Poraďte vhodné vykurovanie do víkendového domčeka

Ahojte.Vzdy som chcela mať na chalupe piecku, ktora by slúzila na varenie a zároveň na vytápanie chalupy. Velmi sa páči samostatná piecka od f. Moravie - Klaudia. Bola by aj s teplovodnym výmenníkom, takze asi na radiatory alebo dačo iné? Ale ako by som to poriesila v zime kedže sa tam nebude kúri stale? Ide len o vykurovanie 55m2 prizemie a taktiez podkrovie. A co do kúpelne?Obvodove steny sú30tky Termalica.Dakujem Marria
Odpovedať
@marria22 piecka so sporákom je fajn, ale ja by som uprednotnil automatické kúrenie, ktoré udržiava v stave bezpečnom pred zamrznutím a s ovládaním cez mobil alebo net. Pred cestou na chatu spustíš kúrenie a kým dorazíš už je zatopené a prídeš do tepľúčka. Zvykne sa to kombinovať s alarmom alebo kamerovým systémom. Ale to asi nie je to pravé pre neoromantických chatárov.
Odpovedať
@marria22 Chceš chatu vytápať alebo vykúriť??? ;-( :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marria22 na teplovodné sa vykašli. 55m2 v pohode vykúriš iba lokálnym šporákom a do kúpeľne buď el.podlahové kúrenie alebo el.radiátor.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame niečo takéto- nastavis si ako chces https://infraobrazy.eu/?gclid=Cj0KEQj...
Odpovedať
Profilova fotka
marria22 teplovodné kúrenie by som nedával tak ako spomenul poliacik321. Je to zbytočné drahé z hľadiska stáleho udržiavania nejakej konštantnej teploty. Určite by som to riešiel nejakými konvektormi, ktoré by boli ovládané cez mobil alebo zabezpečovačku. V kúpelni rohož s termostatom a po jednom na prízemie a poschodie. Piecku určite áno a to len na vduch žiadny výmenník. Keď budeš chcieť ísť na chatu pošleš SMS pekne sa Ti zdvihne teplota a potom už len pieckou funguješ. Nič Ti nemôže pri poruche zamrznúť a máš o starosť menej.
Odpovedať
@marria22 http://www.kajmont.sk/rika-firenet-ov...
Odpovedať
Profilova fotka
a cena?
Odpovedať
Dakujem Vám všetkým...tie konvektory by asi boli najlepsie...už len zistit kolko by to stálo.:), a vietevaj poradiť nejaku férovú firmu?
Odpovedať
@technik007 chcem mat tam príjemne teplúčko ked tam budem hlavne cez víkendy.... a raz možno aj bývať...:)
Odpovedať
@marria22 Tak to je v poriadku...ak si chceš tam prikúriť a nie pritopiť... ;-)
Odpovedať
@technik007 A hlavne nie vytopiť.
Odpovedať
@viktor811 :-D Tak nejako..ale poisťovňa asi istí.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Konvektory nieeeeeeee :-| mal som ich tiež na víkendovom domčeku čo si práve teraz pomali prerabam a na silvestra možno 4 roky do zadu sme tam boli partia tak za elektriku za jednu noc kúrenia cca. 50€ a to nebolo ešte až tak teplo v izbách dvoch. Strasni zrut. Keď tam príde studené steny a kym to konvektor zohreje tak SSE kupuje mercedesi :-)
Odpovedať
@matko291 Ide to, ci chces tu elektrinu na temperovanie, alebo kurenie. Samozrejme, ze prist na vychladnutu chalupu a potom tam zapnut el. priamoohrev roztoci hodiny jak brusku na noze :-D Ale autorka spomina piecku a temperovanie. A na ten ucel su konvektory to prave. @marria22 Cenovo, dobre konvektory, napriklad ako mam ja, stoja okolo 70-80€ kus, mame tym porieseny cely dom + samozrejme pec na drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz Môj známy má ovládanie pece cez mobil. Zatelefonuje susedovi na chalupu, že odchádzajú z Bratislavy a o dvea pol hodiny sú na Donovaloch a on im do vtedy zakúri. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@marria22 Treba si zohnať GSM zásuvku Flajzar, do nej vložíš SIM kartu a všetko si ovládaš cez mobil. Ešte tam máš aj spätnú informáciu o teplote v objekte. Na tú zásuvku pripojíš elektrický ohrievač, radiátor, teplovzdušný ventilátor - proste niečo, čo hreje a je po probléme. http://www.flajzar.sk/gsm-zasuvka-fla...
Odpovedať
@matorado ...áno, tej piecky sa nechcem vzdať...a vdaka za info pri rozhodovaní vsetkým...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?