Odpoveď na príspevok od mejmo:
Chcel by som sa opytat na nazor, zaplatili sme vl… @mejmo určite nie, kotol by mohol dostať rakovinu pľúc, je potrebné rozbúrať celý dom 😎Odpoveď na príspevok od mejmo:
Chcel by som sa opytat na nazor, zaplatili sme vl… @mejmo Kotlu sa zanesú pľúca a dostane rakovinu... Keď vieš, že azbest škodí, prečo ho, chudáka tak ideš mučiť?...Rýchlo by si mal preveriť jeho zdravotnú poisťovňu, aby potom nebol nejaký problém... 🤣Odpoveď na príspevok od foox:
@mejmo určite nie, kotol by mohol dostať rakovinu… @foox Než som písal, už si ma obehol 😅Odpoveď na príspevok od mejmo:
No ked pripajali kotol na komin, samozrejme ze mu… @mejmo je mi ľúto, že si veselí chlapci robia prdel, ale naozaj stačí, ked bude prieduch funkčný a vôbec nezáleží na tom, že je z azbestu. Keby nezareagovali oni tak vtipne, asi by som zareagoval ja. Abest je nebezpečný, ked sa píli, režie, brúsi a vdychuje ho živá bytosť. . Inak je stabilný a nič sa z neho neuvoľnuje. A paradoxne ak je od sadzí, tak je tá azbestová vrstva ešte obalená sadzami a je nemožné, aby sa z azbestu niečo uvolňovalo, odhliadnuc od toho, že kachliam je to úplne šum a fuk, cez akú trubku dýchajú. Hlavne že dostanú svoj prídel vzduchu... Bez obáv....Odpoveď na príspevok od mgx:
@mejmo povodny kotol mal spaliny riesene ako, do … @mgx Ak bude vývod vo výške 5. poschodia a sanie na úrovni prízemia, nebude mu ťahať cez kotol v dobe nečinnosti studený vzduch a vychladzovať ho?Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix KK ma nuteny obeh vzduchu, je tam ventila… @mgx To ja viem, ze tam je ventilator... Ale klapka tam nie je. Minimálny rozdiel? Ak je vonku -20 a tahas rovno za kotlom cez stenu vonku... Podla mna kominovy efekt celkom znacny.Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix ked je vonku -20c, kotol tak ci tak ide (… @mgx No ved a to je dalsia vec, ze koncentricky dymovod vo velkej miere predhreva nasavany vzduch, vdaka comu okrem ineho nekondenzuje potrubie na povrchu. Da sa dodatocne izolovat, ale... podla mna oddelenie je taky mackopes, malokedy to aj vidis tak zrealizovane, ked chodis po kotolniach.