Predlzenie zaruky KK

Zdravicko, mame novy kotol a bolo nam ponuknute predlzenie zaruky na 5 rokov. Tak sa chcem spytat vas ci ste mali s KK neake problemy do 5 rokov.
Odpovedať
1
2
No mate viessmann . Zalezi ktory typ. Pri 100 vkovej rade je to na zvazenie no od 200vkovej rady hore urcite s predlzenou zarukou.
Odpovedať
@black1no ...bolo nam ponuknute predlzenie zaruky na 5 rokov - za podmienky pravicelnych, kazdorocnych prehliadok v cene 60 - 80€, predpokladám. Tazko povedat, poradia kurenari, ja som bral taky, ktory ma 5 rokov ale nevynutenych prehliadkami. Aj tak neverim, ze to prezije 10 a viac rokov, kazdy rok treba odlozit bokom stovku na novy.
Odpovedať
@gkrivanek 100ka
Odpovedať
Profilova fotka
Jediný kotol,ktorý nepotrebuje servis počas piatich rokov je Atag.
Odpovedať
@black1no 100 vka vitodens ma rocny pausal 98 € s DPH. Servisny technik bere cca 70€ s DPH. Rozdiel je takmer 30€ cize 150€ za 5rokov. Zvazte si ci nato mate alebo to risknete.
Odpovedať
@gkrivanek nemam v plane volat kazdy rok servisaka, preto rozmyslam ci si predlzit zaruku ci nie...
Odpovedať
@black1no v tom pripade zabudnite na predlzenu zaruku kde je podmienka rocna udrzba zariadenia fungujuca 24 hodin denne. A zabudnite aj na poistenie domu , pretoze Vam poistnu skodu bez rocnej revizie ani jedna poistovna neuzna.
Odpovedať
Profilova fotka
@black1no - pri cistote nasho SPP plynu je rozhodnutie necistit kotol raz rocne cestou do pekla :)
Odpovedať
@mgx cistenie kotla a predlzenie zaruky su dve veci v mojom pripade
Odpovedať
@black1no jeto jedna a ta ista vec ked nedate spravit rocny servis nemate ani dvojrocnu zakonnu zaruku😊
Odpovedať
@catscan ani jeden vyrobca neuzna zarucnu opravu bez rocneho servisu ich autorizovanym servisnym technikom.
Odpovedať
Mam 20 rokov plynovy kotol protherm a nikdy tu nebol servisak.treba kupovat s rozumom a ked sa pokazi tak vyhodit a kupit novy. Tie predlzene zaruky su onicom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx neporovnavajte technologiu spred 20 rokov s dnesnou. Prave takyto ludia ohrozuju zivoty svojich deti . By som Vas zobral na objekty kde vyhradene technicke zariadenie plynove vybuchlo!!!!! A ohrozilo zivoty a majetok. Odpoved kde je revizna sprava bola presne vasho charakteru. Takze si veselo dalej setrite na udrzbe a reviziach ktore su absolutne zbytocne pretoze prave prothermy su tie co bez udrzby vydrzia 😊 preto sa prave pri tejto znacke menia casto prasknute expanzomaty ktore nikto 3 roky nedotlakoval.
Odpovedať
@gkrivanek do noveho domu zas pojde protherm preto ze je s tych lacnejsich. Ak sa po 2 rokoch pokazi automaticky ho vyhodim a kupim novy.ziadneho servisaka zivit nikdy nebudem! Radsej kupim kazde 2 roky novy a lacny ako by som mal kupit nejaky kvazi znackovy drahy a platit si servis. Tu nejde o setrenie penazi, ale proste z principu.
Odpovedať
@originalx na novom dome bude predpokladam aj poistenie domu . takže bez revizie môžete zabudnuť aj na plnenie poistnej udalosti zo strany poistovne: sice ked sa niečo stane tak po 2 rokoch postavíte nový:) to aj auto kupujete po prvej poruche nový? ani autom nechodíte na servisné prehliadky? na margo prothermu tak je často drahší ako značkovejší kotol , ale su dobre nič nevravím.
