Príspevok od štátu na solárne panely

Dobry den, zachytila som, ze sa budu davat dotacie od statu na kupu solarnych panelov a ich instalaciu. Viete o tom nieco? Podpora by mala byt az vo vyske 2.200 €, len som nezachytila kde a ako to vybavit. Dakujem za kazde info.
Odpovedať
1
2
@lienkafoj neviem ako aktuálne sú tie informácie, ale plánovaná podpora má byť do výšky 1500€ podľa inštalovaného výkonu. Jedná sa o "malý zdroj" max do výkonu 10kw. Dotácia je plánovaná na jeseň, ale ako sa páni z ministerstva vyjadrili (niekedy v apríli): "hľadajú zdroje", takže sa môže stať, že to bude až budúci rok. Nevýhodu tejto podpory vidím v tom, že nespotrebovanú energiu dodanú do siete distribútor nepreplatí a prihliadnúc na to, že návratnosť dotovanej a nedotovanej inštalácie je skoro rovnaká, tak získava ten, kto si to namontuje hneď a nečaká na spustenie dotácie (splatí sa mu to o rok skôr). Ďalšia nevýhoda je, že sa s tým 10 rokov nesmie pohnúť (sťahovanie, predaj nehnuteľnosti... ale to nemusí vadiť každému). Dotácia nie je na kúpu, ale na inštaláciu malého zdroja, ktorú musí robiť osoba s oprávnením vydaným ministerstvom hospodárstva. Ešte jedna skutočnosť: distribučky neprijímali do nedávna žiadosti o pripojenie, ale to sa začína meniť (aspoň na VS). Oprávnené osoby by mali vedieť pomôcť nie len s inštaláciou ale aj s vybavením agendy. Tu je zoznam: http://www.zeldom.sk/Osvedcenia_PV.pdf len škoda že tam nedali adresy:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som predpár mesiacmi čítal o dotáciach na zelene zdroje nie len FVE od 1.7.2014.Ale v tomto našom kocúrkove jeden nevie či náhodou nemysleli skôr dotácie od roku 20014...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nečakal,namontoval a už mi fungujú...foto pridám. Kým budú dotácie tak to sa ešte načakáme. Celý problém prečo ešte nie sú je asi ten,že páni nad namy ešte hľadajú spôsob ako tie dotácie rozkradnúť.
Odpovedať
Logitex asi nepomastil tie spravne vrecka. Ale na ich stranke este stale veria, ze od 1.7.2014. http://www.logitex.sk/8/index.php?ac=171
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 bohužiaľ je to tak. Tak daj dáke foto a pár údajov. Výkon, cena a či spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo veď sa niekedy zastav...nemáš to ku mne ďaleko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 rád sa zastavím.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto nastavena dotacia len zdvihne ceny instalacii. V kocurkove je to tak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dotacie sa uz daju cerpat. Ale vijde to tolko isto ako bez dotacii. Lebo firmy ktore to maju robit, maju strasne nadhodene ceny. Je to smutne:-( sama korupcia vsade.
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo lebo je tu slovakistan.................... :(
Odpovedať
Aby ste to mohli mať dotované je potrebné aby firma ktorá to bude robiť mala certifikát. Mnohí to tu píšu. Uvedomte si ale, že certifikát je drahá záležitosť a teda tie dotácie potom strácajú pre spotrebiteľa význam. Je tu aj hľadisko elektrární, že pokiaľ by to nerobila odborná osoba tak pre elektrárne by to mohlo spôsobiť problémy v dôsledku nerovnomerného odovzdávania elektriny. Pre elektrárne to v podstate spôsobuje iba problémy. Z tohoto celého vyplýva, že si to nebudem robiť cez certifikovanú firmu a nebudem nikam odovzdávať zvyšnú elektrinu
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero preco? Věd on je v tom zozname tiez.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pipulkoo už sa daju čerpat? To vázne?
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo to vazne sa uz daju cerpat, elb oja mam info ze to zatial nie je odklepnute
Odpovedať
http://ekonomika.sme.sk/c/7415554/sta... ale neviem ako sa k tomu postavia elektrárne
Odpovedať
Profilova fotka
@dano101 sa mi zda ze od jula sa daju cerpat dotacie.bolo to bud v spravach,alebo v urob si sam.neviem uz presne.a ma byt vyclenenych 500 tisic euro.alebo milionov? Neviem:-D a v urob si sam bol pekny clanok o tej fotovoltaike. Bola tam cena okolo 7 tisic,ale netusim kolko to vyprodukovalo.14 kw za den? Nepamatam. A elektrarne su povinne 15 rokov odkupovat od vas prebitocnu elektriku.ale kde je zaruka ze to tolko vydrzi?
