Prietokovy Ohrev Tuv vymennikom v akumulacnej nadrzi

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim vas Ma tu niekto realne skusenosti s tymto systemom? Nerezovy vymennik v alumulacnej nadrzi dodava tuv po cely rok bez bojlera. Zaujima ma hlavne letna sezona, napr. Kolko litrov vody budem musiet ohrievat v 1000l nadobe ? Planujem mat na leto dve spiraly 3kw na fve Jar jesen TC s vymennikom na spodu a zima splynovaci kotol. Ta akucka by bola ako centralna bateria ktora sa da nezavisle na sebe dobijat tromi zdrojmi FVE, TC, splynovaci kotol
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od marekon01:

Ja mam moznost kupit aj teraz lacno rok pouzivany…
@marekon01 Sak ho zapojis do kaskady... No nic, o ekonomiku prevadzky Ti zjavne nejde, vymyslel si si mackopsa, ale v principe technicky to nema preco nefungovat, v tom nevidim ziaden hacik. Je to viacmenej "len" otazka regulacie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@marekon01 Sak ho zapojis do kaskady... No nic, o…
@kejsix prave kvoli tomu som sem napisal aby sa vyadril aj niekt z realnou skusenosstou v praxi co ma bud vnoreny alebo prietokovy ohrev tuv z akucky celorocne. Mojim planom je ze bud tu akucku dohreje fv alebo potom tc alebo v zime pri mrazoch kotol, neviem to lcejsie sklbit ako cez jednu akucku 3v1. Jasne ze cez leto to budu straty oproti bojleru ale vvsetko ma nejake minusy. Kopec ludi tu nabija velke akumulacky kotlami aj cez leto len aby neohrevali bojler elektrikou a to su ake straty ...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?