Poraďte akú kvalitnú vložku dať do krbu?

poradže akú krbovu vlžku dať do krbu... a odborníka na zhotovenie z okolia NR. Ďakujem
Odpovedať
@mirkasasikova Akúkoľvek do tebou stanoveného cenového limitu. Odborníkov krbárov nájdeš na zlatých stránkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova treba sa spýtať niekoho z cechu krbárov
Odpovedať
@mirkasasikova porad mi aké auto si mám kúpiť nedáš žiadne parametre a chceš hned radu
Odpovedať
bef
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova stanov si nejaky cenovy strop ... lepsie krbovle vlozky veselo atakuju 3500e - bolo by dobre aspon zhruba vedet aky tepelny vykon od toho cakas (alebo aspon vymeru domu a ci je zatepleny, z toho uz skuseny krbary vedia nieco odhadnut), idealne ak je to novy dom, tak z tepelnotehcnickeho posudku - aky krb chces, salavy, teplovzdusky, "vodnik" ? - rohov, rovny ?, Uckovy ? cela veda, co ? :) ... mimochodom komin uz stoji ? aky vysoky ? aky vnutorny priemer ? a aby som aj odpovedal ..ja som dal rohovy HOXTER ecka ... vraj jedny z drahsich ale velmi kvalitnych, kurim uz druhu zimu a bola to laska na prve zakurenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kukni HT design Zilina majú vlastnú výrobu
Odpovedať
@portianko A co s nim vykurujes.Alebo kuris si len pre potesenie v obyvacke.A pytam sa preto lebo ja tiez chcem niaky dobry krb ale ja chcem vykurit iba obyvacku a kuchynu preto lebo to mam otvorene.Ale potom uz vsade mam dvere .
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 primarne mam kurenie plynom a radiatormi, ale ked zacnem kurit tak sa vsetky radiatory vypnu, lebo su nastavene na cca 20-21... krbikom kurime na 24+.. mam to na prizemi v centre domu, je to na stene pri dvoch ibach, smerom do velkej obyvacko kuchyne, ked kurim tak postupne vykuri takmer cely dom (postupne to nasala aj na poschodie), ale nezalezie to do kupelni a zachodov , tak tam sa obcas zapnu radiatory. nemam teplovzdusne rozvody, dal som (po odporucani krbara) len salavy, a nelutujem. ak by to bolo len na obyvacku asi by som rychlo prehrial ... takze opatrne s tym vykonom ak to mas len do jednej izby ... nieco mensie ti asi bude stacit ..
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 jo .. a dvere mam aj ja ale pri detoch je nemozne aby boli zatvoreje, vsetko je poroztvarane ako na den otvorenych dveri :)
Odpovedať
@portianko Tak ti dakujem za odpoved.Ja to mam bungalov zo 4 izbami .Ale krb chcem len do obyvacky a prekurit len ked bude zima.Ale zase neviem ci to neni velky luxus mat krb za 3000e a kurit s nim len v obyvacke ked ine nan nebudem mat napojene.Ani vodu ani prieduchy.Tak rozmyslam ci si niake kachle nekupim tak za 800e a ostatne koruny investujem do sadrosa alebo niekde inde lebo chalupa zozerie dost euracov.Tak porat ci mam dobry napad alebo ist radsej do krbu.Krb je sice pekny a j krajsi ako pec .Ale dnes sa daju vseliake pekne pece zohnat teda myslim kupit.
Odpovedať
@petka456 A este ja budem mat v celom dome podlahovku a tu budem vykurovat plynom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova Vilček Trnava, to mas kusok. dobre poradi a hlavne kvalitne a bezpecne spravi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petka456 tazko radit, ja som bol od zaciatku rozhodnuty ze ked uz dom, tak s krbom, koli atmosfere ... a ked uz krb tak poriadny aby mi dlho vydrzal, necmudil, nepraskol a pod ... ja nelutujem ale myslim ze striktne logicky, v bugalove s podlahovym vykurovanim, na plyn, je krb financne nenavratna investicia, je to luxus podobne ako telka, alebo gauc .. prezijes aj bez toho .. ale chces to :), mozes to urobit tak ze zatial si predpriprav komin a miesto , a casom sa rozhodnes (podla toho ako financie dovolia).. ako vravis su aj pekne pece :)
Odpovedať
@petka456 dnes sú už i kachle či pece i luxusné a pre jednu miestnosť či do susedných cez dvere postačujúce, krb nie je na nízky výkon nemá tak malé ohnište min 5 kW a to je i do celeho NED veľký výkon, výrobcovia síce uvádzajú rozpätie od 2 kW no vtedy má slabú účinnosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?