Príprava podlahy na podlahové kúrenie v starom dome

Zdravim, chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadom podlahy v našom dome. Prečítala som si tu veľa diskusií ohľadom podlahoveho kúrenia, to vieme že chceme a tak isto aj plyn, ale čo mi nie je jasné tak príprava podlahy pre podlahové kúrenie na 1.poschodi, keďže tam sú drevené trámy. Viem, že pri starých domoch a podlahovou kúrení je veľmi dôležité zateplenie, izolácia. Všeobecné info: Dom má do 160m2, je úplne suchý, obvodové múry sú 40cm, dom má 13x7m. Za všetky rady vopred ďakujem. Pekný deň
Odpovedať
Toto by si mal riesit so statikom. Na podlahove kurenie ktore chces treba bud betonovu roznasaciu vrstvu, ale ta zatazi strop - preto statik. Alebo mozes urbit roznasaciu vrstvu suchou cestou - rurky sa montuju na plecove profily, ktore rozvadzaju teplo. Tam je ale vyssia cena - aj cez 70 eur/m2 ...
Odpovedať
@zeel ďakujem za odpoveď a nestačilo by vata alebo polystyrén, na to OSB dosky v dvoch vrstvách a na to systémová doska? Ešte to musím úplne odkryť a tiež aj prízemie že v akom je to stave.
Odpovedať
@annale ja by som siel do sucheho systemu.
Odpovedať
@gkrivanek ďakujem za odpoveď a čo to znamená, veľmi nechceme betónovat. Tramy su v dobrom stave. Dom je suchý, bývam v ňom už štvrtý rok a tie trámy sú vkuse vedené z jednej strany domu na druhú. Dom má dĺžku 13m a šírku 7m.
Odpovedať
@annale http://www.fa-brick.sk/new/index.php?... tak ako gkrivanek spominal daj suchy system.vid link.
Odpovedať
Ak mas pod tymi priestormi na poschodi obytne miestnosti, tak s tym zateplenim to nie je nijako dolezite. Ved by si tym “vykuroval” prizemie, ktore sa aj tak vykuruje. Navyse pod stropom prizemia bude teply vzduch, podlahovka je nizkoteplotna, takze nic kriticke. Poriadne treba mat zaizolovany strop poschodia - tade budu uniky tepla. Na podlahovku potrebujes vrstvu, ktora rozvedie teplo z rurok na plochu - bud to je beton alebo v pripade suchej vystavby nejaky iny teplovodivy material - plech. Nad tym uz vyrobis podlahu z cetris dosiek alebo niecoho podobneho. Skor Ta tam bude trapit rovinnost celej tej podlahy.
Odpovedať
@zeel áno budú tam obytné priestory
Odpovedať
@annale prikladám pôdorys prízemia a poschodia
Odpovedať
Zdravim tak a práve sme zistili že čo bude tá veľká izba na poschodí má prasknutú platnú čiže zospodu ju budeme musieť nejako spevnit, keďže by sme tam chceli kuchyňu a hudec treba vybrať priečku a ešte toto nám to skomplikovalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?