Príprava na podlahové kúrenie

Ahojte :) rozhodla som sa pri rekonštrukcii domu pre podlahové kúrenie. Na podlahe je zatiaľ stará palubovka položená na trámoch asi 5x5cm pod tým je iba prach a nejaký drolivý betón (čo som zatiaľ nazerala). Palubovku idem vytrhať a poriadne vyčistiť všetko pod ňou ale čo potom? Ako musím správne upraviť povrch kým položím hadíka? Nová podlaha bude plávajúca. Ďakujem krásne za rady!
Odpovedať
@zienka_z_lesa ja som vylial deku .
Odpovedať
Profilova fotka
Vykopes .. vylejes beton... natavis ipu nalepsie spojit s izolaciou muriva ... das podlahovy polystyren a foliu alebo systemove dosky a hadika ... dolejes poter.. nechas vyzriet vyschnut ... kladies parkety ;-)
Odpovedať
@wolodymyr My sme to tak isto robili ako ty jej radis ale ked sme isli liat beton tak pod nim sme si ulozili karisiete a potom sme liali beton a potom uz ako ty jej radis.
Odpovedať
Profilova fotka
@zienka_z_lesa Možno čítam nepozorne, ale nikde nevidím, či vodnú, alebo elektrickú.....(?) 2/ Pokiaľ to chceš spraviť poriadne v zmysle súčasných nárokov, všetko vyhádzať a vykopať pokiaľ sa len dá. Ja som rekonštruoval 80-ročný dom (pozri môj album). Dlážky sme vytrhali, hlinu vykopali do hĺbky 40 cm. Potom sme dali hrubú nepremokavú čiernu fóliu, na to sa vylialo cca 20 cm betónu, vystuženého karirohožou. Nad to išlo cca 12 - 14 cm tvrdeného polystyrénu (podľa jednotlivých miestností). Potom išla odrazná fólia - na ňu elektrické kúrenie a to sme zalievali cca 4 cm samonivelizačného poteru (anhydrit). Naň potom už išla dlažba, alebo plávajúca podlaha... Bez polystyrénu v podlahe budeš kúriť zem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?