Pozvolny pokles tlaku v podlahovom kureni

Zdravim, Chcel by som sa spytat. Mam plynovy kotol junkers a podlahove kurenie v celom dome + 3 radiatory. Kurime 2hu sezonu. Pred potermi bola robena aj skuska tlaku sustavy. V priebehu jednej vykurovacej sezony mi tlak klesne cca o 0.3-0.4 baru. V lete tlak neklesa vobec. Ani o desatinu. Moj kurenar mi povedal ze je to normalne. Ale nikde som si nevsimol prevlhnutu stenu alebo podlahu. je tento stav normalny alebo nie? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ma dany kotol expanznu nadrz na okruhu UK?
Odpovedať
Ano.
Odpovedať
@martinko61 malý únik vody v čase vykurovania sa ťažko zisťuje, pretože voda sa stačí odpariť. Na rozvodoch pozeraj biele flaky (uhličitany), zvyšky po odparenej vode.
Odpovedať
@viktor811 myslis v okolí kotla a rozdelovaca? PS mám aj automatické odvzdusnovacie ventily. Môže byť v systéme stále vzduch?
Odpovedať
@martinko61 myslím na spojoch. Mne slzilo okolo jímky na teplomer. Ťažko povedať, po roku asi aj môže byť tam vzduch, záleží tiež od vyspádovania, hluchých miest a nového dopúšťania vody.
Odpovedať
taketo mini vykyvy by som ja neriesil. Nemusi to zakonite znamenat unikajucu vodu zo systemu. V systeme je obycajna voda, teda v nej vela vzduchu ktory sa uvolnuje este dodatocne cez odvetravace.
Odpovedať
Skontrolovat tlak v expanzke. Kolko vody mas v kureni? Pri kureni sa Ti na vymenniku v kotli uvolnuje vzduch, to trva par sezon kym ta voda vzduch vyviaze (niesom kurenar, ale mam taku skusenost). A unik to moze byt vskutku nepatrnny a moze sa prejavovat napr. len pri zvyseni tlaku (beh cepadla). Mne tak slzil spoj vytesneny teflonovou paskou, na dotyk bol vlhky ale kvapka sa nespravila... Jasne, ze za rok sa tadial nejake to deci odpari.
Odpovedať
Ďakujem za rady. Zatiaľ som si odparenu vodu nevšimol. Ale už asi nebudem chodiť ku kotly kazdu chvíľu kukať tlak lebo žena hovorí že mi už šibe z toho.... Počkám do konca sezóny a uvidíme. 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?