Poraďte elektrický ohrievač na prikurovanie

Dobry den, poradite ohrievac na doplnkove kurenie ? Mame sice ustredne kurenie, ale nepaci sa mi ako ho vypinaju a zapinaju teraz na jesen, chcela by som si obcas prikurit sama, napriklad aj v noci. Nesmie to vsak byt nic co fuka a viri vzduch, na to som citliva. Tak isto to nesmie velmi svietit, alebo robit hluk, aby sa nebudilo a necudovalo dieta. Pri tychto obmedzeniach, co je najprijemnejsie a najvyhodnejsie z hladiska uspory energie ? Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
Ja mam olejovy radiator. Ten vsak sem tam zapukoce ked sa nahrieva ale inac je uplne ticho. Deti maju 2 roky, pouzivame ho od narodenia a nikdy sa na ten zbuk nezobudili. Kurime drevom a nad ranom ked uz je v kotli vyhasnute tak teplota zacne klesat. Termostat na radiatore sa v noci zapne a dokuri na nastavenu teplotu.
Odpovedať
@keldon môžeš mať akýkoľvek bez ventilátora na udržovanie teploty je termostat
Odpovedať
@virnik27 prach sa usadzuje ked sa nekúri, tak ho treba vyčistiť pred sezonou, infra sú síce drahšie no majú viac výhod , pociťuješ teplo ihned, ohrievajô predmety až následne vzduch, tak stačí mať nižšiu teplotu na tep. pohodu, spotrebuješ menej energie
Odpovedať
Mozno by nebol zly infrapanel
Odpovedať
Profilova fotka
@bb6 Tak-tak, ako vravia chlapci nado mnou. Ideálne riešenie olejový radiátor. Začínajú niekde od 30-35 €. https://www.google.sk/search?hl=sk&si...
Odpovedať
@virnik27 može byť, ja som nemyslel kvôli úspore, ale kvôli hluku...
Odpovedať
Dobre je sa riadit ceskou heurekou...kde je podstatne viac recenzii... http://olejove-radiatory.heureka.cz/
Odpovedať
Mal som len pozicany jeden doma. Moc som.si hluk nevsimol
Odpovedať
@bb6 Podľa mňa záleží čo vlastne chcete riešiť. Iba trocha tepla ? Alebo rannú zimu? Lebo vnoci je lepšie spať o 3 - 4 stupne nižšej teplote ako je cez deň v miestnosti. Ak až tak velmi nehrozí tá zima vypomôže aj infra lampa - červená 150 W a ani velmi to nežerie energiu - chyba lávky je že ju treba zapnúť na dialkové ovládsnie až po usnutí lebo predsa len svieti aj keď tlmene... ohrieva predmety a to stačí ak potrebuje niekto iba trocha pocit tepla... Infra panely sú tiež dobré a dajú sa kúpiť aj použité ak nechcete nové a drahé... :-)
Odpovedať
Vidno svietit tie infra panely ?
Odpovedať
olejovy radiator a hotovo
Odpovedať
@bb6 Olejovy radiator je drahy skaredy prezitok. Ja mam v celom dome Adaxy VP, odporucam. Preco, mam vysvetlene v albume. Dobry je aj infrapanel, ale potrebujes dokupit termostat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?