Prečo vzniká pri plynovom kúrení hluk?

Pri rekonstrukcii domu nam bolo firmou naprojektovane a realizovane komplet nove plynove kurenie . Mame kondenzacny zavesny plynovy kotol Vaillant s prietokovym ohrevom vody, umiestneny v kupelni v podkrovi, na Ypor priecke, susediacej s vedlajsou izbou. Pri prietokovom ohreve a taktiez pri zapnutom kureni sa prieckou, na ktorej je zaveseny kotol, siri hluk, co je neprijemne hlavne v noci. V priecke su zasekane a vedene vsetky porubia, ktore su z priecky vyvedene priamo pod kotlom . Ako prve sme si dali vymenit cepradlo na kotli, lebo sa zdrojom hluku javilo ono, mame nove s regulovanymi otackami, je tiche, avsak hluk sa siri nadalej. Dali sme si pod zavesny kotol namontovat silentbloky, nepomohlo. Napada Vas preco vznika tento hluk a ako sa s nim da vysporiadat? Kotol bezi prvu zimu, v rekonstruovanej chalupe sa trvalo nebyva, avsak vykurujeme ju na 15 stupnov.
Odpovedať
podlľa mňa, každý kotol vydáva nejaké zvuky. Ak to chcete odstrániť, ja by som dal do tej izby sadrokartonovú prepážku na stenu, a do medzery dosky zo sklenej vaty.
Odpovedať
@s_mart nieco podobne som riesil.Tam majstri pripevnili kotol na pevno cez priecku zavitovymi tycami.Cerpadlo bolo tiche,ale prenasalo neprijemne vybracie do porfixovej steny.hlavne v noci to bolo velmi hlucne.Stacilo kotol zavesit na listu prichytenu na hmozdeny a hluk je prec.
Odpovedať
@yoyozuzi presne toto je nas problem, Tiez mame kotol uchyteny priamo na stenu. Dakujem za tip. Na aku listu ste zavesili kotol? Je to prislusenstvo ku kotlu, ktore sa da kupit ? Po tomto rieseni uz kotol vo vedlajsej miestnosti nepocujete vobec ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?