Prehnuta PEX rura - pouzitlena alebo nie?

Pri kladeni plasthlinikoveho potrubia mi trochu viac prehlo ruru. Je pouzitelna alebo ju treba celu vyhodit?
Odpovedať
Profilova fotka
v potrubí sú aj väčšie odpory, nevyzerá byť poškodená.
Odpovedať
@radoslavc Tiež som to mal takto prehnuté a nechal som to tak. Teraz mato mrzí, že som to nevymenil. Ktovie, čo to v buducnosti urobí, či tam nevznikne nejaka mikrotrhlina.
Odpovedať
@bluejoz myslím že sa to vždy nechcené urobí v každom dome...tie trubky sú citlivé...uvažujem či by nebolo lepšie takéto miesta prerezat a spojiť lisovacie spojkou...čo myslíte?
Odpovedať
@radoslavc Spojka je podla mna horsie riesenie ako nechat to takto.
Odpovedať
@danculd tie spojky sa tak ci tak davaju do podlahy, ci je lepsie nedavat ziadne spojky do podlahy? len to asi nie je mozne...
Odpovedať
@radoslavc Preco by sa mali davat? Ja nemam spojky nikde. Dokonca ani pri rozvode vody, vsetko vzdy suvisle.
Odpovedať
@danculd zaujimave, ja som to riesil pri radiatoroch...ale teoreticky to ide poriesit spojenim v rozvodnej skrini..alebo zapojenim do rozdelovaca...
Odpovedať
A presne pre toto je dobre mat ohybaciu pruzinu - s nou by sa Ti to nestalo. Zlomeny alpex je poskodene potrubie. Ale podla obrazku nevyzera, ze by si ho uplne zlomil. Kazdopadne lisovacia spojka v podlahe je bezna vec a nicomu neodporuje (nejedna sa o rozoberatelny spoj). Na druhej strane pochybujem, ze keby Ti to kladla partia za prachy a toto by sa im prihodilo, ze by menili cele potrubie alebo lisovali spojku ... Inak, to robis vsade podlahovku z alpexu??
Odpovedať
@kejsix ano vsade, preco? tu ohybaciu som chcel kupit, len som nevedel ci vnutornu alebo vonakjsiu, ktora je vhodnejsia?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc - ak mas navyse ruru, tak kludne vymen, pre pokoj duse, ale nevyzera to byt problem. spojkam (lisovanym aj nelisovanym) by som sa v potere urcite vyhol. ZA KAZDU CENU.
Odpovedať
@radoslavc Tak to Ti drzim palce. S alpexom je o dost horsia praca ako s pex-om. Ja som daval alpex len v kupelniach kvoli napojeniu rebrika. Ako vsetko sa da samozrejme zvladnut, ale Pex-a rurku som hodil 600m na kolotoc a tahal len taky hukot, to si s alpexom neviem predstavit. Vnutorna je dobra na prisposobovanie trubky v rozdelovaci alebo pri fittingoch v stene, resp. na koncoch rurky. Vonkajsiu si posuvas pred sebou tak ako kladies trubky a vzdy pri prudkom ohybe pouzijes pruzinu. Samozrejme da sa to aj bez toho, ak mas nejaku 16-17 mm rurku, tak ziskas grif ako to ohybat aby si ju hentak nenalomil.
Odpovedať
@kejsix tak rurky su pe-xb, pe-rt...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radoslavc ved prave .. pexa nema hlinkovu vrstvu, ovela lahsie sa ohyba..
Odpovedať
tak tie pexa su najohybnejsie...pexb - najpouzivanejsie a odolnejsie voci chemii.... vyhoda pexa je ze sa daju zalomeniny riesit len nahriatim pistolou... https://www.youtube.com/watch?v=JRxhI...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?