Prívod vzduchu ku krbu

Profilova fotka
Pri prípravných prácach na krb sme narazili na problém s prívodom externého vzduchu. Nechcem veľmi ťahať vzduch z vonku a z pivnice by to bolo dosť komplikované. Je možné priviesť vzduch ku krbu z povaly? Jedná sa o prízemný domček, takže povala je nevyužívaná.
Odpovedať
A preco ho netahas z miestnosti? Tiez mame tak urobene, nie je ziaden problem
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mnaje to lepšie ako nijaký ale neviem či to bude mať správnu funkciu. Keď sa na to tak logicky pozrieš...privod vzduchu do vložky je vždy so spodnej časti vložky..prechádza ohniskom a ide do komína... Tym pádom je ten proces horenia správny a taky ako by mál byť. Už si ho len na dvierkach reguluješ...aspon tak to mam ja. Skús to nejakou skúšobnou flexibilnou alebo plastovou rúrou z tej povaly...ak máš možnost , a sleduj ako ti to bude horieť...Ja osobne somso tahal prívod z vonku..tak som to využil. No v tvojom prípade nemám šajnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 . vypaluje ti to kyslík v miestnosti v ktorej je krb.. a neviem aka kvalita vzduchu tam potom je... Chcelo by to názor človeka od fachu.
Odpovedať
@pneumont Ak das privod z miestnosti ktora je uzavreta a nie je tam privod vzduchu ani okno na vetranie tak by som to asi neriesil-nemusi to vobec horiet.Radsej by som spravil interny privod vzduchu hned pri krbe(tak to mam aj ja a funguje to super).Ma to trochu nevyhodu ze sa ti tym padom spotrebuva resp. spaluje vzduch v miestnosti kde je krb.Ale povedzme si narovinu ze kto nevetra?My napr. vetrame kazdu hodinu koli cerstvemu vzduchu...je to ale velmi neekonomcike a preto robim v novostavbe v miestnosti kde sa nachadza krb decentralnu reekuperaciu ktora mi : 1.Vetra a privadza cerstvy vzduch aj ku krbu. 2. A odvadza teply vzduch ktory vo vymenniku odovzdava teplo studenemu z vonkajsieho prostredia. A dalsia velmi podstatna vec je ze ak mas NED tak kazdy tepelny most napr. extreny privod ku krbu, ti pridava na tepelnej strate. A aby som nezabudol tak pri privadzani externeho studeneho vzduchu hlavne v zimnom obdobi priamo k vlozke ti prinajlepsom sposobi kondenzaciu a za tym si stojim nech si hovori kazdy co chce.Taku mam skusenost-moj nazor. Rozhodnutie je na tebe.
Odpovedať
@tiger16v ku kondenzácii nemá prečo dochádzať v rúrke alebo zvonku na nej, keď je už v teple? na nej sa môže zrážať para interiérového vzduchu, to áno
Odpovedať
@blacksr nemyslel som priamo v rure ale na povrchu kedze v rure je studeny vzduch a vo vnutornej casti je okolo rury velmi vysoka teplota...
Odpovedať
@pneumont :-D ...praveze som od fachu.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze podobna tema tu vznikla nedavno, nevytvarajte duplicitne temy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand jeeej, ahoj, ved my sa pozname :) inak, pozdravujem Moniku :) x-) x-) x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Chcem sa spýtať všetkých krbárov a všetkých špecialistov v tematike. Stačí na externý prívod vzduchu ku krbu (max 25kW), takýto otvor? Komín Schiedel Uni Advanced s vetracou šachtou. Rozmery vetracej šachty cca. 28cm x 14cm. Treba ďalší otvor, trebárs vytvoriť v podlahe, alebo stačí tá vetracia šachta? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?