Poraďte krbovú vložku do bungalovu 120m?

Dobry den, viete poradit nejaku dobru overenu krbovu vlozku do tehloveho stvorizboveho bungalovu ako alternativne, doplnkove vykurovanie?
Odpovedať
@rory13 Na to treba vediet viac faktorov. Hlavne dispoziciu domu. Overena ? No pochybujem ze tu niekto strieda krvove vlozky kazde dva roky - nie je to zrovna telefon ;-) Ale myslim ze odpoved bude jednoduchsia ako sa zda. Je to ciste o prachoch. Krbova vlozka za 4000€ bude lepsia ako za 500€ Uz si len staci vybrat model ;-) Jednoznacne viac liatiny ako plechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rory13 v prvom rade si treba zvazit podla tepelnych strat s akym vykonom vlozku by ste tam mali mat. A nasledne je velmi dolezite si ujasnit kolko penazi do nej chcete investovat. Ale urcite pokial chces dobru vlozku tak nad velkymi marketmi kde maju vlozky ani nerozmyslaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@rory13 Je potrebné si uvedomiť, že vložka je investícia na dlhé roky, čiže na nej šetriť netreba. Aspoň to je môj názor. Radšej si teraz za kvalitnú vložku zaplatím a po rokoch nebudem musieť aspoň riešiť problémy typu, že vložka hrdzavie, že mám čierne steny a podobne ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipendo cize na nej netreba setrit? cize kolko asi je taka normalna suma, na investovanie do samotnej vlozky?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero šetriť sa nevypláca ,nakoľko jednou z priorít by mala byť bezpečnosť. Čo sa týka ceny tak pre každého iná, záleží čo sa od nej očakáva . Vykurovanie ,dokurovanie ,dizajnová záležitosť ...
Odpovedať
zapajam sa aj ja do temy. zaciname vyberat krbovu vlozku do 5i bungalovu-DREVODOM ako doplnkove kurenie. Hladam podla odporucani slabsie vlozky napr 6-9kw. Bol som viacmenej smerovany k znacke BEF, ktora robi niekolko vyrobkov s takymto vykonom. Cim dalej ale hladam, tym viac reklamacii a negativ na tuto znacku nachadzam. Dalsia v poradi bola KOBOK, kde sa ale zastavil cas a su to v podstate chaluparske krby s velkou vyhrevnostou. NIc pre moderne nizkoenergeticke domy. Dalej som nasiel fajn referencie na polske KRATKI, no tiez su len vysoke "kanony" s vykonom. Noname nechcem, to by som si rovno mohol kupit odborny vyrobok v neodbornom hobby obchode. Poradte, co este pozriet v nizsej cenovej relacii? Bavme sa o vlozke za 800-1300€. Vyssie by som siel nerad.
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol zdravim, co si myslite o romotop kv 075? planujem si ju dat do NED, mam ucinnu vysku komina len 4m, nemate skusenosti ci by ta vyska mala stacit?
Odpovedať
Profilova fotka
@mindisko pekný deň, mala kvalitná krbová vložka s dobrou reguláciou ,je vhodná aj do akumulačných stavieb. Cena priaznivá :-) .Aký máte priemer komína?
Odpovedať
@mindisko ja mám romotop malaga 03 + akumulacny zásobník....súčasťou kachiel je 075 ....môžem potvrdiť max spokojnosť......mam bungalovy cca 136 m2 ....
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol este ho nemam postaveny, bol mi odporucany priemer 160mm, chcel by som tam pouzit aj akumulacny vymennik 07 AKU 001 len ze na tom vymenniku by asi vznikla nejaka tlakova strata, neviem ci to mam risknut a dat aj ten vymennik
Odpovedať
Profilova fotka
@mindisko použil by som väčší priemer ale odporúčam sa nakontaktovať priamo na výrobcu ,určite Vám v tomto poradí presnejšie ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vitacit aky mate komin? priemer a vysku?
