Prestup na klimatizáciu

Zdravím Vás... chcel by som opýtať ako čo najlepšie spraviť prestup na klimatizačné vedenie ( rúrky , káble , hadica na kondenz ) cez drevostavbu pre zachovanie vzduchotesnosti a samozrejme s čo najmenším tepelným mostom. Rozmýšľal som nad tým, že káble klasicky prevliecť cez parozábranu cez manžetu, alebo ho oblepiť tou profi páskou na parozábrany od Hasoft, ktorú používam na lepenie, niečó podobné aj s hadicou kondenzátu a rúrky som rozmýšľal, keďže sú izolované tak v mieste prechodu cez parozábranu rozdeliť izoláciu rúrok prilepiť parozábranu priamo o rúrky podobne ako káble a následne späť zaizolovať a z vonku podobne len by som to prelepil nejakou paropriepustnou páskou. Z hľadiska vzduchotesnosti by to asi mohlo byť fajn si myslím, len neviem ako to bude s tepelným mostom a či sa to dá nejako eliminovať. Ďakujem všetkým za rady.
Odpovedať
@dasadavid urcite to tak nerod... trubka moze mat aj 90C takze sa ti fokia roztavy.... netreba to prehanat s vzduchotesnostou a izolaciu na trubke nechaj tak ako je....
Odpovedať
@mackoke No neviem či 90 C roztopí tú pásku( ak sa tam bežne neroztopí obyčajná izolačka), alebo fóliu, ale zabezpečil by som to už nejako. A zas 90 C bežnej prevádzke klimatizácií veľmi nehrozí. A nemyslím že to s vzduchotesnosťou preháňam skôr to veľa ľudí podceňuje, a neviem prečo mám nechať izoláciu na trubke tak ako je?
Odpovedať
@dasadavid no bezne je aj 90C pri prevadzke :-) ... ak mas skusenost ze sa paska neroztopi tak sup s izolaciou dole a nevahaj ani sekundu :-) plne s tebou suhlasim ohladom vzduchotesnosti ale pri 2cm2 pri izolacii na trubke su zanedbatelne uniky .... ak si si nahodou dal do domu krb, digestor s vyvodom do exterietu, vetilator do kupelne .... kde je potom cela vzducotesnost? :-)
Odpovedať
@mackoke tak klimatizacie robim roky, ale nepovedal by som ze 90 C je tak bezne no nevadi, ale krb ani digestor s vyvodom von ani ventilator z wc nebude, nie len koli vzduchotesnosti, ale aj koli tomu ze je to podla mna zbytocnost. Bude rekuperacia digestor cyrkulacny a biokrb...
Odpovedať
Nebojite sa otvarat dvere koli vzduchotestnosti?
Odpovedať
@fugas20 Otvaranie dveri nema vela spolocneho s tym o co pri vzduchotesnosti v skutocnosti ide...
Odpovedať
@dasadavid jasne rozumiem ale mbe to pride strasne prehnane
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?