Odpovedať
@gkrivanek nepodporujem oblbovakov poistovakov, takze nebude poisteny. Ak zhori tak postavim novy.nie nechodim s autom na servisne prehliadky, v servisoch robia len menici a nie opravari! Co tu citam tak protherm kondenzacny je za 1500€ , buderus a viesmann su raz tak drahsie. Este nieco?
Odpovedať
@originalx a kto ti bude ten kotol instalovat a spustat? nie nahodou ten servisak? takze miesto toho aby si mu dal 70e servis, tak mu das nekolk nasobne viac za montaz/spustenie. z principu :-)
Odpovedať
@radog kotol je spusteny do 10 min.a dat 70-150€ za tu srandu je troska dost, nie? Kolko ma taky servisak vysokych skol aby si mohol tolko pytat? Hm?
Odpovedať
@originalx kde na to chodis? ze 10min? si myslis, ze spustenie kotla je stlacenie gombika? btw 1417 je raz tolko ako 1500? (http://www.buderus.sk/kondenzacna-zos... ) este nieco ? :-)
Odpovedať
@radog to je akciova cena. A ma vysoky spodny vykon.nic moc.
Odpovedať
@originalx a aky spodny vykon ma ten tvoj 20rocny protherm?
Odpovedať
@gkrivanek tak ma potom ojeklamali :-) Vyslovene mi regionalny zastupca povedal, ze oni ako jedini si nepodmienuju 5 rocnu zarucnu dobu na KK kazdorocnymi servisnymi prehliadkami, samozrejme s vynimkou prvej.
Odpovedať
@catscan ktora znacna???
Odpovedať
@gkrivanek v IP
Odpovedať
@originalx kotol spusteny za 10 minut je v zakladnom nastaveny a vobec nieje prisposobeny vasmu ci danemu kureniu. Blabocete tu absolutne hovadiny Servisny technik nepotrebuje 3 vysoke skoly staci mu elektrotechnicke zameranie a ludia s 3 vysokymi skolami su nanich pri poruche odkazany a velmi radi zaplatia. Immergas zeus 26 so 45 l zasobnikom stoji 1500€! Viessmann vitoden 111-1500€ Tak neviem o akej 2 nasobnej cene blabocete. Vy nebudete zivit servisakov,autoservis, poistovne predpokladam ani kurenarov ani projektantov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako to tu tak citam som rad, ze som sa nakoniec nerozhodol pre plyn :)
Odpovedať
Plyn je vynikajúci na varenie, žiadna indukcia sa mu nevyrovná. Profesionáli varia na plyne. Tiež veľmi úsporný na kúrenie a ohrev teplej vody. Pri kondenzačnom kotly musí užívateľ rátať s cenou kotla a tiež so servisnými každoročnými prehliadkami, nielen kôli poisťovni, tiež kôli prečisteniu a správnemu nastaveniu. Dobrý servisák sa Ťa aj popýta, ako ste celý rok fungovali, skontroluje a upraví, čo treba, poradí. To všetko sa odrazí v efektívnom fungovaní kotla a v konečnom dôsledku aj v platbe.Rozrátaj si cenu kotla, servisných každoročných prehliadok (na mesiac cca 6eur) a platby za plyn, tiež aj cenu plynovej prípojky a stále Ťa to výjde lepšie ako u elektriky. Prečo by si ľudia dávali plyn, keby to bolo neefektívne? Oplatí sa Ti ušetriť 6 eur mesačne? Za akú cenu?
Odpovedať
@black1no otec dal predlzenie zaruky a je velmi spokojny s ich sluzbami.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienockac nacom varia profesionali ma nezaujima :). Ja som varil na vsetkom a u mna sa indukcii plyn nevyrovna ani len vzdialene, manzelka hovori to iste. Rocne cisto elektrickym kurenim by som potreboval cca 300€. To je 3000€ za 10 rokov. Plynovy kotol 2500€, pripojka 2000€ a servisne prehliadky 700€ to je 5200€ k tomu 3MWh rocne v plyne je 1400€, dokopy 6600€ , takze nie, lacnejsie to nevyjde :).
Odpovedať
@majkoj neporovnavaj elektricke kurenie a plynove, nie v kazdom dome sa da kurit el. (nezatepleny, nevymenene okna, velky...) @gkrivanek mam cas do konca novembra sa rozhodnut :) tak este stale vaham
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?