Porotherm panther rok 2004 - opravit alebo vymenit

Ahojte, kupil som starsi rodinny dom postaveny v roku 1991, zastavana plocha cca 140m2, stena 30cm (material neviem). Dom som prevzal s tym, ze bol odmontovany plynomer z dovodu neplatenia, ten som dal znovu pripojit a skusali sme nahodit kotol Porotherm Panther z roku 2004, svieti chyba F1 (zhasnuty plamen). Plamen sa nedari udrzat, vraj je zle nastaveny horak. Teraz k otazke, oplati sa tento kotol opravit a nadalej pouzivat, alebo radsej kupit rovno novy kotol? ak ano, aky? (v sucasnosti sa na kurenie vyuzivaju povodne radiatory, kurenie neplanujem menit. buduci rok v plane zateplenie + vymena okien). diky
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 pravdepodobne bude iba vyhodený havárijný termostat. Zavolaj servisáka nech Ti ho odblokuje. Poprípade bude vadná elektronika.
Odpovedať
Mal som tam kamosa, co robi revizie, ohen naskocil, zblkol a zhasol. vravel, ze podla neho to bude rozladene a bude chudobne na vzduch ci nieco take. servisak je jasna volba, ale zvazujem, ci neist rovno do noveho kotlu, nakolko to bude ekonomicke ?!
Odpovedať
@sto055 ak máš na nový peniaze tak to vymen a budeš mať pokoj.
Odpovedať
@1gugu nie som silou-mocou zatazeny na vymenu kotla, kedze ide o rekonstrukciu, riesim aj financie. ale nechcem ani nezmyselne opravovat nieco, co sa uz neoplati :-|
Odpovedať
@sto055 f1kod je tuším niečo aj s tlakom vody . Náhodou nebol zamrznuty cez zimu? U rodičov som mal tak. a vytlačil gumičku na trojcestnom ventile .servisak za kamaratsku cenu opravil 100€.a frčí ďalej.
Odpovedať
Kod F1 som podla manualu vycital, ze ide o zhasnuty plamen. na druhu stranu, v tomto dome sa stretol odmontovany plynomer so zastavenou vodou - momentalne stale nezapojenou, tlak vody ukazuje 0,9 a doplnit nemozem, kedze este nie je voda. zeby fakt len ta voda??
Odpovedať
@sto055 servisak by ti mal vedieť zhruba odhadnúť cenu opravy. Ak by mala byť oprava 500€ tak potom radšej nový kotol. To je môj názor. Sám musíš rozhodnut. A záleží ako doverujes servisakovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 tak treba vymeniť elektroniku
Odpovedať
mas nejaky odhad, co to moze stat? nech si zvazim efektivnost vymeny. diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?