Poradte tichu rekuperacnu jednotku

Zdravim, kedze mame šrot/stihacku namiesto normalnej reku jednotky rozhodol som sa ju konecne vymenit. Ak by ste mi mohli poradit naozaj tichu na 105m2 uzitkovej plochy bungalov Zehnder comfoair Q350 - toto bol moj favorit ale ta cena je proste moc Tak som googlil a rozmyslam nad: Altrea duplex 380 ECV5 Sentinel kinetic B Je este nejaka naozaj ticha v podobnej cenovej hladine? Oslovil ma aj entalpicky vymennik ale tie uz su s vyssou cenou okrem Concept by Zehnder, ta je cenovo prijatelna s entalpickym vymennikom ale papierovo je hlucnejsia, neviem ako v reale
Odpovedať
@turbot Vždy záleží od toho, na koľko % pustíš rekuperáciu a kde ju máš umiestnenú. Ja mám na povale Sentinel Kinetic B. Keď to ide do 60%, tak na prízemí to nie je počuť. keby som to pustil na 100%, tak v noci je počuť, že niečo ide. Ale inak je tichá.
Odpovedať
@chrobak7 mame ju umiestnenu v “spajzi” medzi dvomi izbami. Tu co mame teraz je riadne hlucna, aj cez rozvody je pocut. Je to nejaky srot za 5e. Cize ten sentinel kinetic B cez rozvody nieje pocut na cca polovicny vykon ani v noci ked je ticho? Mate aj tlmice?
Odpovedať
Profilova fotka
Nordic s3
Odpovedať
Keď v tomto smere je na mieste aj viac peňazí do toho zainvestovať. Tiež na začiatku ma lákali dobré ceny, že podľa toho vyberiem, ale teraz viem, že by to bolo chybou. Predsa len chceš mať kľud, nepočuť ju, chceš aby bola výkonná. My máme zn. Nilan a pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkisper neoplati sa za ziadnych okolnosti stavat nejako na cenach, mali sme to podobne. Ked sme rekuperaciu vyberali, tak sme tiez na hlucnost dost prizerali, pytali sa na to lebo moj muz tomu staci trochu nejaky zvuk a ma problem aj zaspat 😄
Odpovedať
@barbie888 a aku mate? 🙂
Odpovedať
@turbot Aku znacku mate teraz? My tiez budeme mat jednotku v spajzi... mame nainstalovany Komfovent, ale este nebyvame, tak dufam, ze nebudeme neprijemne prekvapeni... Ked nam jenotku instalovali, tak sa dost trapili, aby tam do tej malej spajze naskladali dostatocnu dlzku tych rozvodov a hovorili nieco v zmysle, ze keby sa to spravilo prilis kratke, tak by to zvysilo hlucnost... z toho som si ja zobrala, ze aj od sposobu instalacie asi zavisi, ako vela hluku z celeho systemu pojde.
Odpovedať
My mame komfovent 400v a pri bežnej prevádzke absolútne neviem že existuje… a mame ju nastavenú na čídlo co2 v obývačke a spálni a pri určitej hodnote sa aktivuje nútene vetranie cca 80% výkonu a vtedy to počuť ale ani v noci má to nezobudí. Počuť znamená jemne šumenie vzduchu nie že počuť jednotku ako hučí.
Odpovedať
Zehnder Comfoair Q350 absolutne neodporucam, resp znacku Zehnder ako taku. Rekuperacie Zahnder aj ked su drahe a ozaj super tiche, maju jednu doslova likvidacnu vlastnost. nevedia urobit mierny podtlak v dome. v dobre postavenom pasivnom dome urobi zehnder vzdy pretlak a to je priam katastrofa pre dom, lebo si budete doslova roky pomaly a systematicky nicit vlastnu stavbu tym, ze budete tlacit teply a vlhky vzduch do konstrukcii. obvzlast nebezpecne je to pri drevostavbach a najma po spusteni rekuperacii ked je v stavbe vela vody. pri rekupeacii treba vzdy nastavit, aby mal dom mierne podtlak, lebo inak si doslova do par rokov znicite dom ... tu je k tomu aj taky pekny clanok aj odovodnenim takze vzdy si ziadajte od firmy co vam bude robit rekuperacku, ze nech vam nastavi mierny podtlak a nechjte si urobit aj patricnu tlakovu skusku. usetrite doslova mozno aj desiatky tisic euro o par rokov http://www.hoblina.sk/ostatne/blog.html
Odpovedať
Profilova fotka
@turbot Mame Nilan VPL15 🙂 @maru_maruska No velmi vela zavisi aj od montaze aj od toho ako su rozvody urobene, pre mna to bola spanielska dedina, nevedela som, ze ake je to podstatne aby priprava bola dobre urobena. Ta nasa stavba domu ma velmi vela naucila 😄 My ani nevieme, ze rekuperacia ide, tak z toho sa tesim.
Odpovedať
@barbie888 Ale to s tým aj ja zvyknem mať problém, my sme aj budík, hodiny museli dať preč, lebo to človeku vadí, ale kedysi mi to bolo jedno. Nebol som akoby taký citlivý na to, ale za posledné roky veľmi
Odpovedať
Profilova fotka
@majkisper Ale to aj mne zvyknu kadejake zvuky vadit. Preto som rada, ze rekuperacia je ticha, ze nemame nejake problemy zeby ju bolo pocut. Aj v spalni proste musi byt ticho v noci aj ked je rekuperacia neustale pustena.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?