Problem s kotlom viessmann

prosim neviete poradit s kotlom viessmann vitocell 100? 6:20 hod zacina tukot a dudenie, ktore sa širi celym domom, takto to v pravidelnych intervaloch pokracuje az do noci cca 11:00 hod? Na noc zvuk ustane. Minuly rok sme mali ten isty problem. Kotol precistili chemiou, dudenie prestalo, no tukot nie. Zohnat schopneho technika je asi nemozne :( Pridavam i video, tukot je na zaciatku a na konci videa. kotol je kondenzacny, nebol lacny. Mame ho 7.sezonu a pravidelne je robena technicka prehladka/udrzba (kazdy rok). Dakujem za kazdu radu. video https://www.youtube.com/watch?v=Yu5GD...
Odpovedať
@minutka kotol je vitodens 200w Vitocell 100 je zasobnik pod nim. Tak takyto zvuk som kotol v zivote nepocul vydavat Mne to pripada ako zvuk z expanzomatu Po 1. Musite vylucovacou metodou. Trebalo by odstavit zasobnik Zavrite privod studenej vody do neho a otvorte kohutik teplej vody nech vypusti tlak a sledujte ci tie zvuky budu. Po 2. Vypnite ohrev TUV na regulacii staci stiahnut na 10C a sledujte ci zvuky budu. Po 3 dobre by bolo vediet teplotu kotla ked su tie zvuky aby sme vylucili zaneseny vymennik.
Odpovedať
No tak mne tiez dnes moj zacal nejako haprovat. Mam vitodens 200 a ide len na ekvitermiku. Do dnes fungoval tak ze nastartoval pri nabehu sa dostal na 40C na par sekund a potom zbehol na teplotu okolo 31C skratka podla krivky. Od dnes po nastartovani vybehne na 40C a neklesne len ho vypne popripade klesne na 31 a pred vypnutim zase vybehne na 40C. Neviem moze to byt vo vonkajsom cidle? Vonkajsiu teplotu na KK ukazuje vsak spravnu. Krivku som nemenil teploty okolo 9C boli aj pred tym.Neviem si dane spravanie kotla vysvetlit. Dik za rady
Odpovedať
@stokibb zaneseny filter alebo vymennik pri vystupe.
Odpovedať
@gkrivanek ale kotol je novy a ma 3 mesiace od montaze a spustil som ho na vykurovanie pred cca mesiacom.
Odpovedať
@stokibb to je jedno. Ak sa napustilo neupravenou vodou moze sa to aj po mesiaci prejavit. Nie jeden pripad som uz riesil hlavne pri podlahovke. Je v zaruke zavolajte si servisaka , ale ak bude zaneseny tak zacvakate a mozete to vymahat od firmi ktora Vam system napustila. Ovsem ak Vas na chemiu neupozornili.
Odpovedať
@gkrivanek no tak to neviem s tou chemiou musim preverit ale nic mi na 100% nevraveli. Ak to tam nedali treba vypustit cely system a nanovo napustit? dakujem
Odpovedať
@stokibb treba precistit kotol a cely system ked je to tym. Staci dat kotol do servisneho modu a sledovat na maximalnom vykone teplotu kotlovej vody. Ta hned napovie ci je cirkulovanie v poriadku.
Odpovedať
@gkrivanek no rano hned volam aby prisli pozriet kotol. Mam ho zatial vypnut moze sa nieco stat? dakujem
Odpovedať
@stokibb nestane sa nic akurat bude cyklovat. Nedokaze udrzat ekvitermicky zvolenu teplotu najcastejsie z dovodu obmedzenej cirkulacie media v systeme.
Odpovedať
@gkrivanek ano to som si okrem vyssie popisanych zmien vsimol tiez. castejsie sa spusta a cykluje. dakujem za nasmerovanie
Odpovedať
@gkrivanek No vec sa má tak, že dnes mi volal technik, keď som povedal, že to už 2 dní nerobí neprišiel, že mam zavolať keď to bude robiť znovu. No poobede to začalo však znova, volám a odpoveď že on nevie prečo sa tak správa a do regulácie sa nevyzná. Do mňa 100 čertov tak som zdvihol telefón a volám obchoďakovi z viessmanu. On že by to robiť určite nemalo, lebo sa má riadiť len krivkou a ak je na krivke teplota pri 10C- 29C tak že by to malo byť tak okolo 30-31C maximálne nakoľko spodný výkon ho nižšie asi nepustí. A že ide im volať on. Za 10 min zvoní telefón a vola technik, že teda príde. Vyčistil filter, ale moc toho tam nebolo. Popri sa priznal, že daný kotol ani nevidel ešte len na školení. Viac som vedel o krivkách atď ja ako on. To je teda support. Potom sa kotol spustil a 1 krát to išlo OK. Štart 45C modulácia na 31 išiel asi 20 minút a rovno ho vyplo. Od vtedy štart 45C modulácia na 31C na asi minútu a potom vyskočí na 39-40C a vypne ho. Trvá to asi 7 min od štartu po vypnutie. Alebo štart 45C, modulácia na 31 ide to 8 min a potom na 4 minúty to vybehne na 41C a vypne. Volal som šéfovi technika že čo sa deje a on, že nevedia čo ďalej a že v pondelok bude písať na podpornú linku viessmanu a dá mi vedieť. Teraz to nahrávam a pošlem mu aj video nech vidí. Takže moje trápenie s kúrením pokračuje.