Odpovedať
@mindisko pôvodne som mal mať romotop 6.6.2. Tv......lenže ma od toho prehovorili....ale komín už stál....takze mam schiedel 200 mm....výšku zmeram...nevie kolko ma presne........slusny výkon vložky aj vymenniku.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero normalna suma je pre kazdeho nejaka ina, niekto je do vlozky ochotny dat len tisic eur, iny viac. Ale presne ako ti flamaecol pise tak pri takychto pomerne dolezitych veciach setrit netreba. Vlozku nebudes menit kazde dva roky ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol tak u nas by to bolo skor dokurovanie, kedze este planujeme aj plyn. A vobec neviem po akych cenach sa mam obzerat ze co je uz moc a co malo :/ @mimmi74 preto som tu a preto sa pytam aby mi skusenejsi poradili aby som neurobil chybu ktoru by som potom po rokoch musel lutovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero čo pre teba znamená skúsenejší? Tí, ktorí si tu sami so sebou píšu dookola to isté, alebo tí, ktorí reálne, rukami realizujú funkčné diela? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero pre každého je strop iný,niekomu je veľa 1000e , inému málo(príklad)... ak to má byť na dokurovanie nie je potrebná vysoká investícia...možno treba hľadať ako sa hovorí "zlatú strednú cestu" ... treba sa odpichnúť od Vášho vkusu ako má krb vyzerať,čo treba dokúriť ,zohľadniť podmienky na stavbe(miesto pre realizáciu) atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol ale tomu sa trosku cudujem, ze ludia chcu kvalitu, ale malokto je do nej ochotny aj investovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@robco_99 lacno a kvalitne... s týmito dvoma vetami sa stretávam na Sk najčastejšie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@reward tak odo mna su skusenejsi vsetci ludia, co sa uz s vyberom vlozky stretli :) cize uz maju tiez akotaku predstavu co ano co nie, ci? Vies pre mna ako laika, co do toho strmhlav skocil je kazda rada a skusenost podstatna. @flamaecol cize musim si zvazit este mnozstvo veci, nie len cenu. Myslis, ze nejake dve tisicky, dva a pol by mi na dobru vlozku na dokurovanie mohli stacit?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero chválim tvoju opatrnosť :) Chceš sa hrať s ohňom, mysli na to pri výbere nielen vložky, ale aj komína a rovnako aj dodávateľov... V predošlom príspevku som len narážal na nešvár tohto fóra, ktorý sa tu v posledných mesiacoch rozmohol. Objednávateľ si myslí, že tu sú všetci slepí, či blbí. Prajem mu veľa objednávok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero to akú si dáš hranicu, koľko za krbovú vložku chceš dať je len a len na tebe. Hlavne by si nemal pozerať lacné vložky po rôznych reťazcoch a podobne tam kvalitu nehľadaj. Radšej sa naozaj zameraj na krbárov, čo sa tomu venujú dlhé roky, tí ti poskytnú aj poradenstvo čo sa týka samotnej vložky aj obostavby aj všetko potrebné.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero myslím že áno...viac by som vedel povedať po zvážení tvojich požiadaviek
Odpovedať
@reward chcela by som sa opýtať, či odporúčate krbovú vložku Hoxter do NED s dvojitým zasklením alebo stačí jedno? vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@hizanka zákerná otázka :-D záleží, akú vložku a do akého domu...
Odpovedať
@reward konkrétne Hoxter Ecka 50/35/45 s akumulačnou obostavbou, do NED:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hizanka toto malé čudo? S dvojsklom a dobrou obostavbou v phode. Do konca apríla mám 10% u Hoxtera.
Odpovedať
Profilova fotka
@flamaecol je to niekedy az na zaplakanie ako si ludia neuvedomuju ake nasledky moze mat kupa lacnej vlozky plus k tomu nekvalitne urobena obostavba. Ked uz ma niekto na to aby si postavil ale prerobil dom tak mal by mat aj na drahsiu vlozku ktora bude skvelo plnit svoj ucel dlhe roky a nie len rok dva.. Ach..
Odpovedať
Profilova fotka
@robco_99 je to tak ...a nejedná sa len o kúpu . Treba poveriť odborníka ,ktorý bude za svoj projekt a prácu zodpovedný .V prípadoch kedy som krb.vložku nedodával (dodal som len obostavbu), som tiež neraz riešil nevhodný výber k.v. ale to je už neskoro :-( ... Takisto v x prípadoch (takmer na každej zákazke) riešim problém s nedostatkami pri realizáciách komínov ( dilatácia,zaústenie,a pod.) .Pritom stačí aby sa človek obrátil na firmu/živnostníka ,ktorá/ý sa tým živí a nechal si spracovať kompletný projekt od komína po hotové dielo a nechal to v jeho réžií. Veľa krát sa tým predíde komplikáciám a takisto aj zbytočným výdavkom na opravy.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?