Problém s dopojením kúrenia

Ahojte, prosím o radu - rodinný dom poschodový, kúri na samotiaž, bez čerpadla, na drevo, dorábalo sa kúrenie do prístavby, ktorá je dopojená v pivnici od najbližšieho potrubia v dome. Na prívode do prístavby je namontované čerpadlo a aj tak to zle kúri. Prosím poraďte, v čom je problém. Ďakujem emoticon
Odpovedať
Profilova fotka
@danus76 vyregulovať systém môže byť problém aj pri prvej montáži, vy ste do systému vložili nový prvok a ten ovplyvní celý systém. Najskôr zistite, či kapacita (výkon ) kotla stačí na to, čo požadujete. Treba si uvedomiť, že pri samospáde tečie voda cez najmenšie odpory, preto sú tam veľké trubky. celý pôvodný systém mal určitú rýchlosť vody a teda aj pretekajúceho množstva. V určitom bode teraz z neho chcete odobrať viac ako tam priteká samospádom, pretože aj najmenšie čerpadlo má vyššiu rýchlosť a prietok ako samospád. Vzniká niekoľko možností, čerpadlo odsaje určité množstvo z pôvodného potrubia a ke´d sa odpor zvýši (je nedostatočný prítok) nasaje z iného smeru a to môže byť aj spiatočka, vodu pomieša a ženie ďalej. Rieši sa to tak, že sa zvýši teplota na kotli, priškrtia sa pôvodné radiatory aby sa zmenšil prietok a zostala voda pre čerpadlo. Čerpadlo treba obmedziť na minimum a postupne hľadať zhodu. Je to niekoľkodňnový proces.
Odpovedať
@danus76 skôr by som videl problém v zavdusneni rozvodov, alebo zaneseni filtra. Čerpadlo vráti toľko vody koľko si zoberie. Na dopojeni bolo treba zabudovať minimálne teplomer a tlakomer, keď už nie prietokomer, aby bolo možné o niečom hovoriť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?