Prerábka klimatizácie na tepelné čerpadlo

Má s tým niekto skúsenosť, má to niekto urobené?? a ešte sa chcem opýtať, kde má byť (na akej svetovej strane) umiestnené TČ??
Odpovedať
Dobrý den. Tepelné čerpadlo prerobené z klimatizace je nejlépe umístit v oblasti rovníku, maximálně v pásmu vymezeném obratníkem Raka a obratníkem Kozoroha. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
uf. bud si velmi dobry domaci majster, pripadne mc Gyver, ale nezda sa mi, zeby to bolo take jednoduche.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Doba pokrocila a ludia to uz dake tie roky pouzivaju. Navratnost je oproti "plnokrvnym" TC realna okolo 3 rokov, co vydrzi kazda klima, tak sa nie je coho bat. Ma tu niekto realnu skusenost ?
Odpovedať
@kukubko mozem vediet kolko ta bude stat take TC s klimi? Ides to robyt sam alebo mas niekoho co ti to spravy?
Odpovedať
@kukubko http://topimklimatizaci.cz/ http://levnetopeni.info/
Odpovedať
Vcera som tam pisal a instalacie robia len na severnej morave a vsade inde akceptuju oficialnych chladiarov. Chvalil sa desiatkami instalacii. Budem to riesit az za rok, tak len zbieram info. Volal som vcera bratrancovi, ktoreho to zivi a uz sa tesil na to kolko budu mat roboty (po tomto boome TC) ked zacnu odchadzat kompresory ... A preto to zatial vydim na dve lacnejsie TC. Jedno cisto na TUV a druhe podlahovka v celkovej cene 3000 bez dotacii.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tiez som o tom pocul a sikovny chladiar by to mechanicky mal zvladnut . Lebo dat za tie obratene ,,chladnicky,, 6000eur a viac je zderstvo :-| Ale je tu tym padom aj diera na trhu lebo keby niekto nakupil-zadal cinanom velku objednavku na kvalitnejsie cinske cerpadla a tu to lacno predaval tak zaujem by bol a ceny by museli klesnut aj u znackovych predajcov :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?