Poraďte mi pri výbere tepelného čerpadla pre bungalov 159 m2

Zobraz úvodný príspevok
Novostavba bungalov 159m2, 30cm tehla + 20cm polistyren strop bude fukana celulozova izolacia 45cm okna 3 sklo 4 ludia podlahove kurenie. TC bude na kurenie a uzitkovu teplu vodu na stranke tools.refsite cz. som vypocital orientacnu tepelnu stratu domu do 6,3kw rozhodujem sa medzi monoblokmi - IVT Air X 90 - AirModul E9 alebo IVT Air X 70 - AirModul E9 - NIBE F2120-8 alebo NIBE F2040-8 - Vaillant aroTHERM plus VWL 75/6 - Stiebel HPA -O 8 CS plus kazda rada, postreh, odporucanie velmi rad uvitam vopred dakujem
Odpovedať
1
16
17

Odpoveď na príspevok od pastierik:

my máme len tepelko a nič iné, žiadne záložné kúr…
@pastierik ved ja tiez uvazujem nad tou pieckou alebo aspon nejaky konvektor, nieco. neviem, co take by bolo najlepsie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kapro62:

@pastierik ved ja tiez uvazujem nad tou pieckou a…
@kapro62 akože je to na vás, nám sa osvedčil len tento variant bez záložného kúrenia, čisto len tepelko, dával som fenomis a fajn. samozrejme záleží aj na lokalite, kde žiješ, ale čo viem, tak vykúri aj pri mínusovkách bez problémov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dnes som dokoncil exterier. Vyzera to ako klima, ale nie je to "klima" :-) Je to "klima" vzduch/voda, ked budem mat spraveny i interier, tak dam foto pre inspiraciu ako sa da mat kurenie/chladenie/TUV pod kontrolou vdaka www.minihpc.com PS na vonkajsiu jednotku pojde dizajnova skrinka, ktora ju i ochrani pred poveternostnymi vplyvmi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Dnes som dokoncil exterier. Vyzera to ako klima, …
@rkorba aku jednotku tam mas? clivia? pular?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@rkorba aku jednotku tam mas? clivia? pular?
@rapidek fairy 2
Odpovedať
@rapidek 5kW fairy II (Sinclair Terrel) je asi jedna z najvydarenejsich na tieto prerabky. Ta klima ma sama o sebe cez 40kg, nadpriemerne velky vymennik a aj tabulkove SCOP ma 4.3. podobne velky vymennik a vyssie SCOP (4.6) ma asi iba nová Gree AIRY 5kW, tam je ale vyssia cena a zatial som nemal moznost ju odtestovat. Mal som ju v rukach iba na chvilu na test kompatibility komunikacie. Tam presla :) https://minihpc.com/man/sk/70-0/podpo...
Odpovedať

Dnes som dokoncil exterier. Vyzera to ako klima, …
@rkorba ... a bude zhoršovať prúdenie vzduchu 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@rapidek 5kW fairy II (Sinclair Terrel) je asi je…
@supiiik furt mam v merku dokoncenie kseftu s tebou, len teraz som konecne dorobil zahradu tak som sa vyhadzal z penazi. dufam, ze do vykurovacej sezony to dotiahnem do konca.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@rkorba ... a bude zhoršovať prúdenie vzduchu 🙃
@kejsix to uz je jedno tých par percent :-)
Odpovedať

@supiiik furt mam v merku dokoncenie kseftu s teb…
@rapidek a co ti este chyba okrem penazi, lebo tie nema nikto :-)
Odpovedať

@rapidek a co ti este chyba okrem penazi, lebo ti…
@rkorba uz mi ubuda aj elanu k praci, ale elan sa da pustit aj z kazety, takze take zle to nieje :D a dumam, ci supikov modifikovany klimatizator zapojim k stavajucemu TC seriovo, alebo paralelne. asi dam paralelne a 3cestak s tym ze frankenstein bude kurit len do podlahy
Odpovedať

@rkorba uz mi ubuda aj elanu k praci, ale elan sa…
@rapidek ty chces napajat TC za TC ? Prvotne nestiha, pokazene, alebo iny dovod?
Odpovedať

@rapidek ty chces napajat TC za TC ? Prvotne nest…
@rkorba "vsetko hra", len ja sa neviem hrat s TC. neviem mu nanutit na akom vykone ma bezat. teraz ked uz mam velke baterky, tak mi to moze byt jedno, ale...
Odpovedať
Tepelko, zapojene, natlakovane, spustene do prevadzky, rozbehana wifi... Zákazníka šokol rýchly nábeh ohriatej vody, lebo doteraz kuril v krbe s vodnikom ;-)
Odpovedať

Tepelko, zapojene, natlakovane, spustene do preva…
@rkorba Paradicka, jeden by nepovedal, ze "toto" je tepelko :D Som zvedavy na ten vymennik "trubka v trube", ci to bude lepsie/horsie, ako doskovy vymennik. Minimalne usetrene na fitri, lebo doskac je na necistoty velmi citlivy. Inak ked tak pozeram na tie teploty 34.7°C/22.3°C, zda sa mi tam velka deltaT. Aky tam je prietok vody?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

@rkorba Paradicka, jeden by nepovedal, ze "toto" …
@supiiik to bola prva euforia nabehu teploty :-) , po hodinke bola delta 5C Majitel testoval cez telefon nastavenie teploty, lebo mu nikto neveril ze to bude fungovat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@supiiik to bola prva euforia nabehu teploty :-) …
@rkorba vieš že máš ďalšieho zákazníka?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@rkorba vieš že máš ďalšieho zákazníka?
@matko291 neviem o tom zatial :-)
Odpovedať
Profilova fotka

@matko291 neviem o tom zatial :-)
@rkorba tak si ma zápis do kalendára 😊, mám vonku sinclair spectra plus 5,4kw a momentálne sú vykopané základy na prístavbu kde bude podlahové kúrenie, ale v dome sa už podlahové nedá na koľko tu už bývame konečne, tak vymyslieť radiátory, dom je podpivničený, ale to uvidíš 😊😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko291:

@rkorba tak si ma zápis do kalendára 😊, mám vonku…
@matko291 ok piseme si sukromne a uvidime :-)
Odpovedať
180m2 pasivny dom vykurovany klimou prerobenou na tepelko vzduch/voda s vykonom 3.5kW https://www.youtube.com/watch?v=xunx1...
Odpovedať
1
16
17
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?