Pre aku znacku teplovodneho podlahoveho kurenia ste sa rozhodli?

Profilova fotka
Ahojte, zaujimal by ma vas nazor pre aku znacku ste sa rozhodli. My mame v projekte značeny system rehau ale to vraj budeme zbytocne platit za znacku. Potom som uvazovala nad viessmann. nas kurenar najcastejsie vraj pracuje so sanha. Do vcerajsieho dna som o tom ani nepocla a na nete toho vela najst neviem. Viete mi teda prosím poradit do coho by ste isli a pripadne aky material ste si vybrali? Dakujem :)
Odpovedať
Ja osobne pouzivam Rehau systemove dosky a viessmann 5 vrstvove polybutilenove podlahove rury! Sanha je kvalitna znacka co ste vymenovali je vsetko Ok!
Odpovedať
@zarine su veci, na korych sa setrit da. Kurenie a voda medzi ne ale nepatria.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp to je sicw pravda nevyhladavam tie najlacnejsie verzie no bohuzial niektore veci su ax prilis drahe a da sa ziskat podobna kvalita za rozumnu cenu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarine dobrý postup, RD je tak jednoduchý objekt, že drahé riešenie nezvýši kvalitu bývania ani prevádzky. PPR trubky, ktoré som zabudovával pred 20-timi rokmi slúžia, ovládanie kúrenia v jednotlivých miestnostiach bungalovu nemôže fungovať, pretože priestory sa navzájom ovplyvňujú priečkami atď. Keby si montéri radšej pýtali za robotu a nie za materiál.
Odpovedať
@jan45 to znamena ze je podla Vas zonova regulacia nefunkcna blbost??!!
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek sú rozložité domy kde regulácia je možná, ale tam stačí zníženie prietoku v rozdelovači, pri 150m2 ani to nemá význam. Zónová regulácia je pojem z veľkoplošných objektov ale to je iná káva.
Odpovedať
@jan45 suhlasim s rozlozenim. No riesime to aj v domoch okolo 150m2 kde si potrpia na komfort a nechce sa im behat do kotolne a hrabat sa v rozdelovaci. Zatial su zakaznici plne spokojny Aj ty co to maju nastavene na prietokomeroch . No su upozorneny ze si tu teplotu svojvolne len tak nebudu moct regulovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek dobre nastavené kúrenie aj tak nemôže svojvolne regulovať a väčšina to po dvoch sezónach ani nerobí, aj zabudne, že túto možnosť má.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?