Prečo mi tečie kotol ?

dobrý večer, mam problém s kotlom z ktorého mi tečie studená čierna voda zo spodných dvierok. Ak mi netečie tak mi v dome nehreju 2 radiátory. Dom je 2 poschodový .Prízemie- podlahové kúrenie a Vrch - radiátory. Vedel by mi niekto poradiť kde môže byt problém?
Odpovedať
@ivaaanaaa na Vasom kotoly je deravy nejaky clanok! tu uz vela nenavymyslate, treba novy 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@ivaaanaaa https://www.teplonosnekvapaliny.sk/in..., dával sa aj sóc z kávy, pozri tému Netesnost ustredneho kurenia-pripravok na utesnenie
Odpovedať
@petermu Ten kotol žiaden článok nemá 🤔🤔🤔
Odpovedať
@ivaaanaaa skuste napisat znacku a oznacenie kotla… ja som predpokladal ze mate nejaky liatinovy kotol na pevne palivo… ak nemate clanky tak potom mate kotol plechovy… tam sa tiez vypali diera. treba dat info o com sa bavime… nejake foto mozno… z kotla urcite nema co tiect ani za studena ani za tepla.
Odpovedať
Má článok. Dokonca aj viac,teraz ich píšeme.... 😉 😛
Odpovedať
To bude určite plechač kotol. Nám to tak robilo,keď som kuril mokrim drevom. Myslel som si ,že je už v háji ale nebol. Skúsil som kúriť celý deň suchým drevom a nikde ani kvapka.
Odpovedať
@jojor práveže kúrime suchým drevom , ktoré ma 3 roky. Takže som si istá , že kvôli tomu to nebude
Odpovedať
@petermu jedná sa o kotol značky Stropuva
Odpovedať
@ivaaanaaa toto pravdepodobne nie je poškodením kotla ,ale ti vyteká decht, a teraz možno i voda veľa prší,tvorí sa vtedy ak sa oheň veľmi dusí- nedokonalé spaľovanie, odstrániť sa to dá vypálením- nakúriť na vyššiu teplotu, len ak je veľká vrstva i v komíne ,pozor ked sa to zapáli môže i vybuchnúť a 2m plamene, skontrolovať celý systém odvzdušniť
Odpovedať
@duzu dobre skúsim dnes teda vyčistiť všetko ak by niečo tak píšem Ďakujem pekne za radu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ako to nakoniec dopadlo? Ja mam rovnaký problém. Drevo som meral a nema vlhkosť vysšiu než 20%.
Odpovedať
@marselus na tvorbu dechtu stačí i 10% vody, ak sa len dusí, kúriš na vyššiu teplotu?asi tam nemáš AN aby si mohol stále kúriť na optimálny výkon, odskúšaj bez kúrenia natlakovaním systému vodou až po hranicu pre tlakový ventil , či niekde netečie, všetko odstaviť a nesmie klesnúť tlak, ked nekúriš nič ti netečie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
AN mám 1000l. Kúrim na 70-80. Tlakované to bolo a nič netieklo. Drevo bolo dovezené surové v jari 2020 a schlo voľne na dvore kde ho fajne prefúklo. Ja si myslím že to bude drevom, v lete ho uskladním v plechovej búde tak snáď na budúci rok už by to nemalo robiť .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?