Poraďte plynový kotol pre teplovodné podlahové kúrenie

Aký kotol by ste doporučili pre teplovodné podlahové kúrenie (dĺžka rúr cca 1800m), rozdelených na tri podlahy nad sebou, vypočítaná tepelná strata objektu 11,2 kW? Kotol popri kúrení by mal zohrievať i TUV v samostatnom zásobníku s objemom cca 150 l. Zaujímalo ma, aký výkon by mal kotol mať...a aj nejaký tip na spoľahlivý, overený a inteligentný produkt strednej alebo vyššej strednej kategórie.
Odpovedať
@sarik123 viessmann vitodens 200W 19kw
Odpovedať
Profilova fotka
@sarik123 https://www.atria.sk/geminox-zem-2-17-c/ Nic lepsie neexistuje, viessmann je predrazeny srot s cinskymi prvkami krivanek zaloz si pro konto, viessmann musi byt na kolenach ked si plati takeho papagaja
Odpovedať
Ja som mal v projekte Viessman, chcel som dať Geminox ale v konečnom výbere pri zohladnení: výkonový rozsah / nerezový výmenník/ možnosť ovládania cez internet / Open therm protokol / servisný technik v okolí bydliska / cena mi najlepšie vyšiel Baxi.
Odpovedať
@sarik123 Protherm 12kw +zásobník,ovládanie cez mobilnú aplikáciu...nedávaj si žiadnu zahraničnú kurvu predraženú.
Odpovedať
@rasto464 Ktory Baxi? Ja mam v ponuke Luna Platinum + 1.24
Odpovedať
@daralbajda 12 kW je dost na 1800m podlahoveho kurenia?
Odpovedať
@yuri66 Dik za tip. Geminox som mal vo vyhlade, keď som ešte uvažoval o systeme kurenia na dva teplotne spady.
Odpovedať
@gkrivanek Dik za tip. Pozriem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@gkrivanek srat na cely viessmann. drbnuti technici, instalateri co ta nechaju v zime pokojne zmrznut. slovaci ti nahradny diel nepredaju ani za nic, este dobre ze tu je ebay a ochotny nemec ci talian. mam vitodens 200 wb2b 19kw. @sarik123 kup si nieco, k comu zozenies diely v barsjakom obchode s plynofikaciou.
Odpovedať
@sarik123 Ja mám Nuvola duo-tec 24. Platinum je vyšší rad kotlov.
Odpovedať
@rapidek natoto treba mat vlastneho servisneho technika ktory bez problemov vyriesia nefunkcny kotol max do 2-3 dni. Problemy nastavaju ked je zakaznik spekulant a rocne udrzby si neda vykonat a zhana niekoho po 5 rokoch bez udrzby a v najhorsom obdobi ked su technici vytazeni. Ja osobne kazdy bozi rok pridem k svojim 24.12 bez problemov sa najdu zariadenia ktore to vzdaju, v najnevhodnejsej chvily. Cez sviatku mam napr plno telefonatov ked sa pokazil kotol, staci otazka kedy ste mali udrzbu a kde je Vas technik. Odpoved 3 roky sme ho nevideli. Tak gratulujem co ste si zanedbali to si vyzerte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek otazka, co tam technik spravi, otvorim vitodens 100, vidim expanzku, fukar, komoru - co tam spravi? raz u mna bol pozeral meral spaliny alebo co ale v podstate tam hohno spravi pokial to ide nie? Toiste buderus hadam 10 rokov bez zasahu jedine co som citstil syfon na kondenz lebo bol zamrdany a neodtekalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Krivanek je tam na to aby ta osklbal o prachy, si mysli ze vie ze elektronika odide o 3 tyzdne po servise
Odpovedať
@gkrivanek porozpravaj mi o tej udrzbe, ci spravi rozborku - zborku? aby videl stav elektrod? turba? plastovy odvzdusnovak? neurobi nic, max zresetuje servisny interval, nabehane hodiny a ked nieje tazky diletant tak zmeria emisie aj to len preto aby bolo vidiet, ze nieco spravil. a vyvod nejak priamu suvislost medzi rocnou udrzbou a odidenou elektrodou, plynovym ventilom ci elektronikou.
Odpovedať
Chlapci ja vas tu skolit nebudem, rapidek okrem elektroniky ti vsetko viem zdiagnostikovat a predist naslednym porucham tak na cca 80-90% Keby si porozmyslal sam prides nato preco ti odvzdusnovacie banky zacnu pustat. Ionizacny prud sa ma merat kazdy rok. Vizualny stav zapalovacej a ionizacnej elektrody krasne prezradi veci. Elektronika sa do istej miery tiez da zdiagnostikovat ventilator taktiez . Je tam toho dost naco sa treba sustredit.
Odpovedať
@gkrivanek nepochybujem o tom ze sa to da zdiagnostikovat. Je to rutina pri rocnej prehliadke? Hovorim, ze nieje.
Odpovedať
@rapidek ano u mna to je ,rutina. Udrzba kondenzacneho kotla nemoze trvat menej ako hodinu. Vsetko co je menej je odflaknute. Ale kazdy si robi po svojom a mna netrapi komu a za kolko. Riadim sa zasadou ze co uvediem do prevadzky je moj kotol a ten musi fungovat a v pripade vyskytnutia poruchy tam pridem aj cez vianoce uz len zo zvedavosti co mu moze byt. A na oplatku spim kludne s pokojnym pocitom ze mi 100vky viessmann zariadeni pracuje neustale 24h. Preto tu znacku obhajujem a tvrdim ze su kvalitne a spolahlive.
Odpovedať
Vdaka chlapi za diskusiu. Zistujem z nej, ze pri vybere kotla treba viac ako parametre noveho kotla riesit dostupnost a cenu servisu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?