Problém s tlakovou skúškou rozvodu vody

Zdravím. Práve mi dokončili vnútorné rozvody vody (materiál Pex-Al-Pex, všetko zn. Ivar Fränkische). Jedna sa o to, že majstri to tlakovali vzduchom, pričom nedokáže ten rozvod vody (ani teplej, ani studenej) udržať požadovaný tlak 6. Vždy to p postupne pomaly klesne. Majstri vravia, že to uniká cez plastové zaslepky na vyvodoch. Všetky spoje kontrolovali jarovou vodou, tam vraj nie je problém. Ako sa uistiť, že to tak je?
Odpovedať
@xkodiakx uistis sa tak, ze im nedas prachy pokial to nebude tak ako to ma byt oni za to zodpovedaju!
Odpovedať
aj na plastove zaslepky daj tesniacu snurku
Odpovedať
a čo tak to napustit vodou natlakovať a uvidite unik vody ? Či tak sa to nerobí ?
Odpovedať
Mam zatiaľ len studnu, a nemám v nej ešte spravenú vodáreň, aby mi ju neukradli náhodou
Odpovedať
Mne to unikalo na hlavnom ventile pri vrchu tej tocky (vzduch), vzdy postupne klesol tlak na 2-3bar a ten to drzalo dlhsie, s vodou ziaden problem tak ako aj vodari povedali.
Odpovedať
@cotibebemore mne to klesne skoro na nulu.. Ale trosku tam tlak bol. Asi skúsim tu tesniacu šnúrku...
Odpovedať
@xkodiakx tlakovu skusku musi udržat aspon 30 min,povoleny pokles je max 200 mbar(0,2 bar).Pri vzduchu to trva dlhšie nakolko nafukaš.pockat,dofukat.Trva to aj dve hod.Hlavne treba pockat s ustalenim tlaku. Este dotaz ,akymi čelustami lisovali?treba pozriet oznacenie. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@xkodiakx aby ti ju neukradli?...vsak dnes je demokracia ,dnes je blahobyt ,dnes sa nekradne...jedine ze by si to mal postavene v rusku..
Odpovedať
Myslíš červene plastové zatky na vývodoch ? Mne držia vždy.
Odpovedať
uniká Vám to cez plastové zátky, ked to chcete mať OK tak natočiť nane tesniacu niť a dotlakovať 2 - 3 x až sa to ustáli a budete pokojný
Odpovedať
@gkrivanek @marek_p @daralbajda @mcsmekac @robo28w takze mozem byt relativne kludny...lebo za 30hod. mi to kleslo asi o 0.5 na jednej vetve a o 1 na druhej. zaroven mi tlakoval aj chladenie v strope a to nekleslo ani o milimeter....takze pohoda si myslim. ale este pre istotu (pokojny spanok) to skusim este s tymi snurkami dakujem za reakcie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@xkodiakx mozes prosim ta dat niekolko fotiek ako mas spravene to chladenie?? Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?