Prieduch cez priečkovku

Dobrý večer. Rád by som sa spýtal, či by šlo riešiť (ešte pred obstavbou KV) niečo ako prieduch pre nasledovný stav. V aktuálnom pôdoryse domu (obr.1) sa KV nachádza v rohu obývačky. Cez priečkovku je zadná časť domu. Prieduch by bol niekde, ako je to schematicky zakreslené na spomínanej priečkovke zo strany KV (obr.2) aj z opačnej (obr.3). Nie som zástancom ventilátorových prieduchov, resp. toto vôbec nechcem. KV má max výkon kW. Stretli ste sa s niečím podobným? Je vôbec toto realizovateľné? Ďakujem za postrehy a rady. ;-)
Odpovedať
@janulikk zrejme to je realizovatelne, pretoze presne na tuto istu vec som sa pytal krbara, ktory mi to pride obostavat a ten sa vyjadril, ze sa to da. Ale napokon som od toho upustil
Odpovedať
@catscan Ak nebudú teplovzdušné rozvody na poschodie tak to bude vytláčať teplý vzduch do susedných miestností. Ja by som to dal niečo vyššie (tak 40 cm pod strop), ale treba urobiť aj sacie otvory pri podlahe, aby to malo kolobeh.
Odpovedať
@catscan prečo?
Odpovedať
@viktor811 mám bungalov, neobytné pochôdzne podkrovie. Viete mi to konkretizovať, čo sa týka tých sacích otvorov?
Odpovedať
@janulikk Nechcem sa do toho veľmi miešať, lebo je to dosť háklivá vec na dnešné pomery, ale je to na tvoje triko. Z vykurovanej miestnosti do krbového priestoru musíš priviesť taký istý objem studeného vzduchu, aký do nej prejde v teplom stave. Môže to byť riešené cez otvorené dvere, ale účinnejšie je to priamo cez otvory. Jeden hore, druhý dolu s tým, že ten dolu môže byť menšieho priemeru.
Odpovedať
@viktor811 dakujem, ale asi si to chcel pisat zadavatelovi @janulikk Preco nie? U mna to vychadzalo uplne neprakticky - v rohu miestnosti, co by nemalo ziadny vyznamny efekt pre celu miestnost. Tak som od toho upustil. Navyse prach, prach, prach a € naviac s mizernym ucinkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?