Odpovedať
@stokibb daj to video aj sem. Skontroloval 90 stupnove koleno na vystupe z kotla???! Nieje cirkulacia. Koleno bude upchate. A nech taketo chujoviny nech nerobia ze nemaju cas! Kotol je v zaruke, musia to ihned riesit to je zaklad znacky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek No to asi nekontroloval. Iba filter. Ale neviem či môže byť niečo upchate, keď objavilo sa to v pondelok poobede do utorka rána. Utorok večer už manželka sledovala a išiel v poriadku. Ja som ho sledoval v stredu aj vo štvrtok a nerobilo to. Začalo to robiť dnes naobed. Stiahnem ho a zavesím ho sem teda ak mi to veľkosť nahrávky dovolí.
Odpovedať
@stokibb. Takto ked je brzdeny prietok napriklad pri vychladnutej podlahovke moze este stihat Ale ked je rozohriata a vracia sa teplejsia voda na spiatocke tak uz nemusi stihat. Trebalo by v kodovani 2 nastavit maximalne otacky cerpadla . Skontrolovat ci dokaze bezat v servisnom mode na maximalny vykon. Kua ale ked henten taky kotol este nevidel tak to bude tazke. S kade si?
Odpovedať
@gkrivanek Banská Bystrica. Do servisného menu sa viem dostať len neviem čo tam mám zmeniť. Kod 30 zpôsob prevádzky inteného čerpadla alebo, 31 požadované otáčky interného čerpadla. Typujem že 31. Teraz je nastavené na 60%.
Odpovedať
@stokibb ano zo 60 to daj ma 90 a odsleduj to. Kotol je priamo napojeny na rozdelovac podlahovky?
Odpovedať
@gkrivanek áno ak myslíš či medzi kotlom a rozdelovačom nie je žiadne ďalšie čerpadlo alebo niečo podobné tak nie len kotol, trubky do rozdelovača. :-) Idem prestaviť na 90% a ten test v ervisnom mode ako spravím a ako viem či ide na maximálny výkon?
Odpovedať
@stokibb v servisnom mode das test rele Zakladne zatizeny alebo plne zatizeny. Alebo chod do vykurovana a zapni kominara A tam mozes sledovat aj teplotu kotla Veru to sprav a nahraj to. Kotol nesmie vypnut Ale musia byt zapnute vsetky okruhy aj rebrik
Odpovedať
@gkrivanek ok spravím to a ako dlho to nechať bežať? okruhy na podlahovke sú otvorené a rebrík nemám. idem na to len počkám čo spravilo to prestavenie čerpadla akurát by mal zopnuť kotol. Zapína cca 30 min intervaloch od vypnutia.
Odpovedať
@stokibb treba len odsledovat ci mebude ciklovat
Odpovedať
@gkrivanek zvýšenie čerpadla na 90% nepomohlo idem skúsiť zapnuť toho kominára :-(
Odpovedať
@gkrivanek Tak výsledok je. Išiel v kuse 10 minút daný test a teplota bola 49-50C, neskôr sa začala zvyšovať až do 56C. Potom som to už vypol. Ani raz sa kotol nezastavil.
Odpovedať
@stokibb no v tom pripade je prietok v poriadku a chyba sa moze hladat dalej.
Odpovedať
@stokibb vyskusal by som este zmenit maximalny vykon. Tento kotol vzdy startuje s vyplachom komory na maximum. Skusme znizit maximalny vykon v servisnom nastaveni kludne aj na 50%. A odsledovat teploty
Odpovedať
@gkrivanek no len otázka je, že kde bude chyba. Vonkajšie čidlo, elektronicky problém v regulácii? Neviem čo ďalej ako nájsť chybu. To čerpadlo vrátim na 60%
Odpovedať
@stokibb netreba vracat aspon budu lepsie prietoky v okruhoch. Uplne sa sprava tak ako keby mal minimalny vykon vyssi ako TS budovy. Ake mate TS a kolko stupnov je u Vas?
Odpovedať
@gkrivanek Skáče to medzi 8 až 9 stupňov. Tepelné staty pri -16C boli vypočítané na 5612W. Kotol je viessmann vitodens 200 myslím že spodný výkon je 1.9. Nižší sa mi zdá, že už ani nevyrábajú. Ale bolo aj teplejšie von a nerobilo to pred tým. Možno mal kurenár pravdu, že až moc to sledujem :-(
Odpovedať
@stokibb v tomto pripade moze ciklovat co potrva kym sa teplota nezmeni. Kazdopadne ste vyssie s vykonom kotla.
Odpovedať
@gkrivanek No tak tomu celkom teraz nerozumiem. 1. pri vyšších teplotách to pred tým nerobilo 11,12 stupňov, ale teraz sa ochladilo na 8-9C a začne ciklovať. Nemalo by to byť opačne? 2. nemám vôbec izbový termostat len vonkajšie čidlo, tak podľa čoho si reguluje tú teplotu.Len podľa vonkajšej teploty? Alebo aj teploty spiatočky?
Odpovedať
@stokibb skusal si zvysit uroven sklonu?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?