Priestorovy termostat bezdrotovy

Ahojte, prosim vas o skusenosti s priestorovym termostatom - bezdrotovym,, dakujem za diskusiu
Odpovedať
Profilova fotka
zakladna otazka je, na aky kotol to ma byt.
Odpovedať
@mgx plynovy kotol Junkers
Odpovedať
Profilova fotka
@tissu - kotlov Junkers je asi 100 druhov. treba uviest presny typ.
Odpovedať
@mgx je uplne jedno, aky kotol to je, nakolko termostat ma vystup rele N.O. a N.C. Z kotla staci vyhodit klemu a pripojit kontakty rele termostatu. Ja som susede daval Viessmann bezdrotovy termostat Salus a funguje perfektne.
Odpovedať
....ja som susede daval NA Viessmann..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign - prepac, ale dovolim si nesuhlasit. Uz sme to tu x-krat preberali... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Salus je jednoduchy on/off regulator, a tym to cele konci. Ano, je lacny, je bezdrotovy, ale kludne ti za sezonu prekuri oproti firemnej regulacii o 50e viac, nevraviac uz o tom, ze ani pocet startov kotla nie je neobmedzeny a nekonecny.
Odpovedať
@mgx no neviem, ked kazdy kotol, ktory nemá pripojeny termostat, je regulovany vratkou... Este som nevidel kotol, ktory by reguloval intenzitu plamena podla PID regulacie..... Ale tak clovek sa uci cely zivot ;-)
Odpovedať
@megdesign My tak máme na peletovy kotol a kde stiahnem na termostate,teda bezdrótovom kotol ani nezopne
Odpovedať
@marica888 ale tu je debata o plynovom... Peletovy je uplne daco ine.
Odpovedať
@tissu kedysi som aj ja nad ním uvažoval, ale nakoniec som sa rozhodol pre drôtový.
Odpovedať
no, my mame trošku problem, teraz mame namontovany termostat, vtedy tam byvala mama, teraz su to uz len neobyvane " pivnicne priestory " vyssie byva brat a vztahy na bode mrazu a hore som ja, kedze termostat je teraz neefektivne uloženy a brat sa odpojil od kurenia, vykuruje sa plynom len vrch, planovala som bezdrotovy, Cez brata nemozem viest drot, alebo cez schodiste ??? a koho by som mala oslovit elektrikara alebo plynara ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tissu - bezdrotovy termostat nemusi mat taky dosah. Najlacnejsie bude predlzit kabel od kotla a termostat osadit na novom mieste hore, kabel mozes tahat fasadou alebo po schodisku. Predlzenie zvladne hocikto, stacia dve cokoladky a kabel. Hocijaky elektrikar alebo znaly to zvladne lavou zadnou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mgx doteraz všetky mnou namontované v pohode zvládli 40-50m v zastavanom dome. Samozrejme musia byť kvalitné batérie a vždy pred sezónou vymeniť
Odpovedať
Profilova fotka
@tissu v pohode daj od Salusu. Namontoval som ich kvantum a všetky fungujú v pohode aj v poschodových domoch. Samozrejme s kvalitnými batériami
Odpovedať
@poliacik321 tak tak. Do 100m mam overenu funkcnost salusu.
Odpovedať
@mgx iba ak sa jedna o ekvitermicku regulaciu, ak ju nemas v riadiacej jednotke kotla tak staci aj salus. spravne som to pochopil?
Odpovedať
Profilova fotka
@black1no - ak nemas ekviterm. regulaciu v riad. jednotke kotla, aj on-off regulator staci/bude fungovat. ako to uz je druha vec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?