Odpovedať
Profilova fotka
V nemecku snad neni ani strecha bez kolektorov.v rakusku same vrtule,len na slovensku sa furt smeje politicka mafia s plnymi vackami penazi a tesia sa z toho ze sme sprosti a nechame sa odzubavat dodavatelom elektriky,plynu a vody... a kedsi chceme zrealizovat nejaky prirodny zdroj tepla alebo svetla,tak platime majland. Pritom to ma hodnotu smiesnych par eur.
Odpovedať
@pipulkoo tie vrtule namajú radi ochranári ;-)
Odpovedať
@pipulkoo kto sú štátne elektrárne? dnes sú dodávatelia silovej energie spoločnosti nemôžeš im niečo vnútiť či prikázať aj ked je el .energia najefektívnejšia,má jednu nevýhodu,nemôžeš ju skladovať, to čo sa práve vyrobí ,len to sa môže hned využiť ostatná je jalová energia,pokiaľ by si tak vedel vyrábať plyn, to by si bol dnes kráľ. v sučasnosti žiadna distribúcia neodoberá energiu vyrobenú v malom do 10kW, takže čo si vyrobíš to môžeš sám spotrebovať, čo máš naviac je stratené , jedine uložiť do teplej vody alebo batérie Vážny dával viac návrhov ako odoberať energiu v malom 1. to čo vyrobíš sa ti odpočíta od celkovej spotreby, nemôžeš vyrábať pre zisk 2.distribúcia by mohla využiť energiu v malom na vykrytie strát zatiaľ neprešla žiadna dohoda,distribúcia má už dnes problém zo slnečnej energie dodávanú z veľkých parkov,predstav si že jedeň deň je krásne a máš max energie zo slnka,druhý deň je búrka ,máš minimum čo urobíš? naštartuješ jadernú? uhoľnú vodnú?
Odpovedať
Profilova fotka
pocula som ze je s tym vela vybavovaciek..
Odpovedať
nie su s tym ziadne vybavovacky, kedze sa to este vybavit neda, system dotacii sa ma spustit az od buduceho roka.
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo dotácie sú 100míl. Euro z únie a 15 míľ. Má dať stať na všetku zelenú energiu. Ale reálne to bude podľa mna až na budúci rok. Teda možno. Vláda musí najprv zistiť,ako legálne si môžu aspoň 50% nechať pre seba.
Odpovedať
ak sa da tak to treba vyuzit :)
Odpovedať
@dano101 práve včera večer dávali info v TN, SSE už nepripojí nikoho, najviac sa používa kúrenie a taká energia vo väčšej miere rozhádže sieť, tak panel využívať len pre seba,
Odpovedať
Profilova fotka
Neboj oni to zmenia.
Odpovedať
Najdokonalejší solárny panel je rastlina, najdokonalejšia batéria je celulóza. Ročne vznikne na Zemi toľko celulózy, že by mnohonásobne pokrylo energetické potreby ľudstva. Produkcia celulózy sa dá zniekoľkonásobiť, napríklad pestovaní zakázaného technického konope.
Odpovedať
Ropa, zemný plyn, urán... sú nechutnosti vyhrabané zo Zeme, ako nástroj hromadného ničenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren ignorujem vás
Odpovedať
@polystyren Teba je tu škoda
Odpovedať
@polystyren METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA PÔDOHOSPODÁRSTVA SR č. 1900/2009-930 k nariadeniu vlády SR č. 20/2009 Z. z. o podmienkach poskytovania podpory v poľnohospodárstve formou priamych platieb v znení nariadenia vlády SR č. 155/2009 Z. z. Odrody konope oprávnené na poskytnutie priamych platieb sa uvádzajú v „Spoločnom katalógu odrôd druhov poľnohospodárskych rastlín“ 15. marca kalendárneho roka, za ktorý sa poskytne podpora, a ktoré sa uverejnia v súlade s čl. 17 smernice 2002/53/ES, s výnimkou odrôd Finola a Tiborszallasi. Odrody konope oprávnené na poskytnutie priamych platieb: Asso, Beniko, Białobrzeskie, Cannakomp, Carma, Carmagnola, Chamaeleon, Codimono, Delta-llosa, Delta-405, Denise, Dioica 88, Epsilon 68, Fedora 17, Felina 32, Felina 34, Ferimon, Fibranova, Fibrimon 24, Fibrimor, Fibroseed, Futura 75, Kompolti, Kompolti hibrid TC, Lipko, Lovrin 110, Moniseed, Monoica, Multiseed, Red petiole, Santhica 23, Santhica 27, Santhica 70, Silesia, Silvana, Szarvasi, Tygra, Uniko B, Uso-31.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?