hladiet do ohnika, pri tvojom krbe to mozne nebude... Alebo pridat dalsiu akumulacnu nadrz... Alebo vymenit za vacsiu...