Prečo nejdú radiátory ak teplá voda ide?

Prosim vas, poradte mi. Nejde mi kurenie. Kotol funguje, lebo teplu vodu normalne zohrieva, ale radiatory nehreju. Viete mi poradit preco? Co mam s nimi robit? Myslim si, ze radiatory su v poriadku, su uplne nove a je v nich voda, lebo som ich skusala odvzdusnit, a vyteka z nich voda. Mam hlinikove radiatory Xhenia (zapojenie zo steny zhora a zdola) zapojene na plynovy kotol. Co mozem urobit, aby sli? Pretoze moji robotnici nemaju cas prist, uz styri dni "chodia" a ja by som uz konecne chcela ist byvat. Co radite? Co mam vyskusat urobit? Prosim, poradte mi. vdaka!
Odpovedať
1
2
obehove cerpadlo, termostat nespina kotol aby kuril do radiatorov, chyba kotla, tam je dost veci ale ako porve bysom skusil pozriet na obehove cerpadlo
Odpovedať
Predpokladam ze mas asi inteligentny kotol s riadenim bud priamo v kotli alebo s externym regulatorom. Tepla voda TUV nesuvisi s rezimom kurenia. Skontroluj si, ci nemas nastaveny nejaky OFF/ letny/nocny a pod. rezim, v ktorom sa za danych okolnosti kurenie nezapina alebo ziadanu teplotu kurenia nastavenu nizsie ako je skutocna...alebo ci mas dotlakovany system, ak nie, tiez ti nenabehne kurenie.
Odpovedať
Jasne ,kurenie treba zapnut, mas kotol v letnom rezime, iba ohrieva vodu, msui to niekde prepnut na ovladani kotla. Ale to ti mali kurenari vysvetlit.
Odpovedať
kde najdem to cerpadlo? signalizuje to nejako, ked je pokazene alebo nie je zapnute? a ten letny a zimny rezim? Ako sa to prepina? asi mi poradite navod, ale mam taky pocit, ze mi ho zobrali stavbari, neviem ho najst. Dakujem za vase rady a pomoc.
Odpovedať
nie som kurenár, ale napíš aspon typ kotla - názov a možno ti tu niekto pomôže, či skutočne nemáš niečo niekde len blbo prepnuté. určite to bude maličkosť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako pise peterp.popripade sem daj foto kotla .
Odpovedať
mam plynovy kotol protherm gepard s vyvodom do komina (aj ked nejde do komina, ale len vyvodom von z muru)
Odpovedať
Profilova fotka
@luana mas aj izbovy termostat?
Odpovedať
Profilova fotka
Na panely mas tlacidlo mode.....stacanim prepinas rezim kotla.....ked sa ti objavy radiator tak vtedy vykuruje...ked sa ti zobrazi kohutik vtedy len zohrieva vodu....ked je tam off tak sa nic nedeje......manual je http://www.protherm.sk/produkty/plyno...
Odpovedať
Profilova fotka
@luana no ako?
Odpovedať
Prepacte, dlho som tu nebola. Volala som firmu, od kt. mame kupeny kotol. 2 x prisli a 2 x akoze opravili. nakoniec to nejako urobil manzel, radiatory idu. Ale podla mna nie dobre. Problem je v tom, ze kotol skoro cely den huci (ked sme ho kupili a pouzivali minuly rok pred prestavbou, trochu hucal a potom bol dlhsie ticho a tak sa to opakovalo). Potom na noc prestanu radiatory hriat a ja neviem preco, rano sa vacsinou samy zas zapnu. Termostat mame mechanicky Schneider (taky, co sa dava do ramceka spolu s vypinacmi), je na nom stupnica ale nepise, ktora ciarka aku teplotu znamena, takze neviem kolko stupnov je. Co by som mala urobit? Tak sa mi zda, ze vsetci robotnici a opravari su nanic (hovori sa cest vynimkam, ale ja som sa s nou zialbohu nestretla)! Da sa to nejako nastavit napr. na kotly? Aka teplota vody v radiatoroch je vhodna? Ja mam nastavene max. asi 50 stupnov. Hroza! Co navrhujete? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@luana nech vám kompetentní skontrolujú filter pred kotlom.Príčina môže byť aj tak, že je zanesený a kotol má problém dostať teplo von.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V prvom rade by som pouzil digitalny termostat.mechanicky pracuje iba na principe bimetaloveho pliešku co je nepresne a nespolahlive.50 stupnov je v tomto obdobi este asi vela...ale to je iba osobny nazor. v dalsom kroku si môzes dat namontovat ekvitermicke cidlo ktore sa montuje vonku...teda ak to kotol podporuje...cena cidla cca 30eur
Odpovedať
Dakujem. V pondelok ich zavolam, dufam, ze budu mat cas... Zaplatila som za kompletaz kurenia a nic z toho! Aka ekvitermicka regulacia je podla vas vhodna na kotol Portherm Gepard? Prave si zistujem, ze Protherm tiez vyrabaju tieto regulacie. Niektori na forach pisu, ze netreba mat termostat, ked mate tuto regulacie, co vy na to? Chcem, aby to fungovalo a zaroven ak by sa dala usetrit elektrina a plyn na kurenie, nie som proti... Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@luana ekvitermika riadi vysku plamena v kotly a termostat riadi teplotu v dome....takto mi to bolo vysvetlene...ale neviem ci na vas kotol sa to da namontovat...to vam musia povedat pracovnici od prothermu
Odpovedať
@luana na kotli mas asi displej s tlacitkami. mala by sa tam dat prepinat teplota ktora je nastavena pre kurenie a ktora je pre vodu. Skus lavym tlacitkom od displeja stlacit kym ti ukaze nieco ako radiator. Ak tam budes mat len ciarky tak potom mas vypnute na kotly kurenie a musis si nastavit teplotu (tlacitkami +/-). Ked si ju nastavis a potom nastavis na termostate vyssiu teplotu ako mas v interiery tak ti zapne kotol a zacne kurit.
Odpovedať
@luana Nam jeden cas tiez nesli,bolo to tusim v lete :-o ale chvalabohu uz je vsetko v poriadku a hreju,skus vytrimat?M!?! 8-( 8-)
Odpovedať
andrejo - toto mi ide, ked ohrieva vodu v umyvadle blika znacka kohutika a huci inak a ked hreju radiatory, tak blikaju radiatory a huci vkuse :) nepoznate nahodou nejakeho dobreho kurenara v Kosiciach? Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte mam rovnaky problem minuli rok som nprmalne vykuroval ohrieval vodu na leto som povipinal radiatory a len som ohrieval vodu a ked som znova zapol vsetky radiatori v dome tak su vsetky studene okrem jedneho neviem preco.. Termostat salus t105 a kotol na foto.. Pridam fotku aj kednejo ukazovatela je na nule neviem ci ke to dobre ale asi noe neaviem co stym prosim o radu bidem vdacny
Odpovedať
@bigsnake353 Nevidim to poriadne ale vyzera to ze tam nemas ziadny tlak. Vsak skus otvorit radiator ci fuci. Bude treba asi natlakovat, dopustit vodu, pozret expanznu ak mas uzavrety okruh.
Odpovedať
Vsetky radiatory som skusal odvzdusnit ide z nich voda to myslis?? Vies mi poradit ako to mam natlakovat kdd mam hladat ten ventil alebo gombik ?? Vobec sa v tom nevixnam. Dakujem za rychlu reakciu
Odpovedať
@bigsnake353 Ked si odvzdusnil a otvoril odvzdusnovaci ventil striekala z nich voda alebo fucal vzduch? Mozes mat 2 verzie systemu. Jeden kde mas expanznu nadobu na najvyssommieste otvorenu, proste daka nadrz neuzavreta. Druha moznost ze mas asi dakde pri kotlu expanzku vacsinou je to cervena nadoba - taky valec. Akmas tu otvorenu hore tam v radiatorochnejaky pretlak nebude a voda z odvzdusnovaka len pomaly vyteka. AK mas tu uzatvorenu tak by mama voda striekat z radiatora silnejsie. AK ti nekuri kazdopadne tam mas malo vody. Voda sa dopusta cez nejaky otvor najcastejsie priamo v kotly by mal byt nejaky vstup na hadicu. Tazke povedat ked nevieme ako to mas, skus dat foto kotolne alebo zavolaj kurenara. moze tam byt viac problemov.
Odpovedať
Ahojte dakujem za rady asi som to nasiel aj sa mi to podarioo zrejme naplnit na tom ukazovateli tlaku to pekne stupalo ked som dopustal vodu dal som to na 8 bolo na kotli napisane ceruskou 0.8 - 1 tak som sa drzal toho dufam ze spravne.. Ale zatial su studene radiatori teda okrem toho jedneho v kupelke. Odvzdusnovsl som radiatory po doplneny a voda isla tlakom normalne ziadne sicanie.
Odpovedať
Trubky su teple ale radiator ani jeden.
Odpovedať
Ešte sa mohlo zaseknúť obehové čerpadlo... Je to systém aj na samotiaž, či už ani nie?
Odpovedať
Nerozumien tomu vobec neviem aky je to system.. Asi budem musiet zavolat odbornika sam to asi neopravim. Teda aspon si myslim. Dakujem za odpoved
Odpovedať
Foto rúrok za kotlom by pomohlo...
Odpovedať
Bidem tam este vecer odfotim .. Ale asi to bide cerpadlo som sa dozvedel
Odpovedať
Ahoj a nebude to tou expanznou nádobou čo máš položenú na zemi? Nemala by byť vo väčšej výške? Ja by som ju dal aspoň do výšky 1,50 od podlahy. Naši rodičia mali problém práve s ex. nádobou ,ktorá bola umiestnená príliš nízko a museli ju dať asi do výšky ,ktorú som napísal.
Odpovedať
Ahoj no ja neviem, hovorim neviznam sa v tom vobec ale ked to do teraz fungovalo tak to nebude v tom myslim ale doma to mam tiez takto novsi kotol a funguje.. Este jedna otazka je mozne ze cez leto padne ta voda alebo ten tlak vlastne na nulu?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?