Prilis dlha parapetna doska

Dobry den, mam prilis dlhu parapetnu dosku (vzdialenost parapetu od steny je 12cm, prekryva cca 2/3 radiatora). Kedze by som momentalne nerad menil parapetne dosky za nove, je mozne zmiernit tuto nedokonalost nalepenim uspornej radiatorovej folie zospodu dosky? Dakujem
Odpovedať
@lukas_1337 Dlhú, či širokú? :-) Čo je to radiátorová fólia? Ale skôr nie, ako áno...
Odpovedať
@lukas_1337 vsak ju opatrne vysekaj zrez a daj naspat ked nechces do novych investovat
Odpovedať
@dedo758 je to folia, ktora sa lepi za radiator. Zvycajne ma zlozenie hlinikova folia, penova hmota, hlinikova folia. Odraza teplo od steny a izoluje chladnu stenu, takze mierne znizuje ohrievanie steny a tym padom vykurovanie okolia. Ale nejake vyznamne prinosy to nema @lukas_1337 folia ti nepomoze, lebo tebe parapetna doska brani prudeniu vzduchu z radiatora priamo hore. Pokial ide len o to, ze sa ti zda, ze radiator malo kuri, toto nie je problem, lebo teply vzduch je smerovany do miestnosti, pokial sa rosia okna, lebo ich neobteka teply vzduch, tak potom treba ten parapet vysekat, zrezat zo sirky a zasadit znova. Asi to potom bude chciet vymalovat aspon celu oknovu stenu, ale inac to asi nepojde. Ale s tou foliou nic nepokazis, len ci ti to vyriesi problem neviem.
Odpovedať
@zita19 Ja viem ktorá fólia, len to pomenovanie mi prišlo zvláštne. A o tej účinnosti tiež pochybujem...
Odpovedať
@lukas_1337 dobre by bolo odfotiť, potom poradíme.
Odpovedať
@lukas_1337 Skor mas na mysli siroku parapetu.Ale ano lepi sa za radiator steieborna folia aby titeplo od radiatora odrazalo do bytu my ju ties mame.ale najlepsie sa ti lepi ked radiator odmontujes nalepis a potom nahodis radiator.
Odpovedať
@zita19 dakujem za odpoved a trefa: rosiace sa 15rocne okna o ktore sa predavajuca nestarala su druhy problem, ktory ma na svedomi aj prave spominana siroka (pardon za dlha) parapetna doska. folia malo byt docasne riesenie a chcel som vediet ci to ma nejaky zmysel. Skor ci neskor, samozrejme podla financii, chcem vsetky okna aj parapetne dosky vymenit za nove. Stahovali sme sa pred pol rokom a malovali sme. ja som vtedy o potrebnej sirke parapety netusil, inak by to uz bolo poriesene.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_1337 ak sa zmestia tak vyrezat otvor otvory na vetraciu mriezkuje viacej rozmerov a to ti to vyriesi bez sekania a malovania http://www.bezanex.sk/0903-mriezka-ve...
Odpovedať
@wolodymyr dobry napad ;-)
Odpovedať
@wolodymyr super napad, dakujem
Odpovedať
@lukas_1337 a ja som rád že mám široké parapete dosky, zakrytý celý radiátor,je to super a nič sa mi nerosi ,nemám žiadnu fóliu..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda mas parapet bez nosu a kamen a ten radiator zohreje nie ako dtd parapet tak preto si rad ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Detail
Odpovedať
@daralbajda kolko rocne mate okna? @wolodymyr cize kedze mam nieco podobne ako daralbajda tak som ok a netreba nic riesit? V clankoch kde sa riesila siroka parapetna doska sa nic o nose a materiale nespominalo, myslel som ze ked zakryva radiator je to proste zle
Odpovedať
@lukas_1337 mám druhé okná trojsklo,predtým som mal obyčajne dvojsklo , nikdy som sa nezamýšľal nad tým.chcel som proste široký parapet na odkladanie a som s tým spokojný..
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_1337 ide o to ze kamenu parapetu vyhrejes a ona potom zohrieva okno no to drevena nedokaze ale ked mas dvojskla a relativne vlhko a ku tomu zatahujes vnutorne zaluzie tak sa ti budu rosit v spodnej polovici robilo to aj mne cca rok dva lebo nove omietky teraz uz len pri sinom mraze.
Odpovedať
@lukas_1337 Tie vetracie mriezky ti pomozu, ale asi bude treba strazit aby neboli zakryte, nebolo privela kvetov na prarapete a zaluzie treba vytahovat ak sa vam rosia okna. Vidim, ze este mate palety v byte aj taky pracovny bordelicek... Zrejme ste v stadiu prerabky, mozno mate len docasne zvysenu vlhkost v byte po mokrych procesoch. Asi by bolo treba zmerat a viac vetrat.
Odpovedať
@zita19 okna maju 15 rokov, konkretne v tejto izbe som robil test, zaluzie stale hore, radiator je zapnuty naplno, narazove vetranie tak ako vsade pisu, ziadne kvetiny ani susenie pradla, a aj napriek tomu sa okno rosi - poslem foto (proste ich treba vymenit za nove, pani sa o ne vobec nestarala, ziadne mazanie, nastavovanie, proste nic) ps: maloval a daval som podlahy este v lete, to je synova izba ktora kym vyrastie sluzi ako odkladaci priestor :-) @wolodymyr diky moc za vysvetlenie
Odpovedať
@zita19 detail praveho kridla. Ak by bol radiator v strede zrejme by to este ako tak zachranilo (ps: to uz je po rannom utreti, rano je to tak 3x vacsie)
Odpovedať
@lukas_1337 kup hrncovy vrtak, prevrtaj do parapetu par dier asi o 3 cm a kym okna vymenite posluzi aj to
Odpovedať
@lukas_1337 Ten parapet je ok, radiator je tiez ok, ale mate stare nekvalitne okna, neznicte si kvoli tomu parapet. Neverim, ze to zabrani tvorbe kondenzu. Ved na vasej fotke jasne vidno, ze radiator je od steny vysunuty este viac, ako parapet..
Odpovedať
dakujem vsetkym za rady, vidim to teda na vymenu okien 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?