Poraďte podlahové kúrenie

Zdravím idem sa opýtať, mám veľkú dilemu aký typ podlahového kúrenia mám dať. 1. plastohliník a kari rohože - najlacnejšie riešenie 2. plastohliník a systémovú dosku 3. originál rehau systémovú dosku a rehau rúrky 4. podlahové kúrenie od spol. Univenta - oni to dávajú na lišty, bez systémovej dosky a rúrky sú polybutylénové. - budem dávať anhydridový poter Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@kukubko Do anhydritového nepatria kari siete!!! Čiže bod 1 je bezpredmetný. Dajte bez syst. dosky a rúrky podľa ceny. Je to jedno. Rúrky prichytíte háčikmi, ktoré sú na to určené.
Odpovedať
a nebude problem, ze tie rurky nebudu obliate cele aj zo spodnej strany poterom? a ake haciky to myslite? mam asi predstavu, no nemate nejaky link?
Odpovedať
@kukubko Ale budú zaliate, u anhydritu nie je absolútne problém. Napr. http://www.termoshop.sk/termoshop/esh... google "príchytky na podlahové kúrenie" x-)
Odpovedať
@kukubko Tu majú zase takéto http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a...
Odpovedať
@blacksr a ked sa touto príchytkou urobí diera do folie, ktorá je na EPS, nerobí to problém?
Odpovedať
@kukubko Nič závažné. Zopár dierok v parozábrane. Ona samu seba trochu tesní, tým že je tam nastoknutá tá príchytka. Väčšina ľudí dáva len obyčajnú fóliu, aby poter nezatiekol do EPS (medzi tabule). My sme dávali parozábranu (ale kari + betón).
Odpovedať
takže môžem dať aj ja tú parozábranu? to je tá reflexná čo ide aj na strop?
Odpovedať
@kukubko Nemusí byť nutne reflexná, pretože odrazivá fólia do podlahy je blbosť a klamstvo. Hocijakú lacnú parozábranu a ak Vám ostala zo stropu reflexná, tak ju použite. Ale nič odrážať = šetriť nebude v tej podlahe.
Odpovedať
ok, vďaka za rady, tak som sa rozhodol he
Odpovedať
Najlepsie riesenie ajked najdrahsie je pouzit systemovu dosku a plasthlinikovu rurku-(ak vam zalezi na kvalite kupte Herz a mate pokoj).Ked sa pouzije systemovka s foliou tak voda z anhydritu nepretecie pod polystyren...pri folii sa to stane urcite a vlhkost sa z tadial dostane velmi tazko a to je pri anhydrite trozku komplikovane co sa vlhkosti tyka.Ak vam to bude robit firma tak treba vediet ze pri folii je s uchycovanim rurok trochu viac roboty ako ked sa polozia systemovky a do toho sa vklada rurka cize ci sa to oplati neviem...ak si to robite sami tak sa to oplati-(ja som daval systemovky a na 110m2 to bolo okolo 1300e-boli foliovane a vsetko som daval od Herzu).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@blacksr Na internete som cital co-to o anhydritovych poteroch, ale nikde som sa nedocital, ze by kari rohoze nesmeli ist do anhydritu. Viem, ze anhydrit je samonosny a ze to zelezo nie je potrebne, ale neviem o tom, ze by nejako zasadne vadilo. Pozrel som si aj tento link, kde je uvedeny pracovny postuup. Na 3. strane sa pise, ze trubky na podlahove kurenie sa mozu uchytit aj o nosnu rohoz (zelezo?): http://www.cemix.sk/data/files/tp_pod... Kazdopadne, nikde som sa nedocital, ze to zelezo by tam nesmelo ist. Oprav(te) ma, ak sa mylim.
Odpovedať
ja budem davat gabotherm.nie je to najlacnejsie-ale je to kvalita a rychla montaz
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kukubko http://www.izolbausb.euweb.cz/liate_a... http://www.potery-mipo.sk/anhydritove... @mom3 :-) vyskúšaj zasadrovať kliniec :-) ,je to na báze sádry,môže tam ísť aj kari rohož,aspon tu časom bude nová téma :-) v tom linku,tá rohož je tam v tomto spojení. Celoplošná sanace podlahových potěrů a desek Celoplošnou sanací opravným potěrem ze směsi stěrky s pískem lze sanovat podklady formou vrchní potěrové roznášecí vrstvy, kterou je možné dle potřeby vyztužit potom že to praská ]-(
Odpovedať
Bez ohladu na zalievku ci uchytenie .. ake trubky pouzit ? len Gabotherm ma tri druhy :) ma vyznam kupovat tu najdrahsiu ?
Odpovedať
Profilova fotka
Budeme davat rehau, protoze mame dobrou zkusenost z predchoziho domu.
Odpovedať
@mom3 Informáciu mám ešte z e-filip od chemika aj z iných zdrojov. Ja chemik nie som, takže len tlmočím. Taktiež Al vrstva na odrazivej (akože odrazivej) fólii skoroduje, toto je prístupné na nete vo výsledkoch pokusov. Každopádne, anhydrit výstuž nepotrebuje. Takže dávať kari sieť len kvôli rúrkam je trochu drahý špás - dá sa to riešiť len príchytkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@kukubko ja som daval systemove dosky rehau a plastnik herz a na to anhydrid.chcel som dat trubky rehau,ale odradilo ma,ze musim davat jejich tvarovky.a keby mi chybal jeden kus,tak stojim na mieste.tiez musis pouzit jejich klieste na spajanie.ale to neni problem,bo ti ich pozicaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@dano101 